درمان پس زدن ایمپلنت چیست؟

  پنجشنبه، 06 آذر 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
درمان پس زدن ایمپلنت چیست؟
علائم پس زدن ایمپلنت معمولا بعد از گذشت چند هفته نمایان می شود. ایمپلنت های موفق هم پس از گذشت چندین سال ممکن است با شکست ایمپلنت مواجه شوند. راه حل درمان پس زدن ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت کردن دندان معمولا تا الان یک کار موفقیت آمیز بوده است.اما ممکن است مثل برخی روش های دیگر، گاهی اوقات خوب کار نکند! اگر ایمپلنت کردن دندان حتی توسط بهترین متخصص ایمپلنت انجام شود، باز ممکن است گاها با شکست روبرو شود.در صورتی که چنین اتفاقی هم افتاد زیاد نگران نشوید. در ادامه بخوانید که چطور می توان فهمید ایمپلنت نیاز به کارهای اضافه تری دارد.

آناتومی ایمپلنت :

اتصالی هم که اتفاق می افتد، اباتمنت نام دارد، روکشی هم به اباتمنت صورت می گیرد و مثل دندان واقعی تان می شود.فقط ممکن است در هر مرحله یکسری مشکلات پیش بیاید، مثل شل شدن یا شکستن.ایمپلنت ها از فلز ساخته شده اند، اما این فقط یک پروسه بیولوژیکی است که به آن ها اجازه عملکرد درست می دهد.در چنین پروسه ای که osseointegration نامیده می شود، بدن تان سلول های استخوانی زنده ای را تولید می کند.این سلول ها اطراف سطح ایمپلنت رشد می کنند و به استخوان فک آنکور می شوند.با گذشت زمان، استخوان سالم در اطراف ایمپلنت رشدش را ادامه می دهد. در صورتی که osseointegration اتفاق نیفتاد، حتما راهی برای آن هست.

زمانی که استخوان اطراف ایمپلنت درست رشد نکند، آشکارترین علامت آن اغلب تحرک است. اول اینکه ممکن است تحرک کوچکی حس شود، فقط هم متخصص ایمپلنت تشخیص می دهد. اما با گذشت زمان، همین ایمپلنت با شکست مواجه می شود که در اتصالش حس می شود. خصوصا موقع صحبت کردن یا جویدن.علائم دیگری که ایمپلنت در آن osseointegration را از دست می دهد، شامل درد، تورم، عفونت می باشد.البته همیشه هم این موارد نیست.در صورتی که دندانپزشک اشاره ای به تحرک ایمپلنت کرد، یک رادیولوژی باید صورت گیرد تا رشد استخوان چک شود.رادیولوژی ایمپلنتی که با شکست مواجه شده، تقریبا تحلیل استخوان اطراف بخش فلزی را نشان می دهد.

درمان پس زدن ایمپلنت

علائم پس زدن ایمپلنت معمولا بعد از گذشت چند هفته نمایان می شود. ایمپلنت های موفق هم پس از گذشت چندین سال ممکن است با شکست ایمپلنت مواجه شوند. راه حل درمان پس زدن ایمپلنت چیست؟

درمان پس زدن ایمپلنت به علت شکست آن وابسته است . اگر عفونت لثه باعث شکست ایمپلنت شده باشد. در این روش پزشک پاکسازی ایمپلنت را انجام داده و روش های دیگری برای بهداشت ایمپلنت توصیه می کند.

گاهی اوقات لازم است ایمپلنت خارج شود که در ادامه به طور مفصل راجع به خارج کردن ایمپلنت صحبت خواهیم کرد.

در برخی موارد لازم است پیوند استخوان انجام شود. معمولا زمانی که عفونت سبب تخریب بافت استخوان شده است از این روش استفاده می کنند تا بافت استخوان را ترمیم کنند و از شکست ایمپلنت جلوگیری کنند.

بهترین روش برای خارج کردن ایمپلنت ناموفق

ایمپلنت در دنیای ترمیم دندان دارد به خوبی جا می افتد اما مسائلی هم پیرامون کاشت ایمپلنت وجود دارد و در بعضی از موارد نیاز است ایمپلنت از دهان خارج شود. در اکثر موارد، خارج کردن ایمپلنتی که با شکست مواجه شده یک فرآیند بی خطر و آسان است اما باز هم بستگی دارد، چون در مواردی که ایمپلنت به سختی با استخوان یکپارچه شده و جوش خوردگی وجود دارد، برای خارج کردن ایمپلنت باید از روشی بسیار محافظه کارانه استفاده کرد تا احتمال بروز مشکلات استخوانی و تروما و آسیب کاهش پیدا کند.

خارج کردن ایمپلنت فک بالا ساده تر است یا فک پایین؟

اگر باید ایمپلنتی را از دهان خارج کنید، میزان چسبیدگی آن به کیفیت استخوان های شما بستگی دارد. به طور کلی، خارج کردن ایمپلنت های فک پایین بسیار سخت تر از ایمپلنت های فک بالا است. اما گاهی ایمپلنت فک بالا هم ممکن است خیلی سخت جوش خورده باشد. مدت زمان سپری شده هم یک فاکتور خیلی مهم است. مثلاً بعد از ۲۴ ماه استخوان فک و ایمپلنت به شدت یکپارچه می شوند و جوش می خوردند چون مدت بسیار زیادی گذشته است.

حتی در مواردی که فقط ۲ تا ۳ میلیمتر استخوان اطراف پایه ی ایمپلنت وجود دارد می بینیم که پیوند بین این دو به شدت محکم شده است، چون استخوان با سطح ایمپلنت یک پیوند بسیار قوی شیمیایی برقرار می کند.

یکی دیگر از ملاحظات مربوط به طول، عرض و اتصال ایمپلنت است. خارج کردن ایمپلنت های بلندتر و عریض تر به وضوح سخت تر است چون پیوند خیلی قوی تری با استخوان برقرار کرده اند. اما کار در مورد ایمپلنت های باریک حتی ممکن است سخت تر هم باشد، چون احتمال دارد که سر ایمپلنت در اثر فشار مربوط به پروسه ی خارج کردن، بشکند. بیش از هزار برند ایمپلنت وجود دارد که اتصالات خارجی غیر معمول و عجیب ایجاد می کنند و این باعث می شود که نتوان به راحتی از بعضی ابزار برای خارج کردن ایمپلنت استفاده کرد. همه ی این موارد باعث می شود که فرآیند آسان خارج کردن ایمپلنت با مشکل و محدودیت مواجه شود.

مراقبتهای بعد از جراحی

  • پس از کاشت ایمپلنت به مدت ۱ روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری کنید.
  • شستن دهان تا ۸ ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود.
  • بهتر است روز بعد از عمل جراحی، از دهان شویه استفاده شود. بهترین محلول برای شستشوی دهان کلرهگزیدین روزی ۳ مرتبه باشد.
  • نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد.
  • ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارند. زیرا پلاکت های میکروبی باعث عفونت لثه می شوند. بنابراین، توصیه می شود از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده گردد.
  • افرادی که از ایمپلنت استفاده می کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.
  • به طور کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهند.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
نگاهی به رسم جالب هر شبِ خانواده رهبر معظم انقلاب قبل از خواب (637 نظر) همسر رهبر معظم انقلاب: ما در خانه‌مان دکوراسیون به معنای متداول آن،فرش و پرده‌های قیمتی و مبلمان نداریم (566 نظر) رهبر معظم انقلاب خطاب به پدر عروسشان: تمام زندگی ما غیر از کتابهایم، یک وانت لوازم کهنه است پولی برای خرید خانه پسرم ندارم /صداقت و ساده زیستی رهبری ... (223 نظر) تدارکات ساده رهبر معظم انقلاب برای پذیرایی کردن از مهمانانش+عکس/از قند و چای گرفته تا بشقاب کوچک از شیرینی نارگیلی برای کسانی که قند دوست ندارند (127 نظر) خلاقیت منحصر بفرد و نوآورانه شهرداری همدان در نصب مجسمه های شاه و سرباز هخامنشی در حال بیرون آمدن از خاک+ویدیو / احسنت به این ذهن (31 نظر) نگاهی به میز عزایِ ساده برادر جوان و مجرد مهدی یغمایی در خانه پدری اش که لحظاتی پیش خواننده داغدار منتشر کرد+عکس (17 نظر) نگاهی به چیدمان زیبای طاقچه خانه سید احمد خمینی با آینه سنتی، قرآن و گل های رز/ چه سلیقه هنری خاص و متفاوتی+عکس (16 نظر) خوانندگی پراحساس و عاشقانه آهنگ بیا برگرد در کنسرت معرکه رضا گلزار/ قدرت صداش بیستِ بیست+ویدیو (16 نظر) شیلا خداداد: من یک پکیج نیستم همیشه آماده باشم با موهای رنگ شده و ناخن لاک زده+ویدئو/نچرال پسند بودن خانوم بازیگر... (13 نظر) رخت عزای متفاوت فرزاد حسنی، داوود سریال قطب شمال در مراسم تشییع مادرش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (9 نظر) چهره غمزده علیرضا کمالی، احسان سریال لحظه گرگ و میش در مراسم تشییع حسام محمودی/ برای مُردن خیلی جوون بود+عکس (9 نظر) جشن تولد عاشقانه و خلوت 50 سالگی همسر جراح شیلا خداداد/ مثل همیشه شیک و باکلاس+عکس (7 نظر) (عکس) خلاقیت یک هنرمند خوش ذوق با سنگ های موجود در طبیعت/هزار آفرین به این ذهن خلاق (7 نظر) مهر و امضای جذاب باستانی پادشاهان ایرانی!/ از داریوش و کوروش تا نادرشاه افشار (7 نظر) خلاقیت منحصر بفرد یک قناد حرفه ای در پخت کیک سه بعدی با الهام از فرش ایرانی / هنر نزد ایرانیان است و بس... (7 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
سکانسی از سریال پُرحاشیه این روزها؛ زمین خوردن ثریا در سریال در انتهای شب/ شما چه حِسی داشتین؟ تئوری رنگ قرمز ناگهانی در دکوراسیون منزل ؛ به دیزاین خونتون یه چیز قرمز اضافه کنین تا تاثیرشو ببینین (عکس) استایل کُت و شلواری محمود احمدی نژاد در خیابان/ ذکر گفتن آقای سیاست مدار در حال پیاده روی بازی های مادرانه مینا مختاری همسر بهرام رادان با پسر تُپُل و مُپلش/ چه شیطون شده جان کوچولو ویدئویی از خانه ابدی آیت الله آل هاشم و گریه های جگر سوز پدر روحانی شهید/ روحش شاد و یادش گرامی مجید واشقانی پرسپولیس را با خاک یکسان کرد/ افشاگری آقای بازیگر از تاکتیک پرسپولیس برای قهرمانی در حضور پورعلی گنجی افشاگری عادل فردوسی پور از گول مالیدن سر خواهر برادر کوچکترش/ از شما خیلی خیلی بعید بود!! شعری که استاد شهریار با خواندن آن اشک ریخت و تا آخر به صورت گریان ادامه داد/ طفل بودم دزدکی پیر و علیلم ساختند سکانس غَش آور از سریال 3 در 4 با هنرنمایی علی صادقی/ ایشون اول نمک بودن بعدا دست و پا در آوردن! زنی که قهرمان زلزله کاشمر شد! / این است زن شجاع ایرانی ...