درماتیت دور دهان
درماتیت دور دهان یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد ضایعاتی در اطراف دهان فرد مبتلا می شود. همچنین ممکن است این ضایعات در اطراف چشم، بینی یا دستگاه تناسلی ایجاد شود اما این موارد به ندرت در بین مبتلایان به درماتیت دور دهانی دیده می شود. درماتیت اصطلاحی است که به التهابات پوستی گفته شده و پریورال به معنای دور دهان است. زمانی که درماتیت دور دهانی کودکان را درگیر کند به آن درماتیت دوردهانی کودکان گفته خواهد شد.
درماتیت دور دهانی بیشتر در بین زنان سنین 16 تا 45 سال شایع است با این حال افراد مسن، مردان و كودكان نیز ممکن است به این نوع درماتیت مبتلا شوند. اما احتمال ابتلای این افراد نسبت به خانم ها درصد بسیار کمتری خواهد بود. درماتیت دور دهانی بروز ضایعات التهابی است که پوست اطراف دهان فرد مبتلا را درگیر می کند. این ضایعات می تواند در بعضی موارد بینی یا حتی چشم را درگیر کند. در این حالت ، به آن درماتیت perorificial گفته می شود. این ضایعه پوستی معمولاً خود را به صورت ضایعات پوستی یا قرمزی اطراف دهان نشان خواهد داد. اما در بعضی از موارد ممکن است با ترشح مایعات بی رنگ همراه باشد. علاوه بر این فرد مبتلا ممکن است دچار خارش و سوزش جزئی پوست شود.
درماتیت دور دهان در خانمهای بین 16 تا 45 سال شایع است اما افراد در هر سن، نژاد و قومیتی می تواند به این بیماری مبتلا شود. حتی این درماتیت می تواند کودکان خردسال را نیز درگیر کند. خوشبختانه این درماتیت بدون نیاز به درمان بهبود خواهد یافت اما ممکن است علائم این بیماری بعداً مجدد ظاهر شده و اطراف دهان فرد را درگیر کند. بازگشت و عود بیماری درماتیت دور دهانی ممکن است هفته ها یا ماه ها بعد از درمان اتفاق بیفتد.
درماتیت پریورال
درماتیت پریورال وضعیت پوستی است که در اثر آن راش هایی اطراف دهان ایجاد می شود. این وضعیت حتی ممکن است به سمت پوست اطراف بینی یا حتی چشم نیز پیشروی کند. اصلی ترین علائم درماتیت پریورال عبارتند از:
- ایجاد راش های برآمده، پوسته شده و قرمز
- قرمزی و التهاب اطراف دهان
- خارش خفیف یا سوزش
علائم درماتیت پریورال ممکن است هر چند ماه یا چند سال یکبار بیایند و بروند. یکی از رایج ترین علل این وضعیت، استفاده طولانی مدت از کرم های کورتونی یا اسپری های تنفسی استروئیدی است. همچنین تحریکات پوستی یا روزاسه نیز می توانند منجر به درماتیت پریورال شوند.بعلاوه بعضی افراد در اثر استفاده از مرطوب کننده ها یا کرم های سنگین، یا خمیر دندان های حاوی فلوراید دچار درماتیت پریورال می شوند.
نحوه درمان درماتیت پریورال
متأسفانه درماتیت پیرورال یک بیماری پوستی بسیار شایع است ، خصوصاً در خانمها بین 15 تا 45 سال که با لکه های قرمز خارش دار مشخص می شود که در اطراف چشم ، بینی و دهان ظاهر می شود. اگر متوجه شدید این لکه ها به صورت ناگهانی روی صورت شما ظاهر می شوند ، ممکن است کمی نگران باشید و نمی دانید چه کاری انجام دهید. خوشبختانه ، با استفاده از روشهای درمانی صحیح و ایجاد تغییرات ساده در شیوه زندگی ، می توانید به راحتی درماتیت محیطی خود را درمان کرده و در هر زمان دیگری علائم خود را کاهش دهید.
از استفاده از کورتیکواستروئیدهای موضعی خودداری کنید.
استفاده طولانی مدت از کرم های موضعی کورتیکواستروئید شایع ترین علت درماتیت محیطی است. قطع داروهای موضعی یا مواد آرایشی یا "صفر درمانی" ممکن است به درمان درماتیت خفیف کمک کند. اگر در حال مصرف کورتیکواستروئیدها برای یک وضعیت جداگانه هستید ، از پزشک خود بخواهید که یک درمان جایگزین برای وضعیت شما تجویز کند.
- اگر نمی توانید بلافاصله جلوی استفاده از کورتیکواستروئیدها را بطور کامل متوقف کنید ، سعی کنید با گذشت زمان آنها را کنار بگذارید. کرم خود را طی چند هفته کمتر و کمتر بمالید تا دیگر نیازی به آن نداشته باشید.
کرم های ضد میکروبی موضعی را طبق دستور پزشک خود بمالید.
این نوع از درمان موضعی بیشتر در موارد خفیف یا متوسط درماتیت محیطی استفاده می شود. کرم را هر روز و طبق دستورالعمل دوز پزشک خود بمالید تا درماتیت کاملاً از بین برود.
- ممکن است چندین هفته تا چند ماه طول بکشد تا درماتیت شما کاملاً از بین برود.
- نمونه هایی از آنتی بیوتیک های موضعی شامل اریترومایسین ، کلیندامایسین ، مترونیدازول ، پیمکلرولیموس و اسید آزلائیک است.