ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

راز محبوبیت حاج قاسم سلیمانی در قلب مردم کردستان چه بود؟

  پنجشنبه، 13 دی 1403 ID  کد خبر 429085
راز محبوبیت حاج قاسم سلیمانی در قلب مردم کردستان چه بود؟
ساعدنیوز: نقش برجسته شهید سلیمانی در دفع خطر داعش از اقلیم کردستان و همچنین تلاش‌های او برای ایجاد هماهنگی بین نیروهای پیشمرگه، ارتش عراق و نیروهای مردمی در مبارزه با این گروه تروریستی او را به شخصیتی محبوب و مورد احترام در بین مردم منطقه، از جمله کردهای اقلیم کردستان تبدیل کرد.

به گزارش سرویس سیاسی ساعدنیوز به نقل از فارس، شهید حاج قاسم سلیمانی، نه فقط یک فرمانده نظامی، بلکه نمادی از شجاعت، اخلاص و فداکاری بود. او که در روستایی ساده در کرمان متولد شد، زندگی خود را وقف دفاع از وطن و ارزش‌های انسانی کرد. از دوران جوانی در جبهه‌های جنگ تا فرماندهی نیروی قدس سپاه، همواره در خط مقدم مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی حضور داشت.

شهید سلیمانی، شخصیتی چندوجهی داشت، در عین صلابت و قاطعیت در برابر دشمن، قلبی مهربان و روحی لطیف داشت. او نه تنها یک استراتژیست نظامی برجسته بود، بلکه پدری دلسوز برای رزمندگان و یاوری برای مظلومان بود. تواضع و فروتنی او در کنار شجاعت بی‌نظیرش، شخصیتی بی‌بدیل از او ساخته بود.

حاج قاسم، فراتر از مرزهای جغرافیایی، به قهرمانی برای ملت‌های منطقه تبدیل شد؛ قهرمانی که در برابر تروریسم و گروه‌های تکفیری ایستاد و امنیت و آرامش را برای مردم به ارمغان آورد. او با شهادتش، نه تنها نام خود را جاودانه کرد، بلکه راهی را روشن ساخت که همچنان الهام‌بخش نسل‌های آینده است. راهی که بر پایه ایمان، شجاعت، و فداکاری برای دفاع از حق و عدالت بنا شده است.

سردار سلیمانی نقشی حیاتی در مقابله با داعش، به ویژه در عراق و سوریه ایفا کرد. در سال 2014 زمانی که داعش به سرعت در عراق پیشروی می‌کرد و تا نزدیکی اربیل، مرکز اقلیم کردستان، رسیده بود، این سردار سلیمانی و نیروهای تحت فرماندهی او بودند که به کمک نیروهای پیشمرگه کُرد شتافتند و از سقوط اربیل و مناطق دیگر کردستان جلوگیری کردند. این اقدام، نقش کلیدی در حفظ امنیت اقلیم کردستان داشت و به همین دلیل، محبوبیت فراوانی را برای شهید سلیمانی در بین مردم کردستان عراق به ارمغان آورد.

سردار سلیمانی با درک صحیح از شرایط منطقه و تهدید مشترکی که داعش برای همه اقوام و مذاهب ایجاد کرده بود، توانست با ایجاد هماهنگی بین نیروهای مختلف، از جمله نیروهای پیشمرگه، ارتش عراق و نیروهای مردمی، به مقابله با این گروه تروریستی بپردازد. این هماهنگی و همکاری، نقش بسزایی در شکست داعش در عراق و سوریه داشت.

علاوه بر این، حضور مستقیم سردار سلیمانی در میدان نبرد و رهبری عملیات‌ها، روحیه بالایی به رزمندگان می‌بخشید و باعث افزایش اعتماد به نفس آنها در مقابله با داعش می‌شد، شجاعت، تدبیر و اخلاص او در این نبردها، او را به شخصیتی محبوب و مورد احترام در بین مردم منطقه، از جمله کردهای اقلیم کردستان تبدیل کرد.

بنابراین، نقش برجسته شهید سلیمانی در دفع خطر داعش از اقلیم کردستان و همچنین تلاش‌های او برای ایجاد وحدت و هماهنگی بین نیروهای مختلف در مبارزه با این گروه تروریستی، از عوامل اصلی محبوبیت وی در بین مردم کردستان عراق به شمار می‌رود.

روایتی از نقش شهید سلیمانی در نجات اربیل عراق

قدرت گرفتن داعش در عراق و سوریه و سیطره آن بر بخش‌های گسترده‌ای از این کشورها نه تنها عراق و سوریه را با بحران امنیتی و تهدید جدی مواجه ساخت، بلکه تهیدات و مخاطراتی مهمی را برای امنیت ایران ایجاد کرد.

بیستم خردادماه سال 93 داعش کنترل شهر موصل مرکز نینوا را در دست گرفت و در فاصله کمتر از یک روز که شهر تکریت مرکز استان صلاح‌الدین هم به دست آنها می‌افتد مرزها تغییر کردند، اقلیم کردستان در چنین شرایطی یک‌هزار کیلومتر مرز مشترک با داعش داشت و بیم آن وجود داشت که نیروهای داعش به اربیل هم یورش ببرند.

تهدیدات جدی‌تر می‌شد داعش در فکر پایین کشیدن پرچم کردستان عراق و بالابردن پرچم توحید و یکتاپرستی مدنظرشان و کاشتن نهال خلافت در خاک کشور عراق بود، رویایی که به اذن خدا به کابوسی تلخ برای آنها تبدیل شد.

آتش جنگ داعش سنگین و سنگین‌تر می‌شد، نیروهای داعش به پشت دروازه‌های اربیل رسیده‌ بودند و هر آن امکان داشت بر شهر تسلط پیدا کنند، تلفات بیشتر و بیشتر می‌شد، مقاومت پیشمرگان در هم شکسته شده بود و شمار زیادی از آنان که در برابر داعش و داعشیان سینه سپر کرده بودند، کشته شدند، مردم عراق وحشت کرده بودند‌ و ناآرامی‌ها به اوج خود رسیده بود، عملیات‌های انتحاری داعش وحشت زیادی را در میان مردم ایجاد کرده بود.

بدترین ثانیه‌ها برای مردم شهر و روستا رقم می‌خورد، کُشت و کشتار، تاراج جان و مال و ناموس مردم از سوی داعشیانی که ادعای اجرای قوانین اسلام را داشتند به بی‌نهایت رسیده بود.

توقع نداشتم پیشمرگه اینگونه باشد

هر لحظه احتمال داشت اربیل و اقلیم کردستان عراق به دست داعش بیفتد، ملابختیار مسئول دفتر سیاسی حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق در این باره می‌گوید: زمانی که به اربیل رسیدم از پل که عبور می‌کردیم هزاران نفر و هزاران ماشین داشتند فرار می‌کردند می‌گفتند مردم در سایر نقاط هم از ترس داعش پا به فرار گذاشته‌اند، با کاک مسعود بارزانی و اعضای حزب پارتی وضعیت منطقه را بررسی کردیم، کاک مسعود خیلی نگران بود و از عقب‌نشینی پیشمرگه در سراسر جبهه‌ها می‌گفت.

توقع نداشتم پیشمرگه اینگونه باشد، من هر کاری برای پیشمرگه‌ لازم بود انجام دادم، پیشمرگه باید بهتر از ارتش عراق عمل می‌کرد، مسعود بارزانی احساس خطر کرده بود دنبال راه نجات از این شرایط می‌گشت با سران کشورهای مختلف اروپایی، امریکا و عربستان تماس گرفت تا به آنها کمک کنند.

در شرایطی که اربیل دومین شب حمله داعش را پشت سر می‌گذراند، مسعود بارزانی از هوشیار زیباری وزیر امور خارجه وقت عراق خواست تا با جانکری وزیر امور خارجه وقت آمریکا ارتباط بگیرد و از او بخواهد سریعا هواپیماهای ائتلاف را برای بمباران مواضع داعش به کمک بفرستد.

جانکری موضوع را بلافاصله با اوباما در میان گذاشت اما مجوز پرواز هواپیما البته با چند روز تاخیر صادر شد به تعبیری «نوشداروی بعد از مرگ سهراب» بود و بنا به گفته بارزانی، تا آمدن هواپیماهای ائتلاف اربیل سقوط خواهد کرد.

شرایط حادی پیش آمده بود، با هدف دریافت کمک، با احمد داووداغلو وزیر امور خارجه وقت ترکیه هم موضوع را در میان گذاشتند و هیچ پاسخی نگرفتند، مسعود بارزانی با کشورهای اروپایی و حتی عربستان هم تماس می‌گیرد و از آنها درخواست کمک می‌کند اما مقامات این کشورها اعلام می‌کنند در شرایطی نیستند که مددی به آنها برسانند.

خبر درگیری‌ و تلفات پیشمرگه‌ را که به حاج قاسم دادم....

اربیل در سراشیبی سقوط قرار گرفته بود، مسعود بارزانی بعد از پاسخ رد امریکایی‌ها و عربستانی‌ها، ناامیدانه با مقامات ایرانی تماس می‌گیرد و صراحتا اعلام کرد اربیل در حال سقوط است، اگر نمی‌توانید کمک کنید شهر را تخلیه کنیم، مقامات ایرانی عنوان کردند، حاج قاسم نماینده تام‌الاختیار ایران در مبارزه با داعش است، بارزانی در اوج ناامیدی به سردار سلیمانی زنگ می‌زند و جزئیات را برایش شرح می‌دهد و پاسخ می‌شنود که، فردا صبح بعد از نماز در اربیل خواهم بود، بارزانی می‌گوید: حاجی فردا دیر است، همین الان بیا! "کاک مسعود فقط امشب شهر را نگه‌دار فردا خودم را می‌رسانم".

محمد حاجی‌محمود دبیرکل حزب سوسیال دمکرات کردستان عراق در این باره می‌گوید: پیشمرگان در مقابل داعش عقب‌نشینی کرده بودند، به آنجا که رسیدم با فرماند‌هان جلسه‌ای برگزار کردیم. مسئول محور کرکوک و تمام عملیات‌های کرکوک بودیم، جلسه گذاشتیم که بررسی کنیم چگونه آن مناطق را از دست داعش آزاد کنیم، نظر همه این بود که نباید بگذاریم داعش در آن مناطق مستقر شود و شب بماند، خیلی از فرماندهان معتقد بودند اگر توپخانه و هواپیماهای آمریکا نباشد امکان کنترل مجدد آن مناطق تقریبا غیرممکن است.

تا ساعت 4 صبح در انتظار ماندیم، نیروهای داعش به نزدیک منطقه محور گویر و کرکوک رسیده بودند، حاج قاسم از طریق فرودگاه اربیل با 70 کارشناس زبده و 3 هواپیمای حامل مهمات و تسلیحات برای مقابله با داعش آمدند خبر درگیری‌ و تلفات پیشمرگه‌ را که به حاج قاسم دادم، گفت، من با برادران اتحادیه میهنی کردستان صحبت کرده بودم که بدون اطلاع من حمله نکنند و نباید این کار را می‌کردند، آنجا بود که با حاج قاسم و ابومهدی المهندس برنامه‌ریزی کردیم و بعد از یک هفته منطقه را پس گرفتیم.

نقش ایران در نابودی داعش به روایت نخست وزیر وقت اقلیم

نچیروان بارزانی نخست وزیر وقت اقلیم کردستان عراق می‌گوید؛ ایران از اولین کشورهایی بود که در مبارزه با داعش به ما کمک کرد، در آن شرایط کمک بزرگی از سوی ایران به ما شد و نمی‌توان آن را نادیده بگیریم. نقش ایران یک نقش بسیار خوب در نابود کردن داعش بود در مسئله مقابله با داعش هماهنگی بسیار خوبی بین ایران و عراق وجود داشت و موجب شکست داعش شد.

ایران در همان روزهای اول جنگ در شرایطی که اقلیم به لحاظ تسلیحات با مشکل جدی مواجه بود مقابله با داعش برای پیشمرگان ما که عملا با آن نوع جنگ آشنایی نداشتند بدون حمایت ایران ممکن نبود. اقلیم کردستان هیچ زمانی کمک‌های ایران در روزهای سخت و تنگنا را فراموش نمی‌کند ایران همیشه در کنار ما بوده است.

بە اقرار کارشناسان نظامی و مسئولین اقلیم کردستان عراق، حاج قاسم نامی همیشه ماندگار است، اگر درایت، شجاعت و هوش نظامی و دلسوزی ایشان بە یاری نیروهای پیشمرگه نمی‌آمد، شبی کە تروریست‌های داعش بە دروازە اربیل رسیدە بودند، فاجعەای بزرگ رخ می‌داد و داعش با کشتار مردم کُرد، اقلیم کردستان را هم تصرف می‌کرد.

بامداد جمعه 13 دی ماه 1398 در حمله آمریکایی به دو خودرو در اطراف فرودگاه بغداد، سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون حشدالشعبی و تنی چند از اعضای حشدالشعبی در این حمله هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.

برای پیگیری اخبار حوزه سیاست کلیک کنید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
باشگاه تراکتور قرارداد کدام بازیکنان را تمدید کرد؟
بازگشت آلودگی هوا/ جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 16 دی 1403 / به‌روزرسانی لحظه‌ای
استقلالی‌ها نقل و انتقالات زمستانی شلوغی خواهند داشت!
آیا رامین رضاییان موفق به جا دادن اسمش در لیست 10 بازیکن تاثیرگذار لیگ شد؟!
جام ملت های آسیای 2026 کی شروع خواهد شد؟
درباره کافه‌هایی که تعدادشان از سوپرمارکت‌ها بیشتر شده! / چقدر درآمد دارند؟
هدیه‌ای به زبان ایتالیایی از طرف رهبر معظم انقلاب به پاپ فرانسیس + عکس / این هدیه در موزه واتیکان نگهداری می‌شود
دعوت ویژه آیت الله خامنه‌ای از هنرمندان و نویسندگان برای پرداختن به یک موضوع مهم
مهلت تایید سوابق تحصیلی تمدید شد / داوطلبلن کنکور تا کی فرصت دارند؟
خبر خوش برای بازنشستگان آموزش و پرورش / چه کسانی پاداش می‌گیرند؟
مقصد سفر این هفته رئیس جمهور مشخص شد / کدام استان میزبان پزشکیان است؟
ماجرای قسط 70 میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن چیست؟ / فقط تا 30 دی ماه فرصت دارید!
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد
کد جنجالی یک احمدی نژادی در آستانه مذاکرات هسته ای: ما از مرحله ساخت بمب اتمی رد شده ایم!
فال شمع روزانه امروز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ مژده که سرگردانی و ناآرامی به زودی برطرف خواهد شد
منتخب روز   
بازگشت آلودگی هوا/ جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 16 دی 1403 / به‌روزرسانی لحظه‌ای تصویری تلخ از خوابیدن هادی کاظمی روی خانه ابدی مادرش+عکس/روحش شاد و یادش گرامی نگاهی به چیدمان سنتی و شیک منزل ستاره‌سادات قطبی و شهرام شکیبا/ فقط ببین این وروجک چه بلایی سر خونه زندگیو آشپزخونه آورده+ تصاویر حال زار و بیماری ساعد سهیلی، همسر گلوریا هاردی / مهمان‌نوازی به سبک شیرازی‌ها+ تصاویر شوخی بامزه رضا یزدانی با الیکا عبدالرزاقی، اعجوبه طنز ایرانی: از امین جدا شدی نیومده کنسرت+ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ لحظه باورنکردنی بیرون کشیدن پتوی 3 متری از دهان مار پینتون شکمو/ مرحبا به پزشکای استرالیایی تویوتا و میتسوبیشی وارد بازار ایران می‌شوند؛ آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی با شرایط جدید + جزئیات زهرا جهرمی، طلای سریال «سوجان» در کنار همسر خوش تیپ و قدبلندش/ ماشاالله چقدر به هم میان نگاهی به گریم ترسناک مریم مومن به شکل گرگینه در عمارت نوفل لوشاتو/ متفاوت و مرموز می دونستید اسکویید گیم یا بازی مرکب بر اساس واقعیت است؟ / تصاویر وحشتناک و دور از تصور بازیکنان و فضای این بازی در واقعیت + ویدئو بهترین ویدئوی سال ازعاشقانه‌های ناب مادر پسری در شیراز/ دلبری‌های پسرِ مو بور گلوریا رو ببین فقط، انگار بچگیای مامانشه😍 ایران قدیم؛ 15 دی/ از استایل خفن دانشجویان دانشکده نفت 1350 هرچی بگم کم گفتم