این واقعیت که هر کدام از روش های زیبایی و درمان در دندان پزشکی دارای معایبی هستند، انکار ناپذیر است. عوارض روکش دندان نیز در این عمل باید مد نظر قرار گیرد. اگر شما برای روکش دندان خود به یک متخصص پروتز مجرب مراجعه کرده اید قطعا ایشان در جلسه مشاوره تمامی جوانب عمل روکش دندان را برای شما توضیح خواهد داد. هر متخصص مجرب موظف است در کنار بیان مزایا و کاربردهای روکش دندان از عوارض روکش دندان نیز یاد کند تا بیمار بهتر بتواند تصمیم گیری نماید. هر چند مزیت های این روش نسبت به معایب آن بیشتر بوده و اگر عمل به خوبی و با دقت بالا انجام شود و بیمار از دندان های روکش شده به خوبی مراقبت کند، مشکلی پیش نخواهد آمد. به علاوه مقایسه روکش دندان با روش ارتودنسی و ایمپلنت نیز باید انجام شود و سپس در مورد انجام آن تصمیم گرفته شود
حتما این سوال برای شما بیان شده است که دلیل نیاز به انجام روکش دندان چیست؟ عمل روکش دندان به عنوان یکی از پرکاربرد سلامت دندان شناخته شده است. در مواردی من جمله شکستگی و آسیب به دندان، بد فرمی آن ها، وجود فاصله های ظریف بین دندان ها، عدم هم سطحی و… بهترین راهکار استفاده از روکش دندان است. البته بعد زیبایی این روش را نباید فراموش کرد. به ویژه که در سال های اخیر مردم استقبال زیادی از روکش دندان به منظور زیبا کردن دندان های خود داشته اند.
روکش دندان نوعی دندان مصنوعی از جنس سرامیک یا فلز است که در موارد زیر کاربرد دارد: دندان هایی که دیواره آنها شکسته یا به دلیل پوسیدگی از بین رفته باشد؛ دندان هایی که به دلیل عصب کشی یا نازک شدن جداره، احتمال شکستن شان وجود داشته باشد؛ دندان هایی که با ایمپلنت جایگزین شده باشند؛
مراحل ساخت روکش دندان
دندانپزشک ابتدا وضعیت ریشه دندان را بررسی کرده و در صورت نیاز اقدام به روت کانال یاعصب کشی دندان می کند و در صورت نیاز یک پست فلزی برای حماست از ریشه داخل کانال قرار می دهد تا تاج دندان مصنوعی روی آن نصب گردد. سپس اگر پوسیدگی تاج دندان تا نزدیک لثه و حتی زیر آن ادامه یافته باشد، با جراحی لثه حجم کافی از تاج دندان برای گذاشتن روکش دندان در دسترس قرار می گیرد. در مرحله بعد فرم دهی، تراش و قالب گیری دندان انجام می گیرد. پس از اینکه تراش دندان کامل شد، از دندان تراش خورده و همچنین فک مقابل آن قالب گیری می شود. سپس رنگ روکش دندان با مشورت بیمار انتخاب شده و همراه با قالب تهیه شده برای ساخت دندان مصنوعی به لابراتوار ارسال می شود.
مزایا روکش سرامیکی دندان
این روکشها در مقایسه با روکشهای pfm که روتین مطبهای دندانپزشکی است بسیار طبیعی تر به نظر می رسد چرا که فلزی در زیر آن به کار نرفته است. لبه فلزی ناشی از روکشهای pfm معمول وجود ندارد. اگر کسی به آلیاژهای موجود در فلز آلرژی داشته باشد، می تواند این روکشها را مد نظر داشته باشد.
معایب روکش سرامیکی دندان
ساختار این انواع روکش بسیار ضعیف است. بنابراین فقط در دندانهای قدامی که زیبایی مد نظر است مورد استفاده قرار می گیرد.