بویی که در ماه مبارک رمضان از دهان خارج می شود، به دلیل نخوردن غذا است. هنگام نخوردن غذا، بدن برای تولید انرژی به ذخایر چربی روی می آورد و طی سوختن چربی ها در کبد، کتون ها تولید می شوند که باعث ایجاد این بو می شوند. در روزهای اول ماه مبارک رمضان، به دلیل این که کبد آمادگی کافی را برای سوزاندن مقدار زیادی چربی ندارد، این بو بیشتر است، اما به تدریج که توانایی کبد برای این کار بیشتر می شود، مقدار کتون تولید شده کم می شود.
چگونه از ضعف پیشگیری کنیم
از وعده سحری صرف نظر نکنید. اگر با وجود خوردن سحری بازهم احساس ضعف می کنید، احتمالا به دلیل سازگارنشدن بدن تان با تغییرات جدید است. یادتان باشد که این مشکل زودگذر است و به مرور رفع خواهد شد.مصرف کمتر مواد غذایی حاوی قندهای ساده در وعده سحری و افطار می تواند تا حد زیادی از بروز خستگی و ضعف شما در طول روز پیشگیری کند. بنابراین تا جایی که مقدور است از مصرف زولبیا و بامیه، خرما و چای شیرین خودداری کنید و به جای آن، قندهای پیچیده ای مثل نان سبوس دار یا میوه و سبزی های حاوی فیبر و آب فراوان بخورید تا دچار اُفت قند و فشارخون نشوید.
بوی بد دهان
اگر با وجود مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، باز هم در طول روز دهان تان بوی نامطبوعی می دهد، دلیل آن، تغییر در روش متابولیسم بدن هنگام روزه داری است. وقتی مدتی طولانی غذا نمی خوریم، به جای قندها، چربی های بدنمان می سوزند و از سوخت چربی ها، ترکیبات کِتونی تولید می شود.
چطور از بوی بد دهان پیشگیری کنیم
- بهداشت دهان و دندان را بیش از پیش رعایت کنید.
- مایعات بیشتری مصرف کنید. افزایش مصرف مایعات می تواند تا حدی از بروز بوی بد دهان بکاهد اما آن را کاملا برطرف نمی کند.
- حتما سحری بخورید و بعد، دندان هایتان را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. مسواک را روی زبانتان هم بکشید.
- استفاده از دهانشویه هم می تواند تاحد زیادی سودمند باشد.
یکی دیگر از راهها این است که یک استکان عرق نعناع به همراه یک استکان گلاب را مخلوط و بجوشانند سپس با شکر یا عسل کمی شیرین کرده بعد از خوردن سحری،مصرف شود. پس از باز کردن افطار با آب جوش و خرما یک لیوان گلاب را به حد جوش رسانده با 3 قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کنند و بنوشند.همچنین در فاصله بین افطار تا سحر نیز روزه داران می توانند یک لیوان آب سیب گلاب یا آب گلابی یا آب انار شیرین مصرف کنند.
رفع بدبویی ناشی از عفونت دندان و لثه
اگر هر شب مقداری رب انار را روی لثه ها مالش دهید مفید خواهد بود. همراه با خوردن افطار و سحری، مصرف سبزیجات همراه با پیاز در رفع بدبویی دهان هنگام روزه داری مفید است.
جلوگیری از دندان درد و عفونت لثه
دندان و لثه ها را با پودر دهان هر شب قبل از خواب و بعد از سحری مالش دهند و در این صورت از استفاده از خمیر دندان خودداری کنند. عوارض منفی مواد شیمیایی خمیر دندان و سموم آن در ماه مبارک رمضان بیشتر جذب می شود درحالی که این روش باعث می شود در طول ماه مبارک هرگز به دندان درد مبتلا نشوند و هرگز عفونتی در لثه ها باقی نماند.
روش تهیه پودر دهان
سماق نکوبیده 100 گرم، گلنار فارسی، مازور و پوست انار از هر کدام 25 گرم، میخک 10 گرم، نمک 75 گرم همه را مخلوط و پودر کنند و هنگام مصرف با انگشت روی لثه ها و دندان ها را بمالند. سپس با مسواک روی دندان ها بکشند و بعد بشویند اگر می خواهید دندان ها سفید هم بشود بجای گلنار فارسی از زاج سفید استفاده کنید؛ اگر بیشتر می خواهید سفید شود به مجموع داروها 15 گرم جوش شیرین بی افزایید.»
درمان معده درد
چنانچه روزه دار دچار درد شدید معده شود و این درد در معده و اطراف ناف احساس شود باید در فاصله افطار تا سحر یک قاشق غذاخوری شوید خشک آسیاب شده را با 2 لیوان آب روی شعله ملایم بجوشاند تا به اندازه یک لیوان باقی بماند.این مواد را صاف کنند و با عسل شیرین کرده و بخورند.