اقدامات پیش گیرانه برای جوش های زیر پوستی چیست؟

  دوشنبه، 21 تیر 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
اقدامات پیش گیرانه برای جوش های زیر پوستی چیست؟
جوش های زیر پوستی به طور غیر منتظره ای ظاهر می شوند، اما می توانید با انجام برخی اقدامات از بروز آنها پیشگیری کنید.

آیا تاکنون جوش های زیرپوستی بزرگ، قرمز و دردناک داشته اید؟ این جوش ها خانم ها و آقایان 8 تا 50 ساله را مبتلا می کند. صورت، معمول ترین و نگران کننده ترین ناحیه بدن از این نظر می باشد ولی دیگر نواحی مشکل زا می توانند شامل سینه، کمر، بازوها و شانه ها باشند. این ویژگی های جوش های زیرپوستی است که بسیار بدتر از جوش هایی هستند که فقط کهنه شده اند ، این ها در واقع، شدیدترین شکل ممکن آکنه هستند. جوش زیرپوستی، که با نام آکنه کیستی نیز شناخته می شود، نوع شدید آکنه است که موجب کیست های بزرگ و ملتهبی می شود که بر روی پوست ظاهر می شوند. برخلاف دیگر اشکال خفیف تر آکنه، جوش زیرپوستی بسیار دردناک بوده و هنگامی به وجود می آیند که چربی و پوست مرده در عمق پیاز مو یا روزنه های پوست قرار می گیرد. جوش زیرپوستی در دوران بلوغ، برای پسران جوان بسیار رایج است ولی متاسفانه، می تواند تا دوران بزرگسالی نیز ادامه یابد، به ویژه زمانی که عدم تعادل هورمونی وجود دارد. برای خانم های بالغ، داشتن جوش زیرپوستی، حوالی دوران قاعدگی، به ویژه بر روی خط آرواره و چانه، که نواحی معمول بروز عوارض هورمونی است، رایج می باشد. درمانهای رایج دارویی و خانگی، مانند کرم، ماسک، درمان با آنتی بیوتیک، بنزویل پروکساید، تزریق استروئید، قرص های ضدبارداری، درمان فتودینامیک و لیزر درمانی، وجود دارند.

جوش های زیر پوستی که با اسم کومدون شناخته میشن، معمولا به دلیل بسته شدن دهانه خروجی غدد چربی ساز پوست به وجود میان. ترشحات چربی وقتی نمیتونن از دهانه مسدود شده غدد چربی ساز خارج بشن، داخل این غدد مثل بادکنک جمع میشن و جوش های زیر پوستی رو به وجود میارن.محدوده سنی که بیشترین محدوده جوش زدن هست، در پسرها از دوران بلوغ شروع میشه و تا پنج سال ممکنه ادامه پیدا کنه. توی بعضی از افراد این زمان خیلی بیشتر طول میکشه. به طوری که میشه توقع داشت 95 درصد افراد، زیر سی سالگی جوشهاشون کاملا درمان میشه اما 5 درصد مابقی حتی تا بالای این سن هم با این جوش ها درگیر هستن.حتی توی یک درصد از موارد بعد از چهل سالگی هم ممکنه این جوش ها ادامه پیدا کنن. البته افرادی که توی سنین بالا جوش می زنن، کمتر به جوش های زیر پوستی مبتلا میشن و بیشتر درگیر جوش های چرکی، قرمز و التهابی هستن.بعضی از این جوش های زیر پوستی به دلیل این که منفذ ظریفی به خارج باز میکنن، ممکن هست به رنگ سیاه دیده بشن. به این جوش ها جوش سرسیاه هم گفته میشه. اما نمونه دیگه ای از اونها که دهانه کاملا مسدود دارن و ترشحاتشون به بیرون راه پیدا نمیکنه جوش های سرسفید یا جوش های بسته نامیده می شوند.

پوست

اقدامات پیشگیرانه

جوش های زیر پوستی به طور غیر منتظره ای ظاهر می شوند، اما می توانید با انجام برخی اقدامات از بروز آنها پیشگیری کنید.

برای اینکه احتمال تبدیل جوش های زیر پوستی را به آکنه و جوش های قرمز کاهش دهید،باید:

  • صورت خود را فقط ۲ بار در روز یا زمانی که عرق کرده اید، بشویید.

اگر پوست مستعد جوش های زیر پوستی را زیاد بشویید، تحریک می شود. علاوه بر این، شست وشوی بیش از حد پوست، آن را خشک می کند. بدن شما در واکنش به خشکی، چربی بیشتری را تولید خواهد کرد. چربی بیشتر منافذ پوست را مسدود و زمینه را برای بروز جوش آماده می کند.

  • از مصرف اسکراب و ساییدن پوست بپرهیزید.

هرچند پوست مستعد جوش ممکن است چرب و آلوده به نظر بیاید، با این حال نباید برای تمیز کردن و پاکسازی آن، از اسکراب استفاده کنید. مصرف اسکراب یا ساییدن پوست، اوضاع را بدتر و آکنه را تشدید می کند.

  • برای مراقبت از پوست خود محصولاتی را بخرید که منجر به بروز آکنه نمی شوند.

از محصولاتی استفاده کنید که روی آن، عبارت های زیر درج شده باشد:

  1. غیر کومدون زا (Non-Comedogenic)
  2. غیر آکنه زا (Non-Acnegenic)
  3. فاقد روغن (Oil-Free)
  • به طور مرتب روبالشی و پوشش هایی که با پوست صورت تان در تماس است را بشویید.

باکتری ها و سلول های مرده ی پوست، روی پارچه رشد و افزایش پیدا کرده و در نهایت منافذ پوست را مسدود می کنند. بنابراین مراقبت باشید صورت تان با سطوح آلوده در تماس نباشد.

جوش های زیر پوستی جزو جوش هایی هستند که درمان آنها بسیار سخت است. برای اینکه این جوش ها را درمان کنید و به پوست خود نیز آسیب نزنید، باید صبور باشید و درمان را به طور کامل ادامه دهید.

اگر جوش های زیر پوستی تان با روش های خانگی درمان نشد، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. گاهی ممکن است متخصص پوست برای درمان فوری جوش های صورت، تزریق داخل ضایعه ای کورتون ها (از جمله تریامسینولون) را برایتان تجویز کند.این دارو ورم پوست را به سرعت کاهش داده و به فرایند درمان سرعت می بخشد.

اگر به طور مرتب دچار جوش زیر پوستی می شوید، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. ممکن است به داروهای خوراکی (قرص) و درمان های دیگری نیاز داشته باشید .


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها