بهترین درمان‌ های خانگی برای سوختگی کودکان چیست؟

  دوشنبه، 15 دی 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
بهترین درمان‌ های خانگی برای سوختگی کودکان چیست؟
کودکان به دلیل نداشتن آگاهی و تجربه کافی از حوادث بیشتر در معرض خطر سوختگی قرار دارند . ممکن است بارها و بارها سوختگی در انواع مختلف برای کودکان اتفاق افتد . عدم رعایت مسائل ایمنی در استفاده از کتری، سماور؛ شومینه یا طبخ غذا توسط والدین موجب بروز سوختگی کودکان می شود.

کودکان به دلیل نداشتن آگاهی و تجربه کافی از حوادث بیشتر در معرض خطر سوختگی قرار دارند . ممکن است بارها و بارها سوختگی در انواع مختلف برای کودکان اتفاق افتد . عدم رعایت مسائل ایمنی در استفاده از کتری، سماور؛ شومینه یا طبخ غذا توسط والدین موجب بروز سوختگی کودکان می شود.اگرچه مایعات داغ یکی از علل بارز و شایع سوختگی در کودکان است،اما کودکان با روش های دیگری همچون تماس با شعله یا چیزهای داغ، نور خورشید، تماس با مواد شیمیایی مانند پاک کننده ها، سوختگی های الکتریکی به خاطر چسباندن انگشت ها یا اشیا به پریز برق یا جویدن سیم برق دچار سوختگی می شوند.

سوختگی کودکان

ایمن کردن منزل اهمیت زیای دارد. با دور نگاه داشتن کودکان از این موارد و استفاده از کرم ضد آفتاب در هنگام خارج شدن از خانه می­توانید به سادگی از حوادث جلوگیری کنید.

با مطالعه دقیق این بخشراه و روش­های نگهداری صحیح مایعات و سطوح داغ و عدم دسترسی کودکان به آنها را بیاموزید. قدرت درک فرزندتان به اندازه کافی رشد کرد ، واژه ­ی «داغ» را به او یاد بدهید و برایش توضیح دهید نباید به چیزهای داغ دست بزند.برای درک این موضوع اجازه دهید تا یک شی ء گرم را لمس کند تا گرم و داغ بودن را به خوبی درک کند.

بسیاری از خانواده ها ، هنگام مواجه با سوختگی کودکان ،روش های غیرعلمی، غیرموثر و حتی آسیب زننده را استفاده می کنند . مثلا یکی از مهم ترین باورهای غلط رایج در میان خانواده ها استفاده از یخ در سوختگی های شدید است. یخ باعث کاهش خونرسانی به بافت های پوست می شود و سطح عملکرد بدن برای مقابله با التهابات را کاهش می دهد ، بنابراین میزان آسیب به بافت های آسیب دیده نیز افزایش خواهد یافت.پس بهتر است به جای استفاده از یخ ، از آب سرد برای خنک کردن ناحیه آسیب دیده استفاده کنید .همچنین از موادی چون یخ، سیب زمینی یا خمیر دندان برای کاهش سوزش و التهاب محل سوخته استفاده نکنید .

بهترین درمان های خانگی برای سوختگی

درمان سوختگی های خفیف یک یا دو هفته زمان برده و معمولاً جای این سوختگی ها هم روی پوست باقی نمی ماند. هدف از درمان سوختگی کاهش درد، جلوگیری از عفونت و بهبود سریع تر پوست است.

درمان سوختگی با آب خنک

اولین کار بعد از یک سوختگی خفیف این است که به مدت 20 دقیقه محل سوختگی را زیر آب خنک (نه سرد) قرار داد. بعد از آن محل سوختگی را با یک صابون ملایم و آب شستشو داد.

درمان سوختگی با کمپرس خنک

کمپرس خنک و یا پارچه ای که با آب خنک مرطوب شده به کاهش درد و تورم ناشی از سوختگی کمک می کند. در فواصل زمانی 5 تا 15 دقیقه ای باید کمپرس را در محل سوختگی قرار داد. نباید از کمپرس یخ استفاده کرد، چرا که سرمای بیش از حد باعث تحریک و التهاب بیش تر پوست خواهد شد.

درمان سوختگی با پمادهای آنتی بیوتیک

این پمادها از بروز عفونت جلوگیری می کنند. باسیتراسین (Bacitracin) و نئوسپورین (Neosporin) از جمله پمادهایی هستند که می توان روی محل سوختگی قرار داد و بعد روی آن را با یک نوار پانسمان تمیز پوشاند.

درمان سوختگی با آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی دارای ویژگی های فراوان است و تحقیقات نشان داده که نقش موثری در درمان سوختگی های درجه یک و دو ایفا می کند. این گیاه دارای خاصیت ضد التهابی بوده و علاوه بر مهار رشد باکتری ها کمک می کند تا خون جریان داشته باشد.

مقداری از ژل آلوئه ورا که از برگ گیاه استخراج شده را روی ناحیه ی سوختگی بگذارید. اگر از محصولات آماده استفاده می کنید، مطمئن شوید که فاقد مواد نگه دارنده و عطری باشد.

درمان سوختگی با عسل

این ماده ی غذایی خوشمزه نقش بسیار موثری در کمک به بهبود سوختگی های خفیف دارد. برای درمان سوختگی به کمک عسل باید آن را به صورت موضعی روی محل سوختگی قرار داد. این ماده علاوه بر داشتن خاصیت ضد التهابی، ضدباکتری و ضد قارچ است.

کم تر در معرض نور خورشید قرار گرفتن

کم تر در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرید. پوست سوخته در برابر نور خورشید بسیار حساس است. بنابراین باید پوست سوخته را به خوبی با کمک لباس پوشاند.

نترکاندن تاولها

تاول ها را به حال خود رها کنید. ترکاندن آن ها منجر به عفونت خواهد شد. اگر نگران هستید با پزشک مشورت کنید.

مصرف داروهای مسکن

اگر درد زیادی دارید، داروهای مسکنی همچون ایپوبروفن (Ibuprofen) و ناپروکسن (Naproxen) کمک کننده خواهند بود.

اقدامات پزشکی فوری زمانی باید انجام شود که:

- سوختگی درجه دو یا درجه سه باشد.

- سوختگی ها بزرگ تر از ۵ تا ۷سانتی متر بوده یا ۱۰درصد بدن را پوشانده باشد. در این موارد، توصیه می شود از کمپرس های داغ یا یخ استفاده نکنید چراکه خطر کم شدن گرمای بدن را افزایش می دهد. در عوض سعی کنید از پارچه یا حوله های نرم و تمیز برای پوشاندن ناحیه سوخته موردنظر استفاده کنید.

- آتش، جریان برق یا مواد شیمیایی علت سوختگی باشد.

- سوختگی روی صورت، پوست سر، دست ها، سطح مفاصل یا ناحیه تناسلی رخ داده باشد.

- اگر تورم و چرک در محل دیده شود یا قرمزی محل شدید یا لایه لایه شود


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها