نقش حنای هندی یک طراحی زیبا و متعلق به سنت کشور هند است. نقش حنا در کشور های پاکستان و عربستان نیز مرسوم است.با نقش حنا (Mehandi) بیشتر آشنا شوید. هنر Mehandi یا طرح حنا از سال های متمادی یکی از سنت های کهن در شبه قاره هند بوده است. در حال حاضر Mehandi در کشورهای غربی نیز بسیار محبوب است و بسیاری از دختران و بانوان از این طرح های زیبا به جای تاتو های قدیمی و ماندگار استفاده می کنند. نقش حنا را با استفاده از قلم های باریک و حنا یا با استفاده از قیف حنا ترسیم میکنند. لازم به ذکر است که نقش حنا (Mehandi) در کشورهای پاکستان و عربستان نیز مرسوم است.
برای فردی که از طراحی های زیبای حنا بر روی دست و بدن خود استفاده می کند لازم است نکات مراقبت از طراحی حنا را نیز یاد بگیرد. شما نیز همانند سایر افراد حتما دوست دارید طرحی که به کمک حنا روی بدن خود ایجاد کرده اید تا حد امکان مدت زمان طولانی دوام داشته باشد. جوهرهای حنا معمولا شکل خود را یک الی سه هفته حفظ می کنند و پس از آن شروع به محو شدن می نمایند. در طول این مدت زمان باید پوست خود را مرطوب نگه دارید تا طراحی مدت زمان بیشتری دوام داشته باشد و باید از شستن آن با مواد شوینده قوی خودداری کنید. سعی کنید حنا را نمالید. اگر بتوانید به درستی نکات مراقبت از طراحی حنا را رعایت کنید مطمئن باشید که بیشتر از چند هفته دوام خواهد داشت.
بخش اول: اجازه دهید حنا به خوبی روی بدن بنشیند
1. بعد از اینکه حنا روی بدن طراحی شد به طور مستقیم آن را لمس نکنید:
خمیر حنا زمانی که روی بدن طراحی می شود مرطوب خواهد بود. بعد از کشیدن طرح حنا روی پوست باید آن بخش از بدن خود را از هر چیزی دور نگه دارید. مثلا اجازه ندهید هوا، فاکتورهای محیطی و لباس ها این بخش را لمس کنند از این رو می توانید جلوی خراب شدن طرح را بگیرید. خمیر معمولا در عرض 5 الی 10 دقیقه خشک می شود اما باز هم باید مراقب باشید. قبل از اینکه حنا به درستی خشک شود و آسیبی نبیند ممکن است بیش از نیم ساعت زمان نیاز داشته باشد.
2. تا جایی که برایتان امکان دارد اجازه دهید خمیر حنا روی بدن باقی بماند:
هر چقدر مدت زمانی که خمیر روی بدن باقی می ماند بیشتر باشد طرح ایجاد شده تیره تر خواهد بود. اجازه دهید این خمیر حداقل به مدت 6 ساعت روی پوست بماند و آن را برای یک شب بر روی بدن قرار دهید. آن را در این مدت زمان نشویید، نمالید و به طور تصادفی روی چیزی قرار ندهید.
3. از شکر و آب لیمو برای مراقبت از طراحی حنا استفاده کنید:
بعد از اینکه خمیر حنا شروع به خشک شدن کرد، آن را با ترکیب شکر و آب لیمو بپوشانید. اجازه دهید به مدت چند ساعت یا یک شب در آن بماند. اینکار باعث می شود خمیر مدت زمان بیشتری مرطوب بماند و طرح تیره تری ایجاد کند. کاسه کوچکی را با آب لیمو پر کنید و سپس شکر را با آن ترکیب نمایید تا خمیر چسبناکی داشته باشید. از پنبه برای زدن این ترکیب بر روی حنای خشک استفاده نمایید. این ترکیب به مرطوب ماندن حنا کمک می کند. همچنین این ترکیب همانند مهر و مومی برای حنا می ماند و از طرح آن محافظت می کند. اسیدیته لیمو به هایلایت شدن رنگ حنا کمک خواهد کرد. سعی کنید بیش از حد حنا را از این ترکیب اشباع نکنید. فقط کافیست آن را مرطوب نمایید. اگر از رطوبت زیادی استفاده کنید رنگ ممکن است خراب شود به خصوص اگر در مراحل اولیه اینکار را انجام دهید. اگر می خواهید در شب این محلول را روی بدن بگذارید باید آن را با چیزی بپوشانید در غیر اینصورت نمی توانید از آن محافظت کنید.
4. سعی کنید پوست را گرم و مرطوب نگه دارید:
هر چقدر دمای بدن گرم تر باشد حنا سریع تر خشک می شود. اگر دما سرد است سعی کنید چیزی بنوشید که بدن شروع به گرم شدن نماید. به آرامی ناحیه پوشیده شده با خمیر را گرم کنید تا گرم و مرطوب شود.
5. برای مراقبت از طراحی حنا طرح را بپوشانید:
زمانی که خمیر حنا خشک می شود شروع به پوسته پوسته شدن می نماید. پس سعی کنید این ناحیه را بپوشانید تا پوسته های حنا همه جا نریزد. پوشاندن به شما کمک می کند با حفظ رطوبت رنگ تیره تری داشته باشید. شما می توانید ناحیه مدنظر را با پلاستیک بپوشانید یا از کاغذ توالت استفاده کنید. سعی کنید تکه ای از کاغذ توالت را روی طرح بگذارید و سپس ناحیه را با بانداژ ببندید. اگر می خواهید از مواد پلاستیکی استفاده کنید مطمئن شوید که آن را در ابتدا با کاغذ توالت می پوشانید و جلوی خراب شدن طرح را می گیرید. باید بدانید که حنا ممکن است روی منسوجاتی همچون لباس ها، پارچه ها و حوله ها لکه ایجاد کند. اگر خمیر را در طول شب بر روی بدن می گذارید حتما آن را بپوشانید. برخی ادعا می کنند که پوشاندن طرح تنها راه مراقبت از آن است اما برخی بر این باورند که شما تنها باید جوهر را بپوشانید.
6. هر گونه پوسته اضافی حنا را شستشو دهید:
از آبی که به دمای اتاق رسیده و صابون ملایم برای شستشو استفاده کنید. حالا کمی طرح را خشک کنید. اگر طرح را بمالید آن را خراب می کنید پس مراقب این موضوع باشید.
بخش سوم: مراقبت از طراحی حنا
1. حنا معمولا یک الی سه هفته دوام خواهد داشت:
این مدت زمان علاوه بر این که به کیفیت پودر حنا بستگی دارد به نحوه مراقبت شما از پوست هم بستگی خواهد داشت. اگر این بخش را مرطوب نگه دارید و اجازه ندهید به چیزی مالیده شود می توانید هفته های متوالی آن را بر روی بدن داشته باشید. اگر اصلا از حنا مراقبت نکنید در عرض چند هفته اول رنگش محو خواهد شد. مدت زمان و دوام رنگ حنا به جایی از بدن که بر روی آن اعمال شده نیز بستگی خواهد داشت. جوهر معمولا بر روی دست و پا ظاهر تیره تری خواهد داشت اما این نواحی مستعد اصطکاک هستند و باید مورد مراقبت بیشتری قرار گیرند.
2. حنا را مرطوب نگه دارید:
لایه نازکی از روغن طبیعی، کره یا لوسیون را بعد از برداشتن خمیر بر روی آن اعمال کنید. زمانی که حنا روی پوست است آن را به طور منظم مرطوب نمایید تا از لایه برداری جلوگیری شود. بیشتر مرطوب کننده ها در برگیرنده مواد شیمیایی هستند که می توانند لکه را روشن تر کنند. پس بهتر است از مواد طبیعی استفاده کنید. از مرطوب کننده هایی که شامل سفیدکننده یا اسید میوه هستند استفاده نکنید. این مواد شیمیایی پوست را خراب می کنند و باعث محو شدن رنگ حنا می شوند. لایه ای از روغن را روی طرح بزنید. روغن باعث مرطوب ماندن پوست می شود و از محو شدن رنگ حنا جلوگیری می کند. سعی کنید روغن نارگیل و زیتون را با هم ترکیب کنید.
3. طرح را نمالید:
لایه برداری می تواند رنگ حنا را محو نماید. شستشوی سخت و اصطکاک نیز باعث از بین رفتن رنگ حنا می شود. هر چقدر این موارد کمتر باشد بهتر است. اگر طرحی از حنا را روی دست دارید سعی کنید به هنگام شستن طرف ها دستکش بپوشید.
4. پوست خود را با صابون ملایمی شستشو دهید:
اگر برایتان ممکن بود صابون را در اطراف لبه های طرح حنا بمالید اما روی خود رنگ چیزی نزنید. از به کار بردن استون و ضد عفونی کننده دست خودداری کنید. این ها مواد شیمیایی قدرتمند هستند و باعث محو شدن رنگ حنا می شوند.