به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کودک و به طور کلی انسانها میل دارد از دیگران محبت ببیند و حتی در مواردی ممکن است برای جلب محبت دیگران به خود صدمه وارد آورند. هم چنین او نیاز دارد احساس کند که مورد توجه و علاقه والدین و مورد تأیید و حمایت آنهاست. کودک تشنه محبت و توجه پدر و مادرش است و به دنبال و جستجوی مرکز محبت است و از این راه می کوشد خود را تسکین بخشد.
محروم کردن کودک از محبت والدین در دوره نوزادی تأثیر نامناسبی در رشد شخصیت بر جای می گذارد. کودک در سالهای اولیه زندگی رفتار والدین را بررسی می کند و از طریق کوشش و خطا فرا می گیرد که کدام رفتارش موجب جلب توجه والدین می شود. محبت نیاز اساسی و طبیعی کودک و هر انسان دیگر است و اساس رشد و سعادت او بدان بستگی دارد. محبت برای کودک یک نیاز مهم است از آن بابت که رشد جسمی و روانی او در سایه آن شکل می گیرد. طفلی که محبت نبیند هرگز رشد نخواهد کرد.
محبت در رشد قوه تکلم بچه ها و جنبه اجتماعی حیات آنان تأثیر فراوانی دارد. در بعضی موارد دیده شده بچه هایی که نسبت به والدین خود محبت دارند در زندگی شخصی بیشتر به اصول پای بند هستند. محبت به بچه ها باید بصورت احترام به آنها و رعایت استقلال و آزادی ایشان ابراز گردد. به گفته روان شناسان احتیاج به محبت امری دائمی است. در دوره بلوغ نیز بچه ها نیاز به محبت دارند. بچه هایی که از محبت والدین یا بزرگسالان محروم هستند اغلب حالت طغیان، بی اعتنایی و خصومت نسبت به دیگران در آنها ظاهر می گردد. کودک باید محبت را درک و لمس کند. بنابراین محبتهای قلبی پدر و مادر کافی نیست. وقتی که محبت قلبی در قالب رفتار محبت آمیز مثل تشکر، بوسیدن، نوازش، اهدای جایزه و امثال آن بروز و ظهور کند برای کودک مفید است.
شاید نتوان شیوه های محبت کردن را یکی یکی برشمرد و در مورد آن ها توضیح داد چرا که محبت کردن در هر خانواده ای بسته به نوع فرهنگ آن خانواده و تربیتی که بوده ، متفاوت است . اما می شود برای بهتر اعمال کردن شیوه های محبت کردن منحصر به فرد شما به کودکتان و برای پاسخ به سوال خودتان یعنی چگونه به کودک محبت کنیم ؛ راهنمایی های زیر را ارائه داد :
۱ – اصول صحبت کردن با کودک را بیاموزید :
نوع صحبت کردن با کودک از اهمیت زیادی برخوردار است . یکی از راههای محبت کردن به کودک حرف زدن به شیوه ی خاصی است ، به این صورت که حتما هنگام صحبت کردن با او ، با مهربانی و عطوفت به چشمان کودک نگاه کنید . تمام حواستان پیش او باشد . دستان او را بگیرید و با صدایی نرم و آرام نامش را با پسوند هایی ک نشان دهنده ی عشق شما به او باشد ، صدا بزنید مثلا : علی جان ، دختر قشنگم ، پسر خوبم و از این قبیل .
۲ – بازی کردن با کودک :
وقتی می گوییم با کودک بازی کنید دقیقا منظورمان این است که یک وقتی را برای کودکتان اختصاص دهید و تماما با جان و دل در کنار او و با او باشید . حرکات شما در هنگام بازی ، نوع نگاه کردنتان ، کلماتی که به کار می برید علاوه بر اینکه می تواند مهارت های زیادی را به کودکتان بیاموزد ، عشق و محبت شما را به کودک انتقال می دهد .
۳ – برای کودکتان داستان بخوانید :
می توانید برای اینکه بتوانید کودکتان را آرام در کنار خود نگاه دارید داستانی دلچسب با صدا و حرکاتی جذاب برای او بخوانید . تاثیر داستان خواندن برای کودک بسیار زیاد است . علاوه بر اینکه کودک در این موقعیت نکاتی را می آموزد از بودن در کنار شما لذت می برد . طوری برای او داستان بخوانید که کودک ذوق و انرژی شما را به طور کامل دریافت کند . به گونه ای که بی صبرانه منتظر باشد تا فردا یا هر زمانی را که برای داستان خواندن گذاشته اید ، دوباره برسد .
۴ – بدون قید و شرط به کودک محبت کنید :
ما هیچوقت نمی گوییم که کودک را لوس کنید . اصلا محبت های نابجا باعث بروز اشکال در رشد و شخصیت کودک می شود . ولی محبت و عشق واقعی پدر و مادر به کودک امری ضروری است ، هرچند قابل تقدیر است اما جز وظایف لاینفک والدین است . باید طوری به کودک محبت کنید و در کنار او باشید که هیچ ترسی از محرومیت از مهربانی و عشق ورزی شما نداشته باشد . از گفتن برخی جملات مثل ” دیگه دوستت ندارم یا دیگه پسر/دختر من نیستی ” بعد از بدرفتاری کودک جدا بپرهیزید . بگذارید کودک بداند در هر شرایطی ، در هر موقعیتی زیر سایه محبت پدر و مادرش است .
نکات مثبت محبت کردن به کودک
رعایت نکات فوق و اصولی که مطمئنا خود ، برای محبت کردن به کودک دارید ، باعث می شود از خیلی از مسائل مربوط به کودک مثل :
پرخاشگری کودک ،
لجبازی کودک ،
افسردگی کودک ،
بازیگوش بودن کودک
و حتی بیش فعالی و عدم تمرکز و توجه او
و بوجود آمدن خیلی اختلالات دیگر ، جلوگیری کند . با ابراز محبت و اظهار مهربانی و عشق ورزی به فرزندتان ، کودک شاد
، کودک باادب
، کودک موفق
و حتی کودک باهوش داشته باشید .