تست روانشناسی/ چقدر در جمع احساس راحتی می کنید؟

  جمعه، 24 بهمن 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
تست روانشناسی/ چقدر در جمع احساس راحتی می کنید؟
علت خجالت و ترس از جمع و ابراز وجود در آن بر می گردد به تجربیات تلخ گذشته و تربیت دوران کودکی فرد. افرادی که در دوران کودکی والدین خشن و سختگیر داشته اند و والدین در تربیت کودکان خود از آداب سختگیرانه استفاده نموده اند مستعد خجالت و ترس در جمع می شوند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، خجالت و ترس از جمع یک حالت روانی است که فرد در بیان احساسات و خواسته های خود در بعضی از جمع ها دچار ترس و عدم تعادل روانی و جسمانی می گردد. یک مثال برای خجالت و ترس از جمع مثل ترس از وارد شدن در جمعی که تعدادی افراد آشنا و یا ناآشنا در آنجا حضور دارند. در واقع میتوان با چنین تعریفی خجالت را مترادف با ترس دانست(در این جا خجالت زیر مجموعه ترس میباشد. در واقع ترس معانی وسیعتری را دارا میباشد.). خجالت شرایط ناتـوان کنـنده ای برای افراد پـدیـدمی آورد و مانع ایفای نقش درست در موقعیتهای اجتماعـی و بیان دل مشغولیها شخص میگرددخجالت را میتوان به نوعی عدم اعتماد به نفس در روابط اجتماعی دانست.م

براي تعيين امتيازتان از راهنماي زير استفاده كنيد:

1= هرگز، 2= گاهي، 3= معمولا، 4= بيشتر اوقات، 5= هميشه

1- زماني كه نمي توانم موضوعي براي صحبت كردن بيابم مضطرب مي شوم.

2- در جمع هاي مختلف معمولا مي توانم به خوبي صحبت كنم.

3- اميدوارم خودم را فرد ناداني جلوه ندهم.

4- در جمع بيش از هنگامي كه تنها هستم احساس راحتي مي كنم.

5- از اين كه ديگران در مورد من چه فكري مي كنند مي ترسم.

6- حضور در جمع، ترس، اضطراب و نگراني ندارد.

7- در حد مرگ از حضور در جمع افراد ناشناخته مي ترسم.

8- غريبه هايي كه در جمع مرا مي بينند از من خوششان مي آيد.

9- من با صحبت ها و رفتارم مي توانم روي ديگران را هم باز كنم.

10-به جاي نگراني مي توانم بهتر با ديگران آشنا شوم.

11-از ديدن افراد غريبه خوشحال نمي شوم، شايد اوضاع خيلي خوب پيش نرود.

12-بدترين اتفاق ممكن اين است كه افراد حاضر در جمع از من خوششان نيايد.

13-شايد ديگران هم بخواهند بيشتر با من آشنا شوند.

14-اين آشنايي فرصت هاي خوبي براي من ايجاد خواهد كرد.

15-اگر نتوانم به خوبي با ديگران ارتباط برقرار كنم اعتمادبه نفسم را از دست مي دهم.

16-هر حرفي كه بر زبان بياورم احمقانه خواهد بود.

17-اگر نتوانم با ديگران ارتباط خوبي برقرار كنم، مگر چه چيزي را از دست مي دهم؟ ارزش امتحان كردن را دارد.

18-شايد موقعيت دشواري باشد اما من از پس آن برمي آيم.

19-واي نه، من نمي توانم در اين جمع حاضر شوم.

20-فاجعه است كه نتوانم با ديگران ارتباط خوبي برقرار كنم.

21-يا بايد تاثير خوبي بر ديگران بگذارم يا احساس خيلي بدي پيدا خواهم كرد.

22-من سرخورده شده ام.

23-بالاخره یک روز منفجر می شوم.

24-هر مساله ای را می توانم کنترل کنم.

25-حتی اگر کارها به خوبی پیش نروند فاجعه ای رخ نمی دهد.

26-احساس می کنم دست و پا چلفتی هستم، کسی به من توجه نمی کند.

27-سعی می کنم با کسانی که در جمع هستند نقاط مشترکی پیدا کنم.

28-شاید در این جمع بتوانم با کسی ارتباط دوستانه برقرار کنم.

29-ای کاش می توانستم در این جمع حاضر نشوم.

30-هر اتفاقی بیفتد اصلا مهم نیست.

در این تست به تفکرات مثبت و منفی که هنگام حضور در جمع به ذهن افراد خطور می کند اشاره شده است. امتیازات این آزمون نیز در دو دسته تفکر مثبت و تفکر منفی ارزیابی می شوند. شماره جملاتی که در مورد تفکرات مثبت و منفی هستند در ادامه آمده است، برای محاسبه امتیازات تان فقط کافی است امتیازات مربوط به هر دسته را با یکدیگر جمع بزنید.

تفکر مثبت: 2، 4، 6، 8، 9، 10، 13، 14، 17، 18، 24، 25، 27، 28، 30

تفکر منفی: 1،3، 5، 7، 11، 12،15، 16، 19، 20، 21، 22، 23، 26، 29

حد میانه امتیازات در این آزمون برای زنان و مردان کمی با یکدیگر متفاوت است. حد میانه برای تفکرات مثبت در مورد مردان 47 و در مورد زنان 52 است و در مورد تفکرات منفی حد میانه برای مردان 44 و برای زنان 38 است.

"بهتر است ساکت بمانم و فردی متفکر به نظر برسم تا این که صحبت کنم و تمام تردیدها را از بین ببرم." اگر شما در بخش تفکرات منفی این آزمون امتیازی بالاتر از حد میانه به دست آورده اید احتمالا با این جمله موافق هستید. معمولا کسانی که در بخش تفکرات منفی امتیاز بالایی کسب می کنند در موقعیت های اجتماعی و هنگام حضور در جمع های مختلف مضطرب می شوند و این اضطراب را با جملات منفی که دايم به خود می گویند نیز بیشتر می کنند. این افراد خود را سرکوب می کنند و کم کم به این باور می رسند که هیچ جذابیتی برای دیگران ندارند و حتما در هر جمعی که حاضر شوند از طرف دیگران رانده خواهند شد و امیدی به موفقیت در جمع های مختلف ندارند.

کسانی که در بخش تفکرات مثبت امتیاز بالایی به دست آورده اند نقطه مقابل افراد گروه اول هستند، آنها با اشتیاق در جمع های مختلف حاضر می شوند و باور دارند به راحتی در هر جمعی که حاضر شوند پذیرفته خواهند شد. آنها به خودشان می گویند دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، حتی اگر از طرف افراد حاضر در جمع به خوبی پذیرفته نشوند این دلیل ناتوانی و نالایقی آنها نیست و همواره حضور در جمع های مختلف را به عنوان یک فرصت و موقعیت جالب می بینند و به خود می گویند هیچ موقعیت ترسناک و دشواری وجود ندارد برای چه باید نگران باشم. هنگام مواجه شدن با غریبه ها اگر بتوانیم این گونه بیندیشیم کار برایمان بسیار ساده تر می شود و کمتر مضطرب می شویم به این ترتیب دیگر حضور در جمع های مختلف به خصوص جمع غریبه ها برایمان به یک کابوس مبدل نمی شود.

امتیازات این آزمون برای زنان و مردان متفاوت است و دلیل آن این است که اضطراب و احساس خجالت در مورد زنان و مردان متفاوت است و آنها را به گونه متفاوتی تحت تاثیر قرار می دهد. در بررسی های انجام شده روان شناسان دریافته اند که میزان حضور زنان خجالتی در جمع های مختلف خیلی کمتر از زنان اجتماعي نیست و آنها در بسیاری از جمع ها حاضر می شوند، اما این مساله در مورد مردان کاملا متفاوت است. مردان خجالتی معمولا کنار گذاشته می شوند به همین دلیل بیشتر از زنان احساس تنهایی و ناراحتی می کنند. این مساله مردان را هنگام موقعیت هایی از جمله ازدواج با دشواری های بسیاری روبه رو می کند چون آنها باید اولین قدم را بردارند. آنها مدام با خود می گویند نمی توانند نظر کسی را جلب کنند و جذاب نیستند پس برداشتن اولین قدم برای آنها به یک کابوس تبدیل می شود و گاهی از این کار صرف نظر می کنند. اما زنان شرایط بهتری دارند چون می توانند منتظر بمانند تا مرد مناسبی برای ازدواج با آنها بیاید و آنها نیاز چندانی به تلاش کردن ندارند.

به این ترتیب مردان خجالتی در موقعیت های اجتماعی با مشکلات و سختی های بیشتری مواجه می شوند. در بخش تفکرات منفی زنانی که امتیاز آنها بالاتر از 59 و مردانی که امتیاز آنها بالاتر از 54 باشد معمولا نمی توانند از زندگی خود لذت ببرند، بیشتر اوقات احساس ترس و اضطراب دارند و به خودشان اعتماد و باور ندارند. همین امر آنها را از دیگران دورتر می کند. این افراد معمولا ترجیح می دهند در منزل بمانند اما در جمعی که ممکن است طرد شوند حضور نداشته باشند. این روش مسلما نمی تواند زندگی رضایت بخشی را برای افراد ایجاد کند در نتیجه این افراد خیلی خوشحال و پرانرژی نیستند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها