جایگزین طبیعی برای شامپو
طرفداران طب سنتی روز به روز بیشتر می شوند، زیرا اغلب ما عواقب استفاده از داروهای شیمیایی را دیده ایم. از جمله فواید استفاده از جایگزین های طبیعی، حفظ کیفیت مو است که هنگام استفاده از شامپو تضعیف می شود.
برخی از مواد شیمیایی موجود در شامپو
هیدروکسی انیسول بوتیله شده: این ماده به عنوان نگهدارنده در شامپوها استفاده می شود. این ماده متشکل از دو ماده ارگانیک است که در برخی پژوهش ها با انواع آلرژی ها، اختلال در غدد درون ریز، آسیب به اندام های داخلی و سرطان مرتبط دانسته شده است.
رایحه: رایحه متفاوت شامپو حاکی از وجود مواد شیمیایی متفاوت در ترکیب شامپو است.
کوکامیدو پروپیل بتائین: (ترکیبی است از روغن نارگیل ، الکل و بتائین) این ماده نوعی سورفکتانت ترکیبی یا همان مواد فعال سطحی است که با خارش و تحریک پوستی در ارتباط است.
لورث سولفات: این ماده نیز نوعی ماده فعال سطحی محسوب می شود که در بسیاری از شوینده های مصنوعی از جمله صابون، شامپو و خمیردندان کاربرد دارد. این ماده با خارش پوست سر در ارتباط است.
۴،۱-دی اکسان: یک ترکیب شیمیایی است که گفته می شود سرطان زا است.
شامپوها چربی طبیعی پوست سر را کم می کنند. بنابراین اگر از جایگزین طبیعی به جای آن استفاده شود، می تواند موجب تقویت چربیِ موهای سر شود.بنابراین اگر کمتر از شامپو استفاده کنید، متوجه چرب تر شدن موهای سرتان خواهید شد. جایگزین طبیعی و البته ارزان شامپو چیست؟ ترکیب سرکه و جوش شیرین برای شستن موها بسیار کارایی دارد.
جوش شیرین
جوش شیرین (بی کربنات سدیم) را با نسبت یک به سه با آب، درون یک بطری فشاری بریزید. اگر موهایتان بلند است و به شانه هایتان می رسد، میزان جوش شیرین و آب را سه برابر کنید. یعنی سه قاشق چایخوری جوش شیرین را با سه برابر آب ترکیب کنید. این ترکیب باید متناسب با اندازه موهایتان باشد.این ترکیب برای موهای خشک و تر به کار می آید. ترکیب را از ریشه مو تا انتهای آن مالیده و اجازه دهید تا چند دقیقه بر روی آن بماند. سپس موهایتان را با آب گرم بشویید. این کار نتیجه خوبی برای شما به همراه خواهد داشت.پس از این کار باید موهایتان را با سرکه بشویید.
شستشوی مو و ساخت شامپوی سنتی تقویت کننده با سرکه
برای آماده سازی سرکه، باید مقداری سرکه سیب یا سرکه سفید را با چهار برابر آب ترکیب کنید. البته می توانید مقداری روغن مانند روغن نعناع، اسطوخودوس یا رزماری نیز به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود تا از بوی سرکه کم شود. مدت کوتاهی صبر کنید و سپس سرتان را با آب سرد بشویید.
برای درخشانی مو با جوش شیرین شامپوی سنتی بسازید
جوش شیرین (بی کربنات سدیم) را با نسبت یک به سه با آب، درون یک بطری فشاری بریزید. اگر موهایتان بلند است و به شانه هایتان می رسد، میزان جوش شیرین و آب را سه برابر کنید. یعنی سه قاشق چایخوری جوش شیرین را با سه برابر آب ترکیب کنید. این ترکیب باید متناسب با اندازه موهایتان باشد.
این ترکیب برای موهای خشک و تر به کار می آید. ترکیب را از ریشه مو تا انتهای آن مالیده و اجازه دهید تا چند دقیقه بر روی آن بماند. سپس موهایتان را با آب گرم بشویید. این کار نتیجه خوبی برای شما به همراه خواهد داشت. پس از این کار باید موهایتان را با سرکه بشویید.
سدر
شستشو با پودر گیاه سدر به ویژه در افرادی که پوست و موی چرب دارند توصیه می شود، این ترکیب اثرات ضد عفونی کنندگی و پاک کنندگی قوی دارد. ختمی باعث رفع خشکی و شکنندگی پوست و مو می شودقسمتهای مختلف گیاه ختمی برای شستشو مناسب است؛ این گیاه لعاب ایجاد می کند که باعث رفع خشکی و شکنندگی پوست و مو می شود و تأثیر پاک کنندگی مناسبی نیز دارد, در بسیاری موارد استفاده از سدر و خطمی، در کنار هم توصیه شده است.
سفیدآب
استفاده از سفیدآب به شرط بهداشتی بودن در مواردی توصیه شده است و باعث باز شدن منافذ پوستی و پاک شدن چرک می شود اما نباید به طور مداوم یا برای مناطق ظریفی مثل پوست صورت مورد استفاده قرار گیرد چرا که باعث تحریک و از بین رفتن چربی طبیعی پوست شده و آن را حساس و شکنده می کند.
کاربرد گل سرشو
گل سرشو برای شستشو و تقویت موهای چرب به کار می رود ولی نباید مدت طولانی روی سر بماند؛ در زمان شستشو نیز باید به آرامی و بدون کشیده شدن موها و با ریزش آب ملایم شسته شود، می توان این گل را با لعاب حاصل از کتیرا یا خطمی همراه کرد, بهترین روش آن است که مقدار مناسب از ترکیب پودر شده را چندین ساعت در آب جوش خیسانده و از آب کاملاً صاف شده آن به جای شامپو استفاده کرد.
می توان از ترکیب سدر(300 گرم)، مورد (150 گرم)، حنای بی رنگ (25 گرم) کمی روغن زیتون، 1 استکان آب کرفس، 2 قاشق غذاخوری سرکه را مخلوط و با آب یا عرق شاهتره رقیق کرده و به عنوان شامپو یا صابون برای شستشوی سر و بدن استفاده کرد.