به گزراش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از ایرنا: این مطالعه که توسط محققان دانشگاه هاروارد در آمریکا انجام شد یکی از طولانی ترین مطالعاتی است که در زمینه زندگی بزرگسالان انجام شده است؛ این مطالعه ابتدا با پیگیری زندگی 268 دانشجوی دانشگاه هاروارد در طول دوره 'رکود گسترده اقتصاد جهان' در سال 1938 آغاز شد، 8 سال بعد محققان متوجه شدند که رضایتمندی فرد از روابط دوستانه تاثیر شدیدی بر شاد بودن و در نتیجه سلامت کلی دارد.
محققان در این مطالعه سلامت و زندگی کلی تر افراد را از جمله موضوعاتی نظیر میزان موفقیت آنها در کار و ازدواج مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که داشتن دوستان خوب از انسان در برابر زوال ذهنی و جسمی محافظت می کنند و در قیاس با طبقه اجتماعی، میزان بهره هوشی یا ژن ها، تاثیر بیشتری در افزایش طول عمر انسان دارد.
'روبرت وادینگر' استاد روانپزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد که هدایت این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: یکی از نتایج شگفت انگیز این مطالعه این است که ارتباطات و میزان شادی و رضایتمندی فرد در ارتباطاتش، تاثیر زیادی بر سلامت دارد.
وی خاطرنشان کرد که بر این اساس، مراقبت از بدن مهم است اما مراقبت و نگهداری از روابط (دوستانه) نیز مراقبت از خود محسوب می شود.
محققان همچنین متوجه شدند که کیفیت روابط افراد در 50 سالگی در قیاس با سطح کلسترول بدن آنها پیشگوی بهتری برای سلامت جسمانی در سال های بعد است.
این مطالعه نشان داد افرادی که در 50 سالگی بیشترین رضایت را از مراودات خود داشتند، در 80 سالگی سالم تر بودند.
بر اساس یافته های این مطالعه، داشتن ارتباطات خوب نه تنها از بدن بلکه از مغز انسان نیز محافظت می کند.