اصلاح و رفع موهای زائد پا و سایر نقاط بدن از جمله کارهایی است که هم از نظر بهداشتی و هم زیبایی دارای اهمیت زیادی می باشد. روش های زیادی برای رفع موهای زائد بدن وجود دارد و در این میان استفاده از تیغ ارزان ترین و رایج ترین روش محسوب می شود.
اگرچه رفع موهای زائد بدن در مردان به مراتب کمتر از خانم ها دیده می شود اما برخی افراد به خصوص ورزشکاران قسمت هایی از بدن از جمله موهای سینه، پشت، کمر، دست و پا را با تیغ یا سایر روش ها اصلاح می کنند.اپیلاسیون و وکس در آقایان به دلیل محکم بودن ریشه موها با درد بیشتری همراه است، کرم های موبر روش بدون درد و راحتی محسوب می شود که به تنهایی نیز قادر به انجام آن خواهید بود. استفاده از تیغ نیز جزو روش های کم هزینه برای این کار است.
قبل از شروع مطابق دستورالعمل درج شده روی کرم اصلاح، مقداری به پاهای خود مالیده، سپس یک پای خود را به لبه ثابت وان تکیه دهید و از مچ پا و در خلاف جهت رشد موها به سمت بالا و تا جایی که تمایل دارید اصلاح کنید، بهتر است این کار دو مرتبه و مرتبه دوم در جهت رویش موها انجام شود.به صورت مکرر در حین کار تیغ را بشویید تا موهای زائد و کرم اصلاح که لبه های تیغ را مسدود کرده تمیز شود.پس از پایان اصلاح مقداری روغن یا مرطوب کننده به پاهای خود بمالید زیرا پوست پا غدد چربی کمتری نسبت به سایر نقاط داشته و زودتر خشک می شود. توصیه می شود از روغن نارگیل برای این کار استفاده کنید.
عوارض استفاده از ژیلت
روش های زیادی برای خلاص شدن از شر موهای زائد وجود دارد. شیو کردن و اپیلاسیون دو گزینه ی رایج هستند. با این حال، این روش ها اغلب می توانند عوارض جانبی منفی هم داشته باشند.چند نمونه از این عوارض در زیر ذکر شده اند:
خارش
شیو کردن یا اپیلاسیون اغلب می تواند باعث خارش پوست شود. این خارش حدود ۱ الی ۵ روز پس از اصلاح و با شروع رشد مجدد موها آغاز می شود. بدتر این که، اگر تن به خاراندن مداوم ناحیه ی خارش دار بدهید، ممکن است این ناحیه دچار زخم شود!
سوزش
سوزش یکی از آسیب های استفاده ی مستقیم تیغ بر روی سطح پوست است. در صورت آسیب دیدن پوست بر اثر شیو کردن، پوست دچار درد، التهاب و خارش می شود. سوزش با تیغ اغلب به این دلیل اتفاق می افتد که افراد معتقدند اگر تیغ را بیشتر فشار دهند، موهایشان از عمق بیشتری تراشیده خواهد شد! متاسفانه این کار نه تنها موها را از عمق بیشتری قطع نمی کند، بلکه فقط باعث آسیب رساندن به پوست می شود!
رشد موهای زیر پوستی و بروز برآمدگی
اپیلاسیون و شیو کردن ممکن است باعث بروز برآمدگی های قرمز و تحریک کننده ای بر روی پوست شود. با این حال، بدون در نظر گرفتن نوع پوست، احتمال بروز این برآمدگی ها بعد از شیو کردن وجود دارد. هنگامی که مویی تراشیده شود، بلافاصله شروع به رشد مجدد می کند.
اگر مو به جای رشد از طریق سطح پوست، به درون پوست رشد کند، به موی زیر پوستی تبدیل شده و باعث بروز برآمدگی های دردناک و ملتهب می شود.
بریدگی
هنگامی که تیغه کند شود و یا هنگامی که برای شیو کردن عجله کنید، دچار بریدگی های ریزی بر روی پوست خود خواهید شد. این بریدگی ها معمولا دردناک هستند و برای بهبودی به زمان نیاز دارند و در صورت شدید بودن، بریدگی ممکن است تبدیل به زخم شود.
فولیکولیت
اپیلاسیون و شیو کردن می تواند باعث ایجاد فولیکولیت شود. فولیکولیت نوعی عفونت است که در داخل فولیکول های مو اتفاق می افتد. شیو کردن یا اپیلاسیون باعث بریدگی های ریزی در پوست می شود که به باکتری ها اجازه می دهند تا وارد فولیکول ها شوند. این باکتری ها سپس تکثیر می شوند و در نتیجه برآمدگی های متورم و ملتهبی در ناحیه آسیب دیده ایجاد می کنند.
تاثیر کوتاه مدت
یکی از مشکلات اصلی شیو کردن این است که یک راه حل کوتاه مدت هستند. موها فقط از سطح بریده می شوند و دوباره به سرعت رشد می کنند. این به معنای این است که به طور مداوم باید شیو کنید. تاثیر موم انداختن موهای زائد کمی بیشتر از شیو کردن است، چرا که در مومک کردن موها از ریشه کنده می شوند. ولی با این حال، همچنان یک راه حل طولانی مدت محسوب نمی شود.
اصلاح موهای سینه و پشت در مردان
برای اصلاح موهای این نواحی می توانید از تیغ یا ریش تراش استفاده کنید، لازم به ذکر است تیغ های مخصوص اصلاح موهای پشت و کمر در داروخانه ها موجود است.مانند قبل از کرم اصلاح برای سهولت و تسریع عمل اصلاح و کاهش خطر بروز بریدگی استفاده شود.هنگام اصلاح پوست خود را با دست بکشید تا استفاده از تیغ راحت تر باشد و مراقب قسمت های اطراف نوک سینه باشید، بهتر است نوک سینه را با انگشت دست بپوشانید.نکته قابل توجه درباره رفع موهای زائد در مردان این است که در اصلاح موهای زائد بخصوص در نواحی سینه و مگر در مواقع نیاز، زیاده روی نکنید. زیرا این عمل گاهی باعث کاهش جذابیت مردان در نظر خانم ها می شود.
موهای زیر پوستی
موهای زیرپوستی یا رشد نکرده موهایی هستند که به جای رشد به سمت بالا و روی پوست، به داخل پوست رفته و در آن جا رشد می کنند و به صورت نقاط ریز سیاه باعث بدشکلی پوست می شود. برای رفع موهای رشد نکرده توصیه می شود لایه برداری روزانه انجام داده و از پاک کننده اسید گلیکولیک در نقاط آسیب دیده استفاده کنید.در صورتی که از موهای زیرپوستی مزمن رنج می برید می توانید از لوسیون های مخصوص بدون نسخه که در داروخانه قابل تهیه است استفاده کنید.