قرارداد چاپ كتاب
قرارداد چاپ کتاب می تواند به 4 شکل مختلف انجام شود :
انواع قرارداد چاپ کتاب با ناشرین
1- قرارداد حق تالیف
در این نوع قرارداد ناشر یا سرمایه گذار با مولف قرارداد بسته و درصدی اندک از فروش کتاب را به عنوان حق تألیف به مولف پرداخت میکند. این نوع قرارداد را ناشرین یا سرمایه گذاران در صنعت نشر بیشتر با کسانی میبندند که شناخته شده و کتابهایشان پرفروش باشد.
این نوع قرارداد میتواند برای بعضی از افراد جذاب باشد زیرا نه هزینه ای پرداخت میکنند و نه در پخش نقشی دارند ولی چنانچه فروش کتاب خوب باشد این افراد ضرر میکنند. چنانچه از فروش کتاب خود مطمئن هستید زیر بار این نوع قرارداد نروید. در این نوع قرارداد حق چاپ همیشه برای ناشر محفوظ میماند.
2- قرارداد مشارکت در چاپ
در این نوع قرارداد براساس توافق صورت گرفته بین ناشر یا سرمایه گذار و صاحب اثر هزینه چاپ و پخش کتاب و همچنین سود ناشی از فروش کتاب بین طرفین تقسیم میشود.مسئله مهم در این نوع قرارداد که باید لحاظ شود این است که مبلغی که به عنوان هزینه چاپ از طرف ناشر اعلام میشود همان مبلغ واقعی بوده و ناشر یا سرمایه گذار در این بخش از هزینه ها سودی را برای خود در نظر نگرفته باشد.
3- قرارداد فروش اثر
نویسنده یا صاحب اثر در این نوع قرارداد کلیه حقوق مادی و معنوی اثر را به ناشر یا سرمایه گذار در ازای دریافت مبلغی واگذار مینماید و یا نویسنده در ازای دریافت یک مبلغ به صورت سفارشی اثری را برای ناشر یا سرمایه گذار خلق مینماید.
4-قرارداد سرمایه گذاری مولف
در این حالت نویسنده با تقبل کلیه هزینه های چاپ صاحب اثر خود خواهد بود و از تمامی مزایای آن نیز برخوردار خواهد بود. لازم به ذکراست در زمان عقد این نوع قرارداد نویسنده میبایست دقت نماید تا در بند یا ماده ی تعیین کننده صاحب حقوق مادی و معنوی اثر حتماً نویسنده یا صاحب اثر ذکر گردد.
3 سال پیش