جوش های ناحیۀ تناسلی می توانند نگران کننده باشند، به خصوص اگر علت دقیق آنها را ندانیم. در بیشتر موارد، جوش ناحیۀ تناسلی، نشانۀ وجود یک اختلال دیگر است. جوش ناحیۀ تناسلی معمولاً به برجستگی های گسترده، زخم یا پلاک های نامنظم روی پوست ناحیۀ تناسلی گفته می شود. دانستن علت و علائم جوش های ناحیۀ تناسلی می تواند به تشخیص درست و درمان مناسب آن کمک کند.
پیشگیری
پیشگیری از به وجود آمدن جوش در ناحیه تناسلی به خصوص پیشگیری از ابتلا مجدد بستگی به عامل این جوش ها دارد. برای پیشگیری از جوش هایی که عامل آن بیماری های مقاربتی بود، شما می توانید:
- استفاده از کاندوم در زمان مقاربت
- مقاربت با فرد مطمئن
- مصرف دارو برای کنترل هرپس
در مورد جوش های ناشی از حساسیت نیز شما می توانید:
- استفاده از داروهای آنتی هیستامین در موارد حاد
- عدم استفاده از برخی موادی که ایجاد حساسیت می کنند
علاوه بر موارد مذکور، سبک زندگی و رژیم غذایی سالم باعث افزایش سیستم ایمنی می شود و بدن را برای مبارزه جوش های عفونی توانمند می سازد. در صورت هرگونه نگرانی نیز توصیه می شود آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
روش تشخیص جوش های تناسلی
اولین مرحله پیش از شروع درمان، تشخیص توسط پزشک است. فرآیند تشخیص نیز شامل یک یا همه مراحل ذیل است:
- بررسی فیزیکی: در بررسی فیزیکی زخم، جوش و یا زگیل و هرگونه آسیب مانند قرمزی و ترشح به وسیله پزشک بررسی می شود. پزشک همچنین دیگر قسمت های پوست به عنوان مثال بافت انگشتان را که احتمال سرایت آلودگی به آن وجود داشته باشد را بررسی می کند.
- پاک سازی: در این قسمت پزشک ترشحات واژینال در زنان و ترشحات موجود در ناحیه تناسلی مردان را پاک سازی می کند.
- بیوپسی: پزشک برای تشخیص ممکن است بیوپسی یا تکه برداری از محل آسیب را برای فرد تجویز کند. تشخیص پسوریازیس و بیماری های قارچی از طریق بیوپسی و تکه برداری امکان پذیر است.
- آزمایش خون: هرپس و سیفیلیس ازجمله بیماری هایی هستند که از طریق آزمایش خون تشخیص داده می شوند.
نکاتی برای پیشگیری از جوش تناسلی زنان:
هنگامی که علت را شناسایی کردید، از تماس با مواد محرک جلوگیری کنید. برای کمک به جلوگیری از تحریک ناحیه واژن در آینده:
۱- از پوشیدن لباس های تنگ که می تواند سایش ایجاد کند، اجتناب کنید.
۲- از لباس زیرهایی که از پنبه به جای مواد مصنوعی ساخته شده اند، استفاده کنید.
۳- به جوش ها بیش از حد دست نزنید.
۴- هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن از آب بسیار داغ اجتناب کنید.
۵- از حمام حباب و صابون های عطر دار استفاده نکنید.
۶- از دکتر خود بپرسید که کدامیک از محصولات قاعدگی برای استفاده ایمن هستند.
۷- از آنجایی که اصلاح ممکن است پوست را تحریک کند و باعث ایجاد جوش واژن شود، شاید بخواهید از تیغ استفاده نکنید.
۸- شما می توانید موهای ناحیه عانه خود را با قیچی اصلاح کنید.
۹- اگر میخواهید که موهای عانه خود را بتراشید، با زاویه ی موهای خود، در یک شیب رو به پایین بتراشید.
۱۰- اگر هرگونه برجستگی یا رشد غیر معمول در ناحیه تناسلی دارید، به پزشک خود برای تشخیص مراجعه کنید.
توصیه هایی برای رفع جوش های اطراف واژن
منطقه را، با استفاده از صابون های ضد باکتری های دارویی پاک کنید:از استفاده صابون های سخت و یا عطری اجتناب کنید ، زیرا آنها تعادل pH پوست را که منجر به رشد باکتریایی می شود، از بین میبرند.همیشه اطراف منطقه واژن را به همان اندازه که می توانید تمیز نگه دارید آن را خشک کنید و از خیس شدن آن جلوگیری کنید. برای پاک کردن رطوبت، از یک حوله نرم و یا حتی خشک کن مو استفاده کنید انجام این کار، باعث از بین رفتن عفونت ناشی از رشد باکتری می شود، که معمولا هنگامی که محیط مرطوب و کثیف است، ایجاد می شود.از کمپرس آب گرم برای کاهش درد و لطافت پوست استفاده کنید:از یک پارچه نرم و تمیز استفاده کنید و آن را با آب گرم خیس کنید یا از کمپرس آب گرم استفاده کنید. وان حمام را از نمک سولفات، پر کنید :این نوع نمک، اثر تسکین دهنده، تمیز کننده و خشک کننده، بر جوش های واژن، را دارد. اجازه دهید آب گرم ،حدود دو تا سه اینچ در وان حمام پر شود و بعد نمک سولفات را نصف فنجان در آب بپاشید و حداقل 15 تا 20 دقیقه، در وان بنشینید.به یاد داشته باشید بعد از آن، منطقه آسیب دیده را ،بشویید و سپس آن را خشک کنید. اگر جوش به علت تماس درماتیت باشد، استفاده از آنتی هیستامین ها یا داروهای موضعی، می تواند بسیار مفید باشد ؛ داروهایی، مانند آنتی بیوتیک موضعی یا خوراکی، می تواند برای از بین بردن عفونت استفاده شود ،آنتی هیستامین ها، می توانند در درمان آلرژی شدید نیز، مفید باشند.