به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، از میان خانواده پژو پارس کدام یک از نظر فنی کیفیت بهتری دارند؟ آیا تولیدات صفرکیلومتر بهتر هستند یا یک نمونه کم کارکرد سالم متعلق به سال های قبل؟ اعضای خانواده پژو پارس چه معایب و محاسنی دارند؟ در این گزارش سعی می کنیم نظرات دست اندرکاران خودرو را در مورد این خانواده جویا شویم، پس با ما همراه باشید اما قبل از آغاز بحث بگذارید در ابتدا نگاهی به سیر تکامل اعضای این خانواده از پرشیای دیروز تا پارس امروز بیندازیم.
پژو پارس محصول مرکز تحقیقات ایران خودرو است که در سال 79 به بار نشست. این خودرو در ابتدا با نام X9 استارت خورد ولی بعدها به سفیر و در نهایت به پرشیا تغییر نام داد. در سال هایی که ایران خودرو با هوشمندی پرشیا را به بازار معرفی کرد، در بین محصولات خودروسازان داخلی تقریباً هیچ رقیبی در کلاس پرشیا وجود نداشت و این خودرو از همان ابتدای عرضه هم از فروش خوبی برخوردار بود. پرشیای دیروز و پارس امروز با استفاده از پلت فرم پژو 405 طراحی شدند که در آن سال ها هنوز این قدر قدیمی نشده بود و برای بازار انحصاری ایران مناسب بود. ایران خودرو در توصیف پارس آن را نخستین خودروی لوکس بازار ایران نامیده است که البته به نظر می رسد ایران خودرویی ها مونتاژ کادیلاک ایران (سویل) و بیوک ایران (اسکای لارک) شورولت نوا و ... را در دهه های گذشته که همگی با تکنولوژی روز در زمان خودشان مونتاژ و به بازار ایران عرضه شدند را فراموش کرده اند. با این حال بسیاری از صاحب نظران، پارس یا همان پرشیا را هنوز هم موفق ترین محصول فیس لیفت شده در ایران می دانند
پژو پارس سال
یکی از انواع پژو پارس، پژو پارس سال است که در ادامه با ان بیشتر آشنا می شویم. پژو پارس سال که در ابتدا با نام پژو پارس معمولی به فروش می رسید، پس از اندکی تغییرات جزئی و اضافه شدن امکانات کوچکی به این خودرو با نام پژو پارس سال تولید و عرضه شد. پژو پارس سال از موتور قدیمی و اولیه پژو در ایران که اولین بار بر روی خودرو پژو 405 قرار گرفت، بهره می برد. پژو پارس سال به پیشرانه 1.8 لیتری 4 سیلندر مجهز شده است که با کد XU7JP/L3 شناخته می شود. این پیشرانه توان تولید 100 اسب بخار قدرت در 6000 دور دقیقه و 153 نیوتن متر گشتاور در 3000 دور در دقیقه را دارد. نیروی تولیدی پیشرانه توسط یک گیربکس 5 دنده دستی به چرخ های جلو منتقل می شود. این خودرو در حداکثر زمان 11 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا می کند؛ همچنین مصرف سوخت ترکیبی پژو پارس معمولی 9.1 لیتر در هر 100 کیلومتر عنوان شده است. پژو پارس سال از امکاناتی نظیر کلیدهای کنترل روی فرمان ، داشبورد جدید، آینه های جانبی برقی راهنمادار و سنسور دنده عقب بهره می برد.
پژو پارس LX
در ادامه به معرفی پژو پارس LX خواهیم پرداخت؛ خودرویی که در مدت زمان طولانی بهترین مدل پژو پارس به حساب می آمد.
یکی از انواع پژو پارس یعنی پارس LX است که از لحاظ موتور، امکانات و گیربکس با پارس سال (معمولی) تفاوت دارد. پژو پارس ال ایکس در بخش فنی به موتور TU5 مجهز شده است که درواقع به پژو 206 تیپ 5 تعلق دارد. این موتور 1.6 لیتری 4 سیلندر دارای حداکثر توان 108 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور است که باعث می شود این سدان 1185 کیلوگرمی طی زمانی در حدود 13.2 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد. پژو پارس LX برای انتقال نیروی تولید شده توسط پیشرانه از یک گیربکس 5 سرعته دستی (BE3) استفاده می کند. همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 7.6 لیتر در هر 100 کیلومتر و حداکثر سرعت 190 کیلومتر بر ساعت از دیگر مشخصات پژو پارس LX محسوب می شود. پژو پارس LX دارای امکاناتی از قبیل رینگ های آلومینیومی 15 اینچی، سیستم صوتی مجهز به موبایل هندزفری، تهویه مطبوع اتوماتیک، آینه های جانبی برقی راهنمادار، ترمزهای چهار چرخ دیسکی، سنسور دنده عقب، سیستم ترمز ضدقفل ABS و سیستم مولتی پلکس است.
پژو پارس ELX
پژو پارس ELX که از سال 1382 در سبد محصولات ایران خودرو قرار گرفت به پیشرانه 1761 سی سی 4 سیلندر مجهز شده است. این موتور قبلا بر روی سیتروئن زانتیا قرار گرفته بود، به همین دلیل پژو پارس ELX در بازار داخلی به پژو پارس زانتیایی شهرت دارد. پژو پارس ELX در مقایسه با پارس معمولی خودرویی لوکس تر و پرشتاب تری محسوب می شود و همچنین از لحاظ امکانات نیز یک سروگردن بالاتر از مدل معمولی قرار می گیرد. پیشرانه پژو پارس ELX که با کد XU7J4P/L4 شناخته می شود، می تواند 110 اسب بخار قدرت در 5500 دور در دقيقه و 155 نيوتن متر گشتاور در 4250 دور در دقيقه تولید و این نیرو را توسط گیربکس 5 دنده دستی(BE3) به چرخ های جلو روانه کند. همچنین شتاب صفر تا 100 و مصرف سوخت ترکیبی این خودرو به ترتیب برابر با 9 ثانیه و 6.2 لیتر در هر 100 کیلومتر ذکر شده است.
ناگفته نماند که شرکت ایران خودرو از سال 1392 تولید پژو پارس ELX موتور زانتیایی را متوقف کرد و از سال 92 تا 1396 پژو پارس ELX را با موتور 1905 سی سی XUM در اختیار خریداران قرار داد. با این که پیشرانه XUM از حجم بیشتری نسبت به پیشرانه XU7J4P/L4 برخوردار است، اما شاهد توان خروجی و شتاب کمتری از این موتور قدیمی و پراستهلاک هستیم.
از امکانات موجود بر روی این خودرو می توان به صندلی های جلوی ارگونومیک دارای گرمکن، سنسور دنده عقب، آینه های جانبی برقی و سیستم ایموبلایزر اشاره کرد. همچنین این مدل پژو پارس از لحاظ فنی و موتوری بهترین مدل پژو پارس محسوب می شود که از لحاظ قدرت و شتاب موتور برتری های بسیاری را نسبت به دیگر مدل های پژو پارس دارد.
پژو پارس اتوماتیک
در ادامه مقاله «با انواع پژو پارس آشنا شوید» به بررسی پژو پارس اتومات خواهیم پرداخت. پژو پارس اتومات درواقع همان پژو پارس LX مجهز به گیربکس اتوماتیک است. این خودرو با گیربکس اتوماتیک چهار سرعته که ابتدا بر روی پژو 206 تیپ 6 قرار داشت، به بازار عرضه می شود و از سایر جهات تفاوت چشمگیری با پژو پارس LX ندارد. پژو پارس اتوماتیک در حدود 15 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می رسد؛ همچنین مصرف سوخت ترکیبی آن نیز 8.15 اعلام شده است.