یکی از سؤال هایی که والدین می پرسند این است که چرا گاهی دهان کودکشان بوی بدی می دهد؟ در این مطلب می توانید با نکات مهمی در رابطه با بوی بد دهان در کودکان یا هالیتوز (Halitosis) آشنا شوید.
درمان های خانگی برای از بین بردن بوی بد دهان در کودکان
روش های درمانی خانگی زیادی برای از بین بردن بوی بد دهان در کودکان وجود دارند. در ادامه به چندی از آنها اشاره میکنیم:
- جعفری: جعفری علاوه بر اینکه یک خوشبو کننده ی طبیعی دهان است، خاصیت ضد عفونی کنندگی نیز دارد. همچنین به سهولت هضم غذا که می تواند باعث بوی بد دهان شود نیز کمک می کند. به فرزند خود بعد از هر وعده غذایی چند برگ جعفری بدهید تا بجود.
- رژیم غذایی مناسب: شکر تصفیه شده و غذای فرآوری شده به سلامت دهان کودک کمک می کنند. مصرف نوشیدنی های گازدار، آب نبات و شکلات ها را کم کنید. میوه ها و سبزیجات و البته برنج قهوه ای و آجیل بیشتری مصرف کنید.
- رازیانه: در پایان هر وعده ی غذایی می توانید کمی رازیانه به کودک خود بدهید تا نفس بد بو او را از بین ببرد.
- سرکه ی سیب: یک قاشق سرکه ی سیب را با لیوانی آب ترکیب کنید و از کودک خود بخواهید تا آن را قرقره کند. سرکه ی سیب تمامی باکتری های موجود در دهان را از بین میبرد.
- جوش شیرین: باکتری هایی که در دهان کودک شما زندگی می کنند به یک محیط خاص برای زندگی نیاز دارند. میزان PH دهان برای وجود آن محیط مهم است. مسواک زدن با جوش شیرین باعث تغییر PH دهان و از بین رفتن باکتری های ایجاد کننده بوی بد دهان می شود.
- مرکبات: اسید موجود در مرکبات علاوه بر از بین بردن باکتری های موجود در دهان، تولید بزاق را نیز افزایش میدهد. همیشه در هر وعده ی غذایی کودک خود یک پرتقال هم بگنجانید.
- ادویه هایی مانند هل و میخک: این ادویه ها به عنوان کاهش دهنده ی بوی بد دهان شناخته می شوند. با این حال، ممکن است آنها برای کودک شما بسیار تند باشند و باید کم استفاده شود.
راهکارهای پیشگیری از بدبویی دهان در کودکان
یاد دادن بهداشت صحیح دندانی به کودکان یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری از مشکلات بدبویی دهان است . چنانچه بخش سلامت دهان و دندان اشاره کرده است حتما مطمئن شوید که کودک شما
1. دندان هایش را به طور منظم مسواک می زند که حداقل باید دو دقیقه طول بکشد. بعد از هر وعده غذایی نیز باید دهان او را بشوید.
2. استفاده از شوینده دهان بدون الکل نیز توسط دندانپزشکان توصیه می شود .
3. به کودک خود در نخ دندان کشیدن کمک کنید.
4. قسمت پشتی دندان ها و عقب زبان را مسواک بزند .
5. آب کافی را بنوشد تا از خشکی بدن و دهان او جلوگیری شود.
6. صبحانه سالم مصرف کند که شامل میوه ها و سبزیجات می شود و باعث می شود که قند زیادی در بدن آن ها وجود نداشته باشد و هیچ وعده غذایی نیز نباید نادیده گرفته شود .
7. چکاپ دندانی منظم داشته باشد.
8. براکت های دندانی یا هر ایمپلنت دندانی دیگری را به طور منظم تمیز کند.
لزوم استفاده از دهان شویه برای کودک
کودکان نیازی حتمی به استفاده از دهان شویه ها ندارند، به ویژه اگر دهانشان بوی بد می دهد، زیرا دهان شویه تنها مشکل را مخفی می کند. علاوه بر این، اگر فرزندتان هنوز به سن سه سالگی نرسیده است، احتمالاً در غرغره و کردن آب و بیرون ریختن آن مشکل خواهد داشت. بنابراین، فقط مطمئن شوید که دندان هایش چند بار در روز مسواک زده می شوند.