بوی بد دهان ناشی از علل مختلفی مانند رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، بیماری مزمن بینی و سینوس ها، عفونت لثه یا لوزه، کرم خوردگی دندان، بیماری های عمومی، اختلالات مزمن ریوی، بیماری های دستگاه گوارش، سرما خوردگی، سینوزیت و نارسایی کبد است. در این مطلب روش های خانگی را معرفی می کنیم که به کارگیری آن ها در رفع بوی بد دهان موثر است.
دانه رازیانه برای بوی بد دهان و دندان
یک قاشق چای خوری دانه رازیانه را بلافاصله پس از مصرف غذا هایی با طعم تند بجویید. همچنین جویدن دانه رازیانه بوی بد دهان ناشی از خشکی دهان را از بین می برد، زیرا رازیانه در افزایش بزاق دهان موثر است بنابراین بهتر است دانه رازیانه را با ادویه جاتی مانند هل، میخک و دارچین مخلوط کنید و پس از غذا این ترکیب را بجویید. نوشیدن دمنوش رازیانه با عسل نیز در رفع بوی بد دهان موثر است.
میخک برای بوی بد دهان و دندان
میخک موجب رفع بوی بد دهان می شود
بسیاری از افراد ، صبح ها هنگام برخاستن از خواب با بوی بد دهان مواجه می شوند که به علت وجود یک باکتری غیرهوازی در بیوفیلمی است که روی زبان شکل می گیرد. این باکتری با شکستن پروتئین موجود در غذاها گازهایی مانند سولفیدهیدروژن و اسکاتول تولید می کند. برای رفع بوی بد دهان ، بهداشت و نظافت دهان ، جویدن آدامس و... تاثیرگذار است اما موثرترین روش برای ازبین بردن بوی بد دهان مصرف میخک است.
میخک دارای خواص ضدعفونی کننده، ضد قارچ و ضد میکروبی است که باعث از بین بردن باکتری ها و میکروب های بد دهان می شود. میخک از دو بخش نر و ماده تشکیل شده است. بخش نر همان ساقه و بخش ماده ی آن توپ است. آقایان برای مصرف میخک فقط ساقه را استفاده کنند ولی خانم ها هر دو بخش را می توانند به عنوان آدامس بجوند.
دندان درد خود را با میخک درمان کنید
یکی از فواید میخک که در مطلب خواص میخک در سلامت نمناک هم توضیح داده شد رفع دندان درد است. خاصیت بی حس کنندگی موضعی که در داخل این گیاه موجود است درد دندان را از بین میبرد بنابراین تنها با قرار دادن یک عدد میخک روی دندانی که درد دارد از شدت عذاب آن تا زمان مراجعه به دندانپزشک بکاهید.
دارچین برای بوی بد دهان و دندان
یک قاشق چای خوری پودر دارچین را با یک فنجان آب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دَم کنید و این دمنوش را بنوشید. نصف قاشق چای خوری پودر دارچین را با آب یک عدد لیموی تازه، یک و نیم قاشق چای خوری عسل و یک فنجان آب گرم مخلوط کنید و روزانه این محلول را دهانشویه کنید.
جعفری برای بوی بد دهان و دندان
نوشیدن آب برگ جعفری نیز تاثیر بسزایی در رفع بوی بد دهان دارد. یک فنجان جعفری خرد شده را در ۲ فنجان آب مخلوط کنید و دهان خود را با این محلول پس از غذا بشویید.
گیاهانی که برای درمان بوی بد دهان می توان استفاده کرد
ترب: برگ ترب به دلیل دارا بودن ویتامین ث و سبزینه به مقدار زیاد لثه ها را محکم و بوی بد دهان را برطرف می سازد.
گشنیز: جویدن گشنیز تازه سبب رفع بوی بد دهان می شود.
زنجبیل: زنجبیل و گل قند جهت از بین بردن بوی دهان موثر است.
سیب: سیب دهان را ضد عفونی کرده و بوی آنرا از بین می برد مخصوصا اگر پس از خوردن سبزی و کاهو باشد.
لیموترش: جهت خوشبو شدن و رفع بوی بد دهانتان، عصاره نصف لیموترش را در نصف فنجان گلاب بریزید. صبح و شب با محلول مزبور دهانتان را شستشو دهید.
آبغوره: لثه ها را با آبغوره ماساژ دهید، بوی بد دهان را از بین می برد.
اما اگر بوی بد دهان در نتیجه نارسایی کبد باشد، از غذاهایی که باعث توقف کبد می شود مصرف نکنید از خوردن چربی ها، تخم مرغ، اغذیه سرخ شده، شکلات، مشروب و ادویه خود داری کنید.