منافذ پوستی، روغن ضروری طبیعی را به پوست می دهند که آن را مرطوب و لطیف حفظ می کند و اجازه می دهد تا آن پوست نفس بکشد ؛آنها ،چندین کار انجام میدهند و مسئول دفع سموم بدن هستند با این حال، این منافذ زمانی که مسدود یا باز شوند ،گسترش می یابند. به طور معمول، افرادی که دارای پوست های چرب هستند، نسبت به افرادی که پوست خشک دارند، منافذ بازتری دارند ؛ این منافذ ،به ویژه در اطراف بینی بیشتر مشاهده میشوند و حاوی چربی بیشتری هستند.برای رسیدن به یک پوست بی عیب و سالم، لازم است با حفظ تعادل صحیح پاک کردن، و مرطوب سازی مانع از ایجاد منافذ شوید.منافذ باز پوست زیبایی پوست را نابود می کنند، بزرگ نمایی نیست بلکه حقیقت است چرا که منافذ باز پوست صورت در هر دوحالت با آرایش و بدون آرایش خودنمایی می کنند ؛ این منافذ روی بینی و گونه ها بیشتر دیده می شوند و با ترشح چربی موجب زشتی و پیری پوست صورت می شوند. برای حفظ زیبایی و جوانی پوست با استفاده از ماسک های گیاهی و خانگی که در این بخش از سلامت نمناک توصیه می شود بایستی برای درمان و بستن منافذ باز صورت اقدام کنید.
دلایل ایجاد منافذ باز پوست کدامند؟
باز شدن منافذ پوست عوارضی مثل تجمع کثیفی، رسوب چربی های پوستی و بروز جوش و آکنه را موجب می شوند.
غدد چربی که در کنار فولیکول های مو هستند، از طریق یک مجرا ترشحات چربی که ممکن است حاوی سلول های مرده مجرا نیز باشند را به سطح پوست منتقل می کنند. بسته شدن این مجرا منجر به گشاد شدن منافذ پوست و ایجاد انواع جوش می شود. این منافذ اغلب به علت موهای کرکی یا اکسید شدن چربی سیاه دیده می شوند.
- استفاده از شوینده های نامناسب
- مراقبت نکردن از پوست در برابر اشعه های مضر آفتاب
- استفاده نکردن از ضد آفتاب
- بالا رفتن سن
- داشتن سبک زندگی نا سالم
- تغذیه نا مناسب
- دانه ها یا جوش های سرسیاه
- ژنتیک
درمان پوست پرتقالی صورت با استفاده از روش های دارویی و پزشکی
1. کرم برای پوست پرتقالی ؛ کرم های ویتامین های A و D
همان گونه که قبلاً به آن اشاره شد، قسمت عمده ای از مشکل پرتقالی شدن پوست به دلیل کاهش قدرت بازتولید سلول های پوستی و کاهش تولید پروتئین هایی همچون کلاژن و الاستین می باشد. تحقیقات صورت گرفته در زمینه درمان پوست پرتقالی ثابت کرده اند که ویتامین های A و D به دلیل تقویت چرخه ی بازتولید سلول های پوستی و افزایش میزان تولید پروتئین های کلاژن و الاستین موجب تقویت لایه ی اپیدرم پوست می شوند و استفاده ی مداوم از کرم ها و لوسیون های حاوی این ترکیبات می تواند در درمان پوست پرتقالی کمک کننده باشد.
2. درمان پوست پرتقالی با کرم مرطوب کننده حاوی هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید یکی از ترکیبات اصلی کرم های مرطوب کننده ی پوستی می باشد و می توان از آن در درمان پوست پرتقالی نیز استفاده کرد. این مادّه به دلیل برخورداری از توانایی جذب مقدار زیادی آب موجب کاهش چین و چروک های صورت و افزایش شادابی و طراوت آن می شود و به ناپدید شدن منافذ پوستی کمک می کند و استفاده از این مادّه در کنار سایر روش های درمانی می تواند بازده کلّی فرایند درمان پوست پرتقالی را افزایش دهد و شادابی و طراوت را به پوست صورت شما بازگرداند.
3. کرم های حاوی گلیکولیک اسید برای درمان پوست پرتقالی
گلیکولیک اسید از دیگر ترکیباتی است که برای درمان پوست پرتقالی استفاده می شود و این مادّه از کاربردهای فراوانی در صنعت زیبایی برخوردار است. گلیکولیک اسید موجب کنده شدن سلول های مرده از سطح پوست می شود و میزان رطوبت پوست و آب میان بافتی را به میزان قابل توجّهی افزایش می دهد و از تجمّع سلول ها در اطراف منافذ پوستی جلوگیری می نماید و از این طریق موجب درمان پوست پرتقالی می شود. لازم به ذکر است که این مادّه جزو ترکیبات اصلی کرم ها و لوسیون های لایه بردار پوستی می باشد و در ساخت این گونه محصولات استفاده می شود.
4. استفاده از تکنیک میکرودرم ابریژن
استفاده از لوسیون ها، کرم ها و یا روش های سنتی برای درمان پوست پرتقالی همواره با نتایج قابل قبلی همراه نیست و در این مواقع می توان از تکنیک های زیبایی مختلفی برای از بین بردن این عارضه استفاده کرد. در میکرودرم ابریژن یک لایه از پوست صورت با استفاده از تکنیک هایی ویژه برداشته می شود و از این طریق، فرایند از بین رفتن منافذ پوستی باز تسریع می شود و میزان نفوذ پذیری پوست نسبت به کرم ها و لوسیون های استفاده شده برای درمان پوست پرتقالی افزایش می یابد.
5. درمان پوست پرتقالی با لیزر RF
لیزر RF فرکشنال دارای کاربردهای بسیار متنوّعی در زمینه ی زیبایی است و استفاده از این روش برای درمان پوست پرتقالی یکی از اصلی ترین کاربردهای آن محسوب می شود. این نوع لیزر با تابش امواج رادیویی به لایه های عمقی پوست موجب تقویت تولید پروتئین های کلاژن و الاستین می شود و سرعت تولید سلول های پوستی را افزایش می دهد و می توان از آن برای درمان پدیده ی پرتقالی شدن پوست استفاده کرد و در چند جلسه ی درمانی این مشکل را برطرف نمود.