به گزارش سرویس هنر و رسانه ساعدنیوز، همانطور که از نام پیدا است فیلم معجزه پروین یا در جدیدترین تغییر، فیلم پروین درباره زندگی پروین اعتصامی شاعر نامدار معاصر است که زندگی او از دوران جوانی تا لحظه درگذشتش سرشار از اتفاقات است. گروه سازنده معجزه پروین تصمیم گرفتند اسم فیلم را به پروین تغییر دهند. مارال بنی آدم، آزیتا حاجیان، محمدرضا شریفی نیا، حسین پاکدل، محمد علی نجفی، امیرحسین صدیق، رامین ناصر نصیر، رضا فیاضی، بیژن بنفشه خواه، یوسف صیادی، حسام نواب صفوی، ملیکا شریفی نیا، محمدشعبانپور، الهه جعفری، محمدرضا شهبانی نوری، مریم ورزی، محمد ساربان، مجید جعفری، شهراد بانکی، عباس علی محمدی و امیر رضا انوریان ازجمله بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.
جایزه ها و افتخارات فیلم پروین
مارال بنی آدم | بهترین بازیگر نقش اول زن | چهل و دومین جشنواره فیلم فجر – 1402
سید مهرزاد موسوی
ایراد از زندگی کوتاه و کمنوسان پروین اعتصامی نیست، زندگیای که اوج دردسر آن ماجرای ازدواج با پسرعموی پدرش، مهاجرت به کرمانشاه، شکست در زندگی مشترک و بازگشت به تهران است و نهایت ماجرای شاعرانهاش، بداههگویی در انجمن شاعران. مشکل از این است که فیلمنامهنویس و کارگردان برای دراماتیزه کردن همین زندگی کمنوسان، تلاش ویژهای نکردهاند. بله، همین نقاط بحرانی معدود و تاریخی را نمایش دادهاند، خواستهاند ماجرا را با عاشقیت چند مرد کمی هیجانی کنند یا وارد کردن کاراکتر آگلین، انقلابی و متهورانه کنند ولی این تلاشهای اندک، به فیلم گرم و همراهکنندهای از زندگی پروین اعتصامی بدل نمیشود و در سطح روایتی ویکیپدیایی از زندگی این زن شاعر باقی میماند.
نکتهها درباره فیلم
علاقه محمدرضا ورزی به تاریخ معاصر ایران که در ابتدای سده 1300 شمسی میگذرد پیش از این در سریال معمای شاه مشخص بود.
محمدرضا شریفینیا که در سالهای اخیر بیشتر روی تهیهکنندگی تمرکز کرده است بیشتر با کارگردانهایی همکاری میکند که سابقه آنها در تولید آثار تاریخی و عقیدتی زیاد است.
بهزاد عبدی آهنگساز معجزه پروین سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن را برای دو فیلم «آل» و «مزار شریف» در دورههای بیست و هشتم و سی و سوم و دیپلم افتخار بهترین موسیقی متن را برای فیلم «علفزار» در چهلمین جشنواره فیلم فجر کسب کرده است.
معجزه پروین در کنار بهشت تبهکاران دو فیلمی هستند که به مقطعی از تاریخ معاصر میپردازند که از لحاظ توالی زمانی نزدیک به هم هستند و هر دو ابتدای پهلوی دوم را به تصویر میکشند.
حرفهای عوامل فیلم پروین در نشست خبری جشنواره فیلم فجر
محمدرضا شریفینیا | تهیهکننده و بازیگر: الان دنیا دنبال چهره که کاملا شبیه باشد، نمیگردد. از نظر من یک پروین ساخته شد. من دیگر مارال بنی آدم را پروین میدانم. بسیار ارزشمند است که به یک شخصیت با مفاهیم درونیاش بپردازیم نه صرفا چهره. چهره بیست و چند ساله پدر پروین را کنار تصویر شصت و خرده ای ساله من گذاشته و آن را مقایسه میکنند. واقعا دوست نداشتم به عنوان بازیگر در این پروژه باشم. ولی باعث افتخارم است که در این پروژه فاخر حضور داشتم. پروین تنها زنی است که حق خود را از این جامعه گرفت.
مارال بنی آدم | بازیگر نقش پروین اعتصامی: بازی در این نقش سعادت بزرگ و بزرگترین شانس هنری من بود. من پیش از آغاز سر مزار ایشان رفتم و کسب اجازه کردم. امیدوارم سینمای ایران از این مشاهیر بهره ببرد. زندگینامه افرادی که میتواند راه و روش درستی به ما بیاموزد. زمانی که به این پروژه اضافه شدم فرصت کمی داشتم و ساعتها با آقای ورزی جلسه داشتیم و منابع را در اختیار من گذاشتند. از محققین هم درخواست کردم که مطالب و منابع مختلف از این بزرگوار را در اختیار من بگذارند. نامههایی از این شاعر بزرگ را در اختیار من گذاشتند که به دوست صمیمی خود ارسال میکرده است. تمام منابع را کنار هم قرار دادم و تلاش کردم تا از همه آنها بهره ببرم. واقعیت رقابت سیمرغ جذاب است. ولی امیدوارم بازیگری که لیاقتش را دارد سیمرغ را به خانه ببرد. پدر و مادرم فیلم را دیدند و پدرم گفتند از تو راضی هستم و این بزرگترین سیمرغ برای من بود.
در ادامه پوستر این فیلم و تصاویری از بازیگران در این فیلم را مشاهده فرمایید:
سایر مطالب بخش هنر و رسانه ساعدنیوز را از دست ندهید.