آیا پوست اطراف ناخن تان پوسته می شود؟ پوسته های خشک اطراف ناخن معمولا بی خطر هستند اما این پوسته ها گاهی می توانند علامت مشکلی پنهان باشند که به نظر نمی آیند، مثلا کمبود یک ویتامین. پوسته شدن اطراف ناخن معمولا به دلیل کمبود آب برای عملکرد مناسب لایه ی شاخی که بیرونی ترین لایه ی روی پوست است بوجود می آید و از سلول های مرده تشکیل شده است. چربی محافظ در این قسمت از پوست کم شده و بنابراین پوست خشک می شود. بسته به دلیل پنهان، این اتفاق می تواند منجر به خونریزی، پوسته شدن و یا ترک خوردن پوست اطراف ناخن های دست شود. سایر علائم خشکی پوست شامل خارش، قرمزی یا خاکستری شدن پوست می شود یا احساس کشیدگی و سفتی پوست. قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی از لاک ناخن گرفته تا دوش گرفتن با آب داغ و یا حتی شستن دست ها با صابون زیاد می تواند منجر به بروز این مشکل شود.هوای سرد و خشک زمستان هم می تواند موجب خشکی و ترک خوردگی پوست اطراف ناخن شود. در این مطلب دلایل خشکی پوست، پوسته شدن پوست اطراف ناخن و مخصوصا تاثیر کمبود ویتامین یا اوردوز ویتامین را برای تان شرح می دهیم.کمبود ویتامین یا اوردوز ویتامین چگونه می تواند در پوسته شدن پوست اطراف ناخن نقش داشته باشد؟
مکیدن انگشت از علت های پوسته شدن اطراف ناخن:
مکیدن انگشت و شست در کودکان میتواند موجب پوسته شدن انگشتان شود. برای یک نوزاد و یک کودک نوپا مکیدن انگشت غیرعادی نیست. بسیاری از کودکان بطور طبیعی این عادت را ترک میکنند، در حالی که در برخی از آنها به مداخله نیاز دارند. اگر فرزند شما شست و انگشت خود را میمکد و موجب پوسته شدن و خراشیدن ناخن میشود، با یک متخصص اطفال برای راهنمایی و درمان بعدی صحبت کنیددرمعرض داروهای شیمیایی قرار گرفتن:بعضی اوقات پوسته شدن اطراف ناخن به علت در معرض قرار گرفتن داروهای شیمیایی است.
حساسیت ها:
پوستی که روی انگشتان شما قرار دارد، هنگامیکه با موادی درارتباط هستید و حساسیت دارید، میتواند پوسته شود . براساس یک مقاله در سال 2015 تغییر رنگ قهوه ای در ناحیه فوقانی ناخن نشانه بیماری کلیوی میباشد که البته اگر علت پوسته شدن اطراف ناخن بیماری کلیوی باشد بایستی علائم دیگری که در ادامه بخش سلامت آورده ایم نیز در فرد بروز کند که سایر علائم عبارتند از:
- کاهش وزن
- خارش پوست
- نیاز دائم به ادرار کردن
- احتباس آب
- سخت خوابیدن
- تنگی نفس
- خون در ادرار و
- گرفتگی عضلات.
درمان پوست کنار ناخن ها
رعایت کردن نکات هنگام شستشو
خودداری کردن از تماس مستقیم دست با مواد شوینده و استفاده از دستکش حین کار شست وشو را محدود کرده و از شوینده های ملایم و بدون ph اسیدی بالا استفاده کنند ، بعد از شستن حتما دست ها را خشک کنید.
استفاده از کرم های مرطوب کننده
برای آنکه در درجه اول ناخن هایتان ریشه ریشه نشوند هر روز اطراف ناخن ها را مرطوب کنید. به جای آن که تنها پس از مانیکور کردن این کار را انجام دهید این کار را به صورت یک عادت برای خود درآورید لوسیون مخصوص دست را به گوشت اطراف ناخنها بمالید تا بافت آن ها نرم بماند برای آن که احساس بهتری از این کار پیدا کنید. مرطوب کننده را روی ظروف آب گرمی قرار دهید تا گرم شود. هر بار که از این مرطوب کننده ها به دست ها می مالید. وقتی را هم صرف مالیدن مرطوب کننده به اطراف ناخنها نمایید.
ریشه های اطراف ناخن را کوتاه کنید
اگر پوست اطراف ناخن هایتان ریشه ریشه می شوند. باید آن ها را کوتاه کرد و زود به زود بگیرید. این کار مانع از بدتر شدن مشکل می شود. لازم نیست بر روی خود یک جراحی بزرگ و اساسی انجام دهید فقط پوسته های ریشه ریشه شده را با یک قیچی کوچک تیز و استریل کوتاه کنید.قبل از کوتاه کردن این پوسته های اضافی انگشت ها را در آب یا مخلوطی از آب و روغن نگه دارید تا نرم شوند اشتباه بسیاری از مردم این است که سعی می کنند ریشه های اطراف ناخن را در حالی که هنوز سفت هستند جدا کنند با این کار باعث شکافته شدن بیشتر پوست در این نواحی می شوند.
فرو بردن ناخن ها در آب و روغن
فرو بردن ناخن ها در محلول آب و روغن –یعنی درست همان کاری که هنگام مانیکور کردن ناخن ها می کنید- بسیار موثر است. دکتر باسلر می گوید : به بیمارانم توصیه می کنم 4 فنجان از یک نوع روغ حمام مثل Alpha – keriرا با حدود یک لیتر آب گرم مخلوط کنند و در حدود 10 تا 15 دقیقه ناخن ها را داخل آن قرار دهند.
با بستن انگشتان به مشکل خاتمه دهید
اگر ریشه های اطراف ناخن مشکل زیادی برایتان بوجود می آورند. شب ها هنگام خواب به انگشتان کرم نرم کننده یا پماد بمالید و آن را با یک پوشش پلاستیکی بپوشانید. و انتهای نوار یا پوشش را با یک چسب محکم کنید. پلاستیک باعث می شود رطوبت در طول شب حفظ شود. پوشش را صبح روز بعد باز کنید. این مدت نباید بیش از حد طولانی شود.