منافذ باز پوستی چیست؟
ممکن است شما هم وقتی جلوی آینه می روید، با نقاط سیاهی روی بینی و اطراف آن و یا روی گونه ها در صورت خود مواجه شوید. با کمی جست و جو به این نتیجه می رسید که منافذ صورت شما باز شده اند. باید بدانید که منفذها در صورت همه وجود دارند و وظیفه آنها خارج کردن سموم از بدن و تنظیم چربی و دمای پوست و همچنین مرطوب نگه داشتن آن است. اما باز شدن بیشتر آنها به دلایل مختلف سلامت پوست را به خطر می اندازد و باید برای درمان آن اقدام شود.
بسیاری از افراد از منافذ پوست صورت خود شکایت دارند. این مشکل در افراد جوان و با پوست چرب یا مختلط شایع تر است. این منافذ باز در اثر گشادشدن منافذ طبیعی پوست که در همه افراد وجود دارد، ایجاد می شوند.در سطح پوست بدن به ازای هر یک تار مو یک منفذ نیز وجود دارد. در بسیاری از موارد موها بسیار نازک بوده لذا منافذ آنها نیز قابل رویت نمی باشد. چنانچه به هر دلیل ترشحات غدد سباسه کنار تار موها زیادتر شود می تواند منجر به بازتر شدن و قابل مشاهده تر شدن این منافذ گردد
بدون شک فردی که دارای پوستی صاف، شفاف و شاداب است با فردی که پوستی براق، ناصاف، سوراخ سوراخ و کدر دارد از نظر زیبایی ظاهری یکسان نخواهد بود. منافذ باز پوست که بیش از حد معمول خود گشاد شده و به چشم دیده می شوند باعث می شوند پوست فرد پیرتر و کسل کننده به نظر برسد. از این رو این منافذ به شدت زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار داده و چهره ای خشن، ضمخت و پیر به او می دهند.
پوست پرتقالی و یا پرتقالی شدن پوست به معنای باز شدن بیش از حدّ منافذ پوستی و تاثیر گذاری این پدیده بر روی ظاهر پوست می باشد. این عارضه در زبان فرانسوی Peau d’orange نامیده می شود که به معنای پوست میوه ی پرتقال می باشد و می تواند در هر قسمت از پوست بدن ظاهر شود. مختل شدن چرخه ی بازتولید سلول های پوستی و کاهش رطوبت پوست می توانند زمینه را برای پرتقالی شدن پوست فراهم نمایند و با کنترل این عوامل می توان گام های بلندی را در راستای درمان پوست پرتقالی برداشت.
با این حال، باید به این نکته توجّه داشته باشید که پرتقالی شدن پوست به مرور زمان ایجاد می شود و با تجمّع سلول های پوستی در اطراف منافذ موجود در پوست این فرایند تسریع می گردد. بطور کلی، منافذ سطح پوست انسان تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارند و شناخت و کنترل این عوامل یکی از بهترین روش ها برای مقابله و درمان پوست پرتقالی و سایر بیماری های پوستی می باشد. در ادامه می توانید با تعدادی از اصلی ترین عوامل ایجاد کننده ی پوست پرتقالی و اصلی ترین روش های درمان پوست پرتقالی اطّلاعات جامعی را کسب کنید.
افزایش سن
افزایش سن یکی از عوامل اصلی ایجاد شدن پدیده پوست پرتقالی محسوب می شود و شدّت علائم این عارضه ی پوستی معمولاً با افزایش سن بیشتر می شود. پوست صورت و دیگر قسمت های بدن انسان با افزایش سن توانایی تولید پروتئین های لازم برای حفظ قوام و زیبایی خود را از دست می دهد و به دلیل عدم تولید پروتئین های خانواده ی کلاژن و الاستین پوست صورت دچار افتادگی می شود و این پدیده ارتباط مستقیمی را با بزرگ شدن منافذ پوستی دارد و ظاهر پوست شما را زبر و خشن نشان می دهد.
همچنین، با افزایش سن تعداد و کیفیّت سلول های پشتیبان پوستی که وظیفه ی تولید مجدّد سلول های پوستی و سایر پروتئین های دخیل در زیبایی را دارند کاهش می یابد و این عامل موجب بروز پدیده ی پرتقالی شدن پوست می شود و مراقبت درست و اصولی از پوست و استفاده از روش های سنّتی و یا پزشکی برای درمان پوست پرتقالی امری مهم تلقّی می گردد.
سلولیت
سلولیت از دیگر عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده ی پوست پرتقالی می باشد و شیوع این پدیده با افزایش سن ارتباط مستقیمی را دارد. همچون مورد قبلی، با ورود به دوران میانسالی قدرت بازسازی پوست به میزان قابل توجّهی کاهش می یابد و ساختار پوست دچار تغییراتی می شود. در سلولیت تعدادی از سلول های چربی در حد فاصل میان عضلات پوستی و فیلامنت های پشتیبان پوستی تجمّع می یابند و این مسئله موجب تغییر ظاهر پوست می شود.
این عارضه ی پوستی بیشتر پوست قسمت هایی همچون: باسن، کشاله ی ران و شکم را درگیر می کند و شیوع آن در بانوان بیشتر از آقایان می باشد و جزو عوامل ایجاد کننده ی پوست پرتقالی محسوب می شود. با این حال، درمان این عارضه ی پوستی بسیار مشکل است و بازده روش های درمانی موجود برای از بین بردن سلولّیت بسیار کم و غیر قابل قبول می باشد و این مسئله درمان پوست پرتقالی را با مشکلاتی مواجه کرده است.