رشد مو در گونه ها، چانه و پشت لب های زنان باردار، به طور کلی با آغاز پایان سه ماهه دوم بارداری به میزان قابل توجهی افزایش می یابد؛ اما جایی برای نگرانی وجود ندارد! چون همه مادران باردار در این دوره از زندگی خود با تغییرات جسمی و روحی فراوانی مواجه می شوند. در ابتدا، به یاد داشته باشید که اگر رشد موهای موجود در ناحیه صورت شما افزایش یافته است، این تغییر ناشی از ترشح هورمون های خاص بارداری در بدن شما می باشد. مطمئناً همه زنان جوان دوست دارند که با احساس خوبی این دوران سخت را پشت سر بگذارند. بر این اساس، این افراد دوست دارند تا با روش های مختلف، همه موهای زائد موجود در سطح بدن خود را از بین ببرند
لیزر و بارداری
با اینکه بسیاری از متخصصین پوست و مراکز زیبایی ممکن است شما را از انجام لیزر موهای زائد منع کنند با این حال تحقیقات و مطالعاتی مبنی بر تاثیرات نامطلوب این روش بر روی جنین و یا افراد باردار اعلام نشده است اما به علت حساس بودن بدن در این دوره ی زمانی، بهتر است زنان باردار از انجام آن پرهیز کرده و زمان آن را به تعویق بیاندازند.
دلایلی وجود دارد که موجب شده تا پزشکان انجام لیزر درمانی برای رفع موهای زائد در دوران بارداری را ممنوع کنند از جمله:
- تغییرات هورمونی
- آسیب پذیر بودن پوست
- کم شدن آستانه ی درد
تغییرات هورمونی
در دوران بارداری علاوه بر تغییرات فیزیکی، در داخل بدن نیز تغییرات هورمونی بسیاری رخ می دهد که این تغییرات می تواند باعث افزایش رشد مو، تغییر رنگدانه های پوستی و حتی تیره شدن پوست در برخی نواحی بدن شود. میزان این تغییرات در افراد متفاوت است اما اغلب افراد باردار با این تغییرات مواجه خواهند شد.
تغییرات هورمونی ممکن است منجر به رویش موهای زائد در صورت، بدن، سینه، شکم و… شود. قبل از برطرف نشدن این تغییرات انجام هرگونه لیزر درمانی نه تنها تاثیری نخواهد داشت بلکه احتمال می رود تاثیرات نامطلوبی نیز روی بدن و موها داشته باشد، از این رو توصیه می شود در دوران بارداری و شیردهی از انجام هر گونه لیزر درمانی پرهیز شود به عبارت بهتر تا زمانی که هورمون ها به تعادل برسند و بتوان محل دقیق، تعداد و ضخامت موهای زائد را تعیین کرد، اندکی باید صبر نمود.
آسیب پذیر بودن پوست
زنان باردار ممکن است به علت افزایش حجم شکم و بدن خود نتوانند به راحتی موهای زائد خود را رفع کنند و دوست داشته باشند تا برای رفع آن ها به سراغ لیزر درمانی بروند. در این دوران با رشد جنین در بدن مادر تغییرات بسیاری در بدن رخ می دهد یکی از این تغییرات آسیب پذیر بودن پوست و حساس شدن آن است. برای افراد باردار نه تنها لیزر بلکه حتی انجام اپیلاسیون نیز توصیه نمی شود چرا که ممکن است التهابات پوستی، خارش، سوزش و تورم به وجود آورد و اثرات نامطلوبش روی پوست ماندگار شود.
کم شدن آستانه ی درد
در این دوران علاوه بر پوست و ظاهر، از لحاظ روانی نیز تغییرات بسیاری در خلق و خوی افراد باردار رخ می دهد و آستانه ی درد فرد را پایین می آورد، از این رو ممکن است این افراد حتی برای تحمل دردهای جزئی لیزر درمانی نیز تحمل کافی نداشته باشند و این موضوع درمان لیزر را بسیار دشوار می کند. به همین علت به زنان باردار توصیه می شود که لیزر درمانی خود را به بعد از زایمان موکول کنند.
لیزر و تاثیرات آن روی جنین در دوران بارداری
با وجود اینکه تحقیقات کامل و اثبات شده ای روی این موضوع صورت نگرفته و نمی توان گفت که لیزر برای فرد باردار و جنین تاثیرات نامطلوبی خواهد گذاشت یا خیر، با این حال به علت اینکه بدن فرد باردار و جنین در این دوران در حساس ترین حالت ممکن خود قرار دارند توصیه می شود از روش ها و عمل های زیبایی که انجام آن ها ضرورت ندارد پرهیز کنند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
آیا از بین بردن موهای زاید با لیزر بر توانایی بارداری تاثیر میگذارد؟
شواهدی وجود ندارد که چنین چیزی را نشان دهد. اگر می خواهید باردار شوید پیش از لیزر کردن با از یک پزشک متخصص مشاوره بگیرید.
برای بیشتر افراد، کاهش موفقیت آمیز مو های زائد طی چند جلسه درمانی انجام می شود که در یک دوره نه ماهه برنامه ریزی می شود. این امکان وجود دارد که پیش از این که بفهمید باردار هستید، لیزر درمانی کرده باشید. عوارض احتمالی این درمان عبارتند از:
- تحریک پوست
- تغییر رنگ پوست
- تاول زدن
- اسکار (جای زخم)
- رشد مجدد و زیاد مو (در موارد نادری این اتفاق می افتد)