سگ ها حیواناتی شگفت انگیز و همراهانی ایده آل هستند. اما گاهی اوقات همین سگ های خوب می توانند تبدیل به یک هیولا شوند! دلایل متعددی وجود دارد که باعث می شود سگ ها واغ واغ کنند و رفتارهای مشکوک نشان دهند. همه این کارها آزار دهنده بوده و در مواردی حتی غیر قانونی هستند.
دلایل پارس کردن سگ ها
اخطار و اطلاع رسانی با پارس کردن
این نوع از پارس کردن ها کاملا طبیعی است. زمانی که فرد غریبه ای درب منزل را می زندو به خانه و یا ماشین شما نزدیک می شود این نوع پارس کردن به علت ایجاد احساس تهدید در سگ است. که در این زمان سگ با پارس کردن اعلام می کند که حمایت و کنترل این محیط را در اختیار دارد. این پارس کردن همراه با صدایی تیز، بلند و محکم است. آموزش و تربیت این احساس غریزی می تواند از سگ یک محافظ عالی برای خانه و خانواده بسازد.
بازی گوشی و هیجان با پارس کردن
این نوع پارس کردن در توله ها و به خصوص در سگ های جوان رایج می باشد. بسیاری از سگ ها در زمان بازی با افراد و یا سایر سگ ها پارس می کنند. صدای این پارس کردن ریتم دار و خوش صداست و فقط به علت شادی و هیجان زیاد سگ ایجاد می شود. بعضی از سگ ها برای بیرون رفتن از منزل، گردش روزانه و یا بازگشت صاحب به منزل بسیار هیجان زده شده و پارس می کنند.
جلب توجه با پارس کردن
در اکثر مواقع وقتی شما صدای پارس کردن سگ خود را می شنوید به او توجه می کنید تا متوجه شوید علت پارس کردن چیست. سگ با این پارس کردن به شما می گوید: به من نگاه کن! من اینجا هستم! صدای این نوع پارس کردن همراه با ناله و صدایی پایین است.
اضطراب و نگرانی با پارس کردن
پارس کردنی که از روی اضطراب انجام شود به نظر می رسد باعث تسکین حالت مضطرب سگ می شود. صدای این پارس کردن اغلب محکم و پشت سر هم و گاهی همراه با ناله است. در ترس از تنهایی نیز این نوع پارس در سگ ها مشاهده می شود.
کسالت و خستگی با پارس کردن
پارس کردن یک سگ بی حوصله، مثل این می ماند که پارس می کند، که فقط خودش بشنود. اگرچه این کار آزاردهنده است. چون صدای این پارس بسیار غمگین می باشد. سگ بی حوصله اغلب پارس می کند تا انرژی بیش از حد خود را تخلیه کند و گاهی علت این پارس کردن تنهایی سگ است و می خواهد دیگران را از آن آگاه سازد. معمولا این گروه نیاز به فعالیت های ورزشی روزانه و داشتن همراه و همدم هستند.
پاسخ به پارس سگ های دیگر
این نوع پارس کردن برای صاحبان سگ یک سناریوی آشناست. سگی در خیابان شروع به پارس کردن می کند و از هر خانه ای که سگی دارد صدای پارس کردن به گوش می رسد.
اضطراب های ناشی از جدایی
اضطراب جدایی از صاحب در بسیاری از سگ ها وجود دارد و شایع ترین علامت های آن به هم ریختن خانه یا آپارتمان، پارس کردن و تولید سرو صدا است. این رفتارها معمولاً زمانی اتفاق می افتند که صاحب سگ، خانه را ترک کند. اگر سگ شما در کل سگی پرخاشگر باشد، نمی توانید تشخیص دهید پارس کردن الان او به خاطر جدایی از شما است یا چیز دیگری. علائم اضطراب ها و پارس کردن ناشی از جدایی سگ از صاحبش شامل موارد زیر است:
- دنبال کردن صاحب خود از اتاقی به اتاقی دیگر. مهم نیست این دنبال کردن چقدر کوتاه باشد.
- لرزیدن، تکان خوردن، نفس نفس زدن و گریه کردن سگ، زمانی که شما آماده ترک کردن خانه هستید.
- ادرار و مدفوع کردن در داخل خانه، زمانی که کسی در خانه نیست و سگ تنهاست.
- جویدن اشیاء خانه و بهم ریختن آن ها زمانی که صاحب سگ در خانه نیست.
- خراشیدن و و حفاری کردن کف پارکت ها یا دیوار ها در مدت زمانی که تنها هستند.
- شکایت های همسایه ها در مورد پارس کردن سگ.
علت زوزه کشیدن سگ در شب
زوزه کشیدن یک صدای عادی در سگ هاست؛ که برای نشان دادن احساسات و شرایط روحی و درونی خود زوره سر می دهند؛ علت زوزه کشیدن سک در شب ایجاد ارتباط با سگ های دیگر و اعلام حس درونی خود به صاحبش و یا در بعضی موارد اثرات ناشی از خستگی و کسالت را به دنبال دارد. سگ ها گاهی از تنهایی و نداشتن امنیت زوزه می کشند.
علت زوزه کشیدن سگ بالغ
از سری موارد بررسی علت های پارس کردن سگ، یافتن علت زوزه کشیدن سگ بالغ است؛ زوزه کشیدن در توله سگ ها به دلیل وابستگی و ترس از تنهایی آن هاست؛ اما در سگ های بالغ گاهی برای اعلام قلمرویی بر یک جای خاص و یا اعلام حضور به سگ های دیگر است و ریشه ژنتیکی دارد.