جراحی کاشت مو یکی از انواع عمل های جراحی برای درمان ریزش مو است. روش های متنوعی برای این منظور وجود دارد، ولی در تمام روش های کاشت مو یک بخش از پوست حاوی مو را از بخشی از پوست سر برداشته و موهای به دست آمده را در مناطقی که مو ریخته یا نازک شده یا آسیبی به سر وارد شده می کارند.
با توصیه های یک جراح همراه شوید: توصیه های عمومی برای مراقبت های بعد از کاشت مو عبارتند از:
- تمام توصیه های پزشک درباره مراقبت از زخم ها را اجرا کنید.
- از هرگونه ورزش یا فعالیت شدید که می تواند فشار خون را افزایش دهد خودداری نمایید، زیرا منجر به خونریزی زخم ها خواهد شد.
- هرگونه خونریزی، درد شدید یا علائم نامعمول را به جراح خود گزارش دهید.
مواردی که باید پیش از جراحی کاشت مو در نظر بگیرید
پیش از گرفتن تصمیم قطعی برای جراحی کاشت مو، این موارد مهم را به ذهن بسپارید:
- انتظارات واقع بینانه داشته باشید. اگر موی زیادی روی سر خود ندارید، با جراحی کاشت مو نمی توانید موهای پرپشتی داشته باشید. هرچه موهای باقی مانده روی سر ضخیم تر و متراکم تر باشد، نتایج کاشت مو نیز بهتر خواهد بود.
- معمولاً موی ضخیمی که رنگ روشن یا جوگندمی دارد نتایج بهتری از موهای نازک و تیره خواهد داشت.
- پس از انجام کاشت مو، شاید تا زمانی که موها ریشه زده و شروع به رشد نمایند تا 9 ماه طول بکشد.
- افراد سیگاری بیشتر از سایرین در معرض عوارض جراحی هستند. اگر برای انجام جراحی تصمیم جدی دارید، باید سیگار کشیدن را ترک کنید.
- شاید پیش از جراحی کاشت مو به درمان مداوم پزشکی نیاز داشته باشید.
برای شستن موها شامپو بهتر است یا صابون ؟
در شامپوهای جدید، ترکیبات صابونی با مواد پاک کننده ای که سورفا کتانت نامیده می شوند، جایگزین شده اند. سورفا کتانت ها در انواع آب ها هم به خوبی کف می کنند و هم خودشان به صورت کامل شسته می شوند.امروزه بیشتر شامپوها حاوی مقادیری از مواد حالت دهنده نیز هستند. مواد پاک کننده باعث تمیزی و پاک شدن موها می شوند و مواد حالت دهنده و یا کاندیشنر موجود در شامپوها باعث می شود اولا موها حجم بیشتری بگیرند و از ایجاد الکتریسیته ساکن در زمان خشک کردن موها جلوگیری می کنند ، ثانیا باعث می شوند موهای خیس راحت تر شانه شوند .امروزه مردم بیشتر از زمان های گذشته موهای خود را می شویند و در نتیجه ی این مصرف بالا، باعث شده که مواد شوینده ملایم تری برای مصرف روزانه تولید و در بازار عرضه شود.مواد تشکیل دهنده شامپوها شامل آب ، مواد پاک کننده، عوامل تقویت کننده کف، سفت کننده های شامپو، مواد حالت دهنده، مواد خوشبو کننده شامپو، نگهدارنده، مواد فعال از ترکیبات لازم برای تولید شامپو می باشد.
در واقع یکی از مراحل کاشت مو، همین نکته مهم است یعنی مراقبت پس از کاشت مو هنگام استحمام. البته این مسئله موارد مهمی نیز در کنار نوع شامپوی مصرفی برای کاشت مو، شامل می شود از جمله نحوه شستن سر، استفاده یا عدم استفاده از صابون، نحوه ماساژ دادن در حمام و سرانجام چگونگی خشک کردن موها همه در کنار هم اهمیت دارند و پزشک کاشت مو در این میان به دلیل اهمیت این امر باید تمام نکات لازم و مهم در این زمینه را به فرد گوشزد و به دقت توضیح دهد.
اما اینکه چه شامپویی بعد از کاشت مو استفاده شود و اینکه شامپوی مخصوص کاشت مو کدام است و آیا برای فولیکول های موهای کاشته شده مفید هستند یا خیر، مسئله ایست که با بررسی موارد زیر تا حد امکان سعی می کنیم آنرا پاسخ دهیم:
- فرمولاسیون شامپو (فرمول شیمیایی و ترکیبات شامپو)
- داشتن قابلیت کاهش سوزش و یا خارش تارموهای کاشته شده، ضدعفونی کننده، کاهش دهنده التهاب.
- داشتن حالت آنتی اکسیدانی و یا ترکیبات لیپوزیمی برای مو
- تنظیم چربی سر و جلوگیری از ایجاد شوره در پوست سر
- میزان PH شامپو کاشت مو
این موارد بسیار مهم هستند و در صورتی که افرادی که کاشت مو بر روی سرشان انجام شده، سر خود و به دلخواه شامپویی را مورد استفاده قرار دهنده، ممکن است این امر موجب شود که مجددا دچار ریزش مو شوند ویا موهای کاشته شده به درستی رویش نداشته باشند. بنابراین در مورد نوع شامپو و همچنین نحوه شستشوی سر و اینکه دقیقا چند روز بعد از عمل، می توانید شروع به شستن و استحمام کردن بعد از کاشت مو بکنید، با پزشک خود مشورت کرده و از وی راهنمایی های لازم را بخواهید.