با دستکاری کمتر و روش های درمانی بیشتر، از دچار شدن به عوارض پوستی می توان جلوگیری کرد. نواحی پشت بدن خود را با لایه بردارهای ملایم یا کرم های حاوی اوره، مرطوب نگه دارید.برای مدتی از سابیدن پوست خود و همچنین در هنگام ورزش کردن از استفاده از دوچرخه بپرهیزید. ترکیب لباسهای کش دار تنگ در یک محیط پرعرق (مانند باشگاه) و ساییدگی مزمن بر اثر کار با دوچرخه ثابت، به معنای فاجعه است.همچنین پس از تمارین ورزشی، هرچه سریعتر لباستان را عوض کرده و لباسهایی بپوشید که بتوانید در آنها به راحتی نفس بکشید. از وکس موهای زائد نیز بپرهیزید زیرا باعث مسدود کردن فولیکول های مو شده و باعث بدتر شدن عفونت و عوارض پوستی دیگر می گردد.
شستشوی مداوم را فراموش نکنید.
یکی از بهترین راه های جلوگیری از ایجاد عفونت، استحمام مرتب با صابون های ضد باکتریایی است. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که مرتبا دچار جوش در قسمت باسن می شوید، اولین پیشنهاد برای شما، شستشو پوست هر صبح و عصر است.این عمل می تواند از فعالیت باکتری هایی که در اثر تعرق ایجاد می شوند، جلوگیری کرده و همچنین آلودگی و چرک را از روی پوست حذف کند.
لباس های گشاد بپوشید.
در حالت طبیعی، باکتری ها بر روی پوست قرار دارند؛ اما هنگامیکه شما لباس تنگ می پوشید به باکتری ها این فرصت را می دهید که به درون پوست نفوذ کنند و التهاب و عفونت ایجاد کنند.اگر به مدت طولانی از جین های تنگ و لباس هایی که با الیاف مصنوعی ساخته شده اند، استفاده می کنید، سریعا باید جایگزین های مناسبی برای آن ها پیدا کنید. لباس هایی را انتخاب کنید که خیلی چسبان نباشند و از نخ طبیعی و پنبه تشکیل شده باشند.
بر روی یک حوله ی تمیز و گرم بنشینید.
حوله را با مقداری آب گرم (توجه کنید که جوش نباشد) بشورید. سپس به آرامی آن را بر روی قسمتی که جوش زده بگذارید.گرما آرامش بخش است و درد را تسکین می دهد. همچنین ممکن است به باز شدن منافذ پوست و بیرون کشیدن برخی از باکتری ها و تخلیه چرک کمک کند. به جز حوله، می توانید از تشت آب گرم نیز استفاده کنید.
از روغن درخت چای استفاده کنید.
روغن درخت چای از برگ نوعی درخت در استرالیا ساخته می شود. سالیان سال، از این روغن برای درمان انواع التهابات پوستی و زخم استفاده می شود. پژوهش ها در این زمینه نشان داده است که این روغن باکتری ها را از بین برده و می تواند به اندازه ی بنزوییل پراکسید برای درمان جوش موثر باشد.شما می توانید از لوسیون ها، کرم ها و شوینده هایی که حاوی این روغن هستند، استفاده کنید.
از نرم کننده های لباس استفاده نکنید.
پوست برخی از افراد نسبت به مواد شوینده و نرم کننده هایی که برای شستشوی لباس بکار می روند، حساسیت نشان می دهد و به همین علت است که بسیاری از برندها، چندین محصول با عنوان ضدحساسیت و آلرژی عرضه می کنند که مختص این افراد است.اگر شما هم فکر می کنید که ممکن است به مواد شوینده ای که استفاده می کنید، حساسیت داشته باشید، سعی کنید آن ها را با محصولات مناسب عوض کنید. از نرم کننده های لباس استفاده نکنید؛ چراکه باقیمانده ی آن ها بر روی لباس زیر می تواند حساسیت و التهاب ایجاد کند.
از کرم زینک استفاده کنید.
کرم هایی که حاوی ماده ی معدنی زینک (روی) هستند، می توانند به کاهش جوش کمک کنند.
بعد از ورزش، دوش بگیرید.
بعد از ورزش، عرق و آلودگی بر روی پوست باقی می ماند و می تواند باعث ایجاد جوش به ویژه در باسن شود. در اسرع وقت بعد از ورزش حتما دوش بگیرید.اگر از لباس های ورزشی تنگ استفاده می کنید، دوش گرفتن شما ضروری است. علاوه بر این مورد، شستشوی لباس ها را فراموش نکنید.
لایه برداری انجام دهید.
می توانید برای لایه برداری پوست های مرده و از بین بردن آلودگی از لوفا (لیف گیاهی) استفاده کنید. در اثر از بین بردن پوست های مرده و رفع آلودگی می توان التهاب فولیکولی را کاهش داد.
از محلول نمک استفاده کنید.
محلول آب نمک به کاهش عفونت و التهاب کمک می کند. برای این منظور، یک قاشق چایخوری نمک را در 2 پیمانه آب حل کنید و حوله تمیز را به این محلول آغشته کنید و به جوش بزنید.
بهترین محصولات برای درمان جوش های باسن کدام ها هستند؟
شستن منظم با بنزوئیل پراکسید کمک می کند تا باکتری های مزاحم از بین رفته، احتمال گسترش فولیکولیتیس های باکتری زا کاهش یابد.فولیکولیتیس، همواره تنها به دلیل باکتری ها ایجاد نمی شود، می تواند بر اثر قارچ نیز ایجاد شود.در این صورت بهتر است روش های درمانی گسترده تری توسط متخصص پوست انجام گیرد. اگر در معرض تحریکات پوستی باشید، استفاده از لایه بردارهای ملایم چون اسید سالیسیلیک یا اسید لاکتیک، به نرم کردن سطح پوست شما کمک کرده و از اجتماع میکروبها جلوگیری می کند.در حالت کلی چنانچه میزان تعرق بدنتان زیاد است، باسن خود را تمیز و خشک نگه دارید، چنانچه دچار عارضه فولیکولیتیس شدید، منتظر نباشید تا خود به خود درمان شود .ما روش های درمانی و پاک سازی آکنه با موادی که حاوی اسید سالیسیلیک هستند را پیشنهاد می کنیم.
عوارض
جوش روی باسن ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد. همان گونه که گفته شد این عارضه ی پوستی معمولاً به خاطر یک عفونت ایجاد می شود و امکان انتشار عفونت به سایر نقاط بدن وجود دارد .
عوارض جانبی ممکن است شامل:
- زخم های عمقی و وخیم
- کفگیرک یا یک خوشه ی متصل به جوش
- سپتیسمی یا گندخونی، نوعی التهاب عفونی وخیم
- سلولیت یا نوعی التهاب پوستی در مجاورت بافت های نرم
- اندوکاردیت یا التهاب قلبی
- استئومیلیت یا عفونت استخوان