ترک خوردگی گوشه لب را چگونه میتوان درمان کرد؟

  یکشنبه، 11 آبان 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
ترک خوردگی گوشه لب را چگونه میتوان درمان کرد؟
ترک خوردگی گوشه لب می تواند در هر کدام از طرفین لب ها ایجاد گردد. این عارضه پوستی باعث متورم شدن و دردناک شدن گوشه های لب شده و قرمزتر از بخش های دیگر لب به نظر برسد.

ترک خوردگی گوشه لب می تواند در هر کدام از طرفین لب ها ایجاد گردد. این عارضه پوستی باعث متورم شدن و دردناک شدن گوشه های لب شده و قرمزتر از بخش های دیگر لب به نظر برسد. در صورتی که سریعا برای درمان آن اقدام نکنید، می تواند به سمت قسمت های وسط لب ها هم پیش رود اما مبدا شیوع آن همان گوشه لب ها می باشد. در این مقاله از سایت دکتر سلام به بررسی علائم و درمان خانگی ترک خوردگی گوشه لب می پردازیم.

افرادی که بیشتر در معرض ترک خوردگی گوشه لب قرار دارند شامل این افراد هستند:

  • افرادی که لب بالای آن ها برآمده و آویزان باشد، که این امر سبب ایجاد گوشه های عمیق تر در کناره های لب ها می شود.
  • افرادی که به طور مکرر برفک دهان را تجربه می کنند.
  • افرادی که به طور مکرر از کورتیکواستروئید یا آنتی بیوتیک استفاده می کنند.
  • افرادی که پوست حساس دارند.
  • افرادی که از بیماری های التهابی (نظیر بیماری کرون) رنج می برند.
  • افرادی که داروهای رتینوئید خوراکی استفاده می کنند.
  • افرادی که از بریس یا آتل استفاده می کنند.
  • افرادی که سیگار می کشند.
  • افرادی که از کم خونی، دیابت یا سرطان رنج می برند
  • افرادی که کمبود ویتامین B-9، B-6، B-2 یا B-3 یا زینک دارند.
  • افرادی که سندرم اسجوگرن دارند.

علل ترک گوشه لب:

بزاق گیر می کند و در گوشه های دهان شما می ماند ، وقتی که خشک می شود، پوست منطقه ترک می خورد.ممکن است برای تسکین پوست ترک خورده تان گوشه لبتان را لیس بزنید. گرما و رطوبت در گوشه های لب شما شرایط عالی برای رشد قارچ ها ایجاد می کنند و تکثیر می شوند - و باعث عفونت می شوند.عفونت قارچی شایع ترین علت حساسیت ترک گوشه لب است. معمولا ً از نوعی مخمر به نام کاندیدا ناشی می شود -- همان قارچی که باعث خارش در کودکان می شود. باکتری های خاص نیز می توانند موجب آن شوند.اگر پزشک نتواند دلیل را تشخیص دهد، ترک گوشه لب ایدیوپتیک نام دارد.

آنتی بیوتیک ها؛ درمان عفونت

هنگامی که شقاق گوشه ی لب عفونت کند، این عفونت باید به صورت جداگانه درمان شود. بسیار مهم است که علت عفونت تشخیص داده شود، زیرا برای مثال عفونت های مخمر به آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهند. در بیشتر موارد، پزشک می تواند با نگاه کردن به شکل ظاهری زخم، نوع عفونت و اینکه آیا باکتریایی است یا قارچی را تشخیص دهد.

بهداشت؛ راهی برای کنترل عفونت

تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه می تواند درد را کاهش داده و از بدتر شدن عفونت جلوگیری کند. استفاده از بالم لب یا مواد مشابه می توانند خشکی را از بین ببرند و پوست را از تماس با بزاق دور نگاه دارند. همچنین ممکن است پزشک یک پماد موضعی استروئیدی به شما پیشنهاد کند که می تواند بهبود پوست را تحریک نماید. این پماد همچنین درد و خارش را کاهش می دهد.

روغن کرچک برای ترک گوشه لب

روغن کرچک به علت خواص ضد التهابی اش، درد و التهاب را کاهش می دهد. همچنین دارای خواص ضد باکتری قوی است که به مبارزه با هر گونه باکتری که ممکن است باعث مشکل شود، می پردازد. چنان چه عامل آلوده شدن گوشه دهان قارچ ها باشند، این روغن می تواند بسیار موثر باشد. روغن کرچک پوست را در اطراف دهان خشک کرده و موجب بهبود زخم می گردد.

  • روغن کرچک 1/2 قاشق چایخوری
  • روغن درخت چای 2 قطره
  • پنبه توپی

½ قاشق چای خوری روغن کرچک و 2 قطره روغن درخت چای را مخلوط کنید. از یک پنبه توپی استفاده کرده و آن را به گوشه دهان خود بزنید. 30 دقیقه منتظر بمانید و سپس با آب سرد بشویید. این روش را دو بار در روز تکرار نمایید. حتی می توانید روغن کرچک را به تنهایی چندین بار در روز به منطقه آسیب دیده نزدیک دهان خود بزنید و نتیجه خوبی را بگیرید.

آلوئه ورا برای درمان سریع ترک گوشه لب

یکی دیگر از درمان های سریع و موثر برای کولیت گوشه لب آلو ورا است. آلو ورا دارای خواص ضد عفونی کننده، ضد قارچی و ضد التهابی است و در برابر قارچ ها و طیف وسیعی از باکتری ها می تواند تاثیر گذار باشد. علاوه بر این پوست خشک و آسیب دیده در گوشه های دهان را مرطوب می کند.

ژل را از یک برگ آلو ورا جدا کنید. سپس ژل را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. اکنون ژل سرد را به آرامی روی گوشه های دهان خود بزنید. سپس آن را 15 الی 20 دقیقه بگذارید تا خشک شود و بعد با آب سرد بشویید. این درمان را دو یا سه بار در روز استفاده کنید تا ترکی که در گوشه دهان است، به طور کامل برطرف شود.

ماست درمانی مناسب برای کولیت گوشه لب

ماست، درمانی مناسب و قابل دسترس برای کولیت گوشه ای لب می باشد که به از بین بردن باکتری های فعال یا پروبیوتیک ها کمک می کند تا تعادل طبیعی باکتری ها در بدن تامین شود. ماست به مبارزه با این بیماری پوستی تحریک کننده بسیار کمک می کند و زخم را تسکین می دهد.

برای اینکار ماست را قبل از رفتن به رختخواب به گوشه های دهان خود بزنید. کل شب را بگذارید بماند و صبح روز بعد آن را با آب بشویید. این روش را روزانه 7 الی 10 بار (یا تا زمانی که وضعیت بهبود یابد) تکرار کنید. همچنین، ماست را در رژیم غذایی خود داشته باشید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها