تاول ها در اثر رطوبت و اصطکاک بدتر می شوند، بنابراین خشک نگه داشتن نواحی استخوانی پاهایتان می تواند به جلوگیری از شکل گیری آن ها کمک کند. قبل از اینکه کفش جدیدی بپوشید، ژل را در اطراف و روی پایتان که تمیز و خشک کرده اید، بمالید. ضدعرق باید به عنوان یک درمان خانگی برای روغن کاری همه ی قسمت های در معرض خطر و کاهش سایش عمل کند. اما اگر دچار تاول شُدید، می توانید از درمان های خانگی ارائه شده در ادامه ی مطلب استفاده کنید:
علل ایجاد و علائم تاول چیست؟
تاول ها می توانند ناشی از سایش، عفونت و در موارد نادر یک بیماری پوستی باشند.
تب خال: ضایعه ای قرمز، دردناک و سرشار از مایع که در نزدیکی دهان و لب ظاهر می شود. ناحیه ی آسیب دیده قبل از پیدایش زخم دچار سوزش و خارش می شود. بروز آن می تواند همراه با علائمی خفیفی شبیه به آنفلوانزا مانند تب پایین، دردهای بدنی و تورم غدد لنفاوی باشد.
هرپس سیمپلکس: تیپ ۱ و ۲ هرپس، عامل ایجاد ضایعات دهانی و ناحیه ی تناسلی هستند. این ضایعات دردناک به تنهایی یا به صورت دسته ای ایجاد شده و مایع شفاف زرد رنگی را ترشح می کنند و سپس از بین می روند. علائم خفیفی شبیه به آنفلوانزا مانند تب، خستگی، تورم غدد لنفاوی، سردرد، درد عضلانی و کاهش اشتها را به دنبال دارد. ممکن است تاول ها در پاسخ به استرس، قاعدگی، بیماری یا قرار گرفتن در معرض خورشید دوباره ایجاد شوند.
تب خال ناحیه ی تناسلی: هرپس نوع ۱ و ۲ عامل ایجاد این بیماری آمیزشی است. در این نوع تب خال تاول های دردناک پر شده از مایع وجود دارد که با پاره شدن آن ها مایع به بیرون می ریزد. ناحیه ی آلوده ی قبل از پیدایش تاول ها شروع به خارش و سوزش می کند. علائم آن شامل تورم غدد لنفاوی، تب خفیف، سردرد و درد های عضلانی است.
زرد زخم: در نوزادان و کودکان شایع است. ضایعات و دانه های ایجاد شده معمولا در اطراف دهان، چانه و بینی قرار دارند. ضایعات خارش آور و پر شده از مایع به سادگی پاره می شود و ترشحاتی به رنگ عسل از آنها خارج می شود.
سوختگی: سوختگی یک اورژانس پزشکی است و به مراقبت های فوری نیاز دارد. در نظر داشته باشید شدت سوختگی بستگی به عمق و سایز ناحیه ی سوخته دارد.
- سوختگی درجه اول: تورم و خشکی جزئی، قرمزی، دردناک بودن ناحیه ی سوخته و سفید شدن ناحیه بر اثر اعمال فشار بر روی آن
- سوختگی درجه دوم: تاول های دردناک و شفاف، قرمزی و لکه دار شدن پوست
- سوختگی درجه سوم: ناحیه ی سوختگی قهوه ای رنگ یا خشک و سفید است و ظاهری چرمی دارد و به دلیل از بین رفتن اعصاب بیمار دردی حس نمی کند.
درماتیت تماسی: ساعت ها یا روز های بعد از تماس با محرک و آلرژن ظاهر می شود. ضایعات دارای مرز مشخص هستند و در محل تماس محرک ایجاد می شود. همچنین درماتیت تماسی باعث خارش، قرمزی، پوسته پوسته شدن پوست می شود. به علاوه برخی از این تاول ها پاره و پوسته پوسته می شوند.
چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- اگر اخیرا شروع به خوردن داروی تازه ای کرده اید (حتی اگر قبلا این دارو را بدون ناراحتی مصرف کرده اید) و تاول زده اید.
- اگر سنتان بالاست، یا دیابت دارید و ناگهان تاول هایی بر روی پا و قوزک تان پیدا شده اند.
- تاول ها بعد از یکی دو روز بهبود نمی یابند، یا چرکی، قرمز، داغ یا دردناک می شوند.
- تاول هایی با قطر بزرگ تر از پنج سانتی متر پیدا شده اند.
- تاول های دردناکی به دور دهان ظاهر شده اند.
- علت پیدایش تاول ها را نمی دانید.