ترک خوردگی گوشه دهان یک عارضه بسیار شایع است که بر روی میلیون ها نفر در سراسر جهان تاثیر گذاشته است. از لحاظ پزشکی این ترک با عنوان انگولار چیلیتیس شناخته می شود. زخم گوشه دهان و زخم کنار لب نیز نام های دیگر این ضایعه است. برای اطلاع از روش های صحیح و طبیعی درمان ترک گوشه دهان پیشنهاد می کنیم ما را تا انتهای این مطلب مجله مرکز لیزر و زیباییهمراهی کنید.
ترک گوشه دهان، عارضه ای است که خود را با ایجاد تارهای قرمز و متورم در گوشه دهان نشان می دهد. این عارضه می تواند در یک طرف دهان رخ دهد یا هر دو گوشه لب را دچار پارگی کند. علائم اصلی این عارضه نیز درد و تحریک گوشه دهان می باشد. سایر نشانه ها همراه با ترک خوردگی گوشه دهان عبارتند از:
- خونریزی
- تاول
- تکه پوستی
- خارش
- درد
- قرمزی
- پوسته پوسته شدن بافت
- تورم
با وجود این بیماری لب به طور واضحی خشک است. به همین دلیل خوردن غذا برای بیمار دشوار می شود. ترک خوردگی گوشه دهان زمانی رخ می دهد که آب دهان زیادی در گوشه لب جمع شده و باعث شوند که قارچ ها به راحتی بتوانند به رشد و تکثیر خود بپردازند. این فرایند در نهایت به عفونت منجر می شود. برخی از مواقع باکتری ها و ویروس ها نیز می توانند این مشکل را ایجاد کنند.
عامل ابتلا به ترک خوردگی گوشه لب چیست؟
عوامل مختلفی باعث ابتلا به ترک خوردگی گوشه لب می شود. رایج ترین عامل ابتلا به عفونت قارجی در اثر بزاق است.
اگر بزاق در گوشه لب ها به دام بیوفتد باعث ایجاد ترک در لب می شود. افرادی که برای کاهش درد یا خشکی لب ها، آنها را لیس می زنند باعث ابتلا به این مشکل می شوند. بزاق اضافه در گوشه لب ها می ماند و به محیط مناسبی برای رشد قارچ تبدیل می شود.
ویروس ها و باکتری ها نیز می توانند مسئول ابتلا به این مشکل باشند.
برخی از افراد بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به این مشکل هستند، از جمله:
- افرادی که دارای لب بالایی آویزان هستند که زاویه لب ها در گوشه را عمیق تر می کند.
- افرادی که دچار قارچ دهان هستند
- افرادی که به طور متناوب از آنتی بیوتیک استفاده می کنند
- افرادی که پوست های حساس دارند
- افرادی که دچار بیماری های التهابی مانند بیماری کوهن هستند
- بیمارانی که تحت درمان ارتودنسی قرار دارند
- افراد سیگاری
- افرادی که دچار کم خونی، دیابت و سرطان هستند
درمان ترک گوشه لب در طب سنتی
بهترین روش درمان این عارضه پیدا کردن علت اصلی ایجاد ترک گوشه لب در ابتدا و در گام بعدی شکل دادن عادت های درست روزانه برای درمان آن می باشد. در زیر به برخی از موارد کمک کننده در این زمینه می پردازیم:
روزانه ناحیه ترک خورده را به آرامی تمیز کنید:
شستن پوست به صورت خشن و محکم و با آب بسیار سرد یا گرم می تواند باعث خشکی پوست شود. همچنین، استفاده از صابون یا پاک کننده هایی با رایحه، رنگ و یا سایر مواد شیمیایی می تواند پوست را حتی بیشتر خشک کند. پاک کننده ها یا صابون هایی را که عاری از این مواد است مانند گلاب استفاده کنید. همچنین از استفاده از موادی که دارای ترکیبات زیر هستند جداٌ خودداری نمایید:
- الکل
- عطرها
- پلاستیک
- رنگ های مصنوعی
هفته ای یک بار لایه برداری ملایم انجام دهید:
به طور کلی سلول های پوست بدن یک چرخه طبیعی را پشت سر می گذارند. هنگامی که سلول های جدید ایجاد می شوند، سلول های قدیمی به سطحی ترین قسمت پوست آمده و از سطح پوست جدا خواهند شد. این روند برای هر سلول حدود یک ماه به طول می انجامد.
اگر این سلول ها به هر دلیلی مثل تمیز نکردن پوست با یک پاک کننده مناسب روی سطح بمانند و تجمع کنند باعث ایجاد عارضه هایی مثل جوش، گرفتگی منافذ و گاهاٌ ایجاد خشکی و یا ترک خوردگی گوشه لب می شوند. لایه برداری به جلوگیری از این امر کمک می کند. با از بین بردن سلول های مرده پوست، لایه برداری می تواند باعث بهبود سلامتی و بافت پوست شود. هر فرد باید هر روز صورتش را تمیز کند و هفته ای یک مرتبه با دقت لایه برداری کند. دقت کنید لایه برداری بیش از حد باعث تحریک یا آسیب دیدن پوست می شود.
شب ها از آبرسان قوی استفاده نمایید:
بدون توجه به فصل، بسیاری از انواع پوست برای حفظ آب به کمک یک مرطوب کننده نیاز دارند. مرطوب کردن پوست خشک در طول شب، بلافاصله بعد از شستشو یا بعد از لایه برداری می تواند به مدت بیشتری رطوبت پوست را حفظ کند. همچنین به خاطر داشته باشید که انواع مختلفی از پوست خشک ممکن است به مرطوب کننده های مختلفی نیاز داشته باشد. آزمایش و خطا ممکن است بهترین روش باشد، اما همیشه به دنبال محصولاتی باشید که برای پوست حساس صورت طراحی شده اند.