شب ها هم از پوستتان مراقبت کنید:در صورتی که به غیر از استفاده از این محصولات، متخصصان پوست می گویند کارهای دیگری هم باید برای حفظ سلامت و زیبایی پوست انجام شود که متاسفانه اغلب افراد از آن بی خبرند یا توجهی به آن نمی کنند.
یکی از مهم ترین نکاتی که در این باره مطرح می شود، مراقبت از پوست هنگام خواب و در طول شب است. البته منظورمان فقط استفاده کردن از کرم های مخصوص شب نیست، بلکه روش های ساده تر و شاید موثرتری در این مورد وجود دارد که می توان از آنها هم کمک گرفت.
از صبح تا شب، آلودگی های مختلفی روی پوست مان می نشیند و علاوه بر آلودگی های محیطی، لوازم آرایشی، کرم ها و محصولات دیگری که در طول روز استفاده می کنیم هم روی پوست باقی می ماند. برای همین به نظر می رسد حتما پیش از خواب باید صورت را شست، اما آیا واقعا بهترین زمان برای پاکسازی و شست وشوی پوست، شب ها پیش از خواب است؟
دکتر نیکبخت به این پرسش چنین پاسخ می دهد: براساس نوع پوست تان باید آن را شست وشو دهید و این کار در هر زمانی از شبانه روز می تواند انجام شود. بنابراین صبح، ظهر یا شب با توجه به نوع پوست باید نسبت به پاکسازی و شست وشوی آن اقدام کنید، اما حتما شب ها و پیش از خواب باید با استفاده از محصولات پاک کننده، آرایش و آلودگی ها را از صورت پاک کنید.این متخصص بیماری های پوست و مو می گوید: معمولا کسانی که پوست چرب دارند، حداقل روزی یکبار باید پوست صورت شان را بشویند تا چربی ها با تجمع در منافذ پوست، باعث ایجاد آکنه و دیگر مشکلات پوستی نشود. برای پوست های خیلی خشک هم بهترین زمان شست وشوی صورت هنگام استحمام است. بنابراین افراد می توانند زمانی که حمام می کنند، با استفاده از صابون مخصوص پوست خشک یا عبور شامپو از روی صورت، کار شست وشوی پوست را انجام دهند. کسانی که پوست شان نرمال است هم باتوجه به نیازشان و شرایطی که در طول روز دارند، باید پوست صورت را بشویند.وی می افزاید: نیازی که در اینجا مطرح می شود به شرایط فرد در طول روز بستگی دارد؛ به این معنی که میزان آلودگی هوا و نوع کار شخص می تواند در این زمینه موثر باشد.
درمان شبانه پوست بیشتر موثر است؟
یک باور عمومی و کلی وجود دارد که می گوید داروهای موضعی در طول شب بهتر اثر می گذارند زیرا در این مدت، پوست آمادگی بیشتری برای درمان دارد اما نمی توان این اعتقاد را چندان صحیح دانست. متخصصان، مصرف بعضی محصولات را در شب توصیه می کنند زیرا موقعیت بدن در این مدت بهتر است.
به عنوان نمونه برخی محصولات خیلی چرب اند و به همین دلیل ظاهر جالبی به پوست نمی دهند. به همین دلیل پزشک متخصص در دستور مصرف دارو قید می کند که دارو شب ها استعمال شود. برخی لایه بردار ها هم سبب التهاب پوست می شوند که شب ها زمان مناسبی است که بیشترین تماس را با پوست داشته باشند. ماسک ها، بی رنگ کننده ها، اسکراب ها و کرم های رتینول هم برای تماس بیشتر و موثرتر شب ها مصرف می شوند. بی رنگ کننده ها محصولاتی اند که برای از بین بردن لک های تیره روی پوست کاربرد دارند.
برخی داروهای موضعی هم به این دلیل شب ها استفاده می شوند که به نورخورشید حساس اند. محصولات دارای رتینول گروهی دارویی هستند که در ساخت پوست جدید نقش بسزایی دارند و برای از بین بردن چروک ها و عوارض پوستی ناشی از افزایش سن کاربرد دارند.
یک دسته دارویی هم که متخصصان بیشتر مصرفشان را شب ها توصیه می کنند داروهای ضدآکنه هستند. نمونه بارزشان هم لایه بردارها هستند که سبب پوسته پوسته شدن پوست بدن می شوند و این حالت در طول روز که فرد مرتب در حال ارتباط با افراد مختلف اجتماع است چندان خوشایند نیست. در مورد ماسک ها و اسکراب ها هم باید بگوییم که فرد در طول شب بهتر می تواند آنها را روی پوستش پوشش دهد و سر جای خود نگاه دارد.
قبل از اینکه استراحت شبانه خود را شروع کنید پوست تان را با محلول های آنتی باکتریال تمیز کنید. یادتان باشد که یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد آکنه باکتری های سطح پوست هستند که می توانید با محلول های پاک کننده آنتی باکتریال آنها را از سطح پوست تان بزدایید.
اگر از محصولات ویتامین A استفاده نمی کنید، می توانید قبل از خواب محصولات حاوی آنتی اکسیدان را برای پیشگیری از اثر رادیکال های آزاد به پوست تان بزنید. رادیکال های آزاد در طول روز به احتمال زیادی با پوست در تماس خواهند بود. به همین دلیل بهترین موقع برای از بین بردن آثار سوءشان شب هنگام است.
استفاده از کرم یا سرمی که حاوی ویتامین A یا رتینول باشد به کاهش چین و چروک های پوست کمک می کند.
شب ها پوست رطوبت خود را از دست می دهد.
در طول روز پوست برای محافظت از خود چرب تر و مرطوب تر می ماند، اما شب ها این رطوبت طبیعی بافت پوست به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. علاوه بر این بدن به طور کلی در هنگام خواب آب دریافت نمی کند. بنابراین پوست شما بیشتر در معرض خشکی و انواع دیگر آسیب های پوستی خواهد بود. از استفاده از مرطوب کننده ها غافل نشوید. کرم های حاوی انواع قارچ ها و آلوئه ورا از بهترین گزینه ها هستند.
دمای پوست شب ها بالا می رود و ماهیتی اسیدی تر پیدا می کند.
این اسیدی شدن منجر به خشکی پوست می شود که در نهایت افزایش چین و چروک و افتادگی پوست را در پی خواهد داشت. برای مبارزه با خشکی ناشی از بالا رفتن دمای پوست از مرطوب کننده های حاوی روغن های گیاهی استفاده کنید.
در طول شب، انواع محصولات مراقبتی پوست بهتر جذب آن خواهند شد.
پوست شما در حالتی آرامتر، امن تر و تمیزتر است و به همین دلیل مواد مغذی بهتر به آن خواهد رسید. انواع کرم ها و ماسک های حاوی ویتامین ای و سی و آنتی اکسیدان ها را شب ها به کار ببرید. کرم های حاوی عصاره خیار و سیب را به عنوان کرم شب به شما پیشنهاد می کنیم. همچنین کرم های روشن کننده پوست بهتر است شب ها استفاده شوند زیرا در غیر این صورت، تأثیر اشعه های آفتاب مانع از اثرگذاری کرم خواهد شد.