به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، فرض کنید کودک تان با چهره ای غمگین به شما بگوید: «امروز دوستم جواب سلامم را نداد، ازش بدم میاد!» بیایید ببینیم که در این موقعیت چه طور از گوش دادن انعکاسی استفاده می کنیم. شما علاوه بر اینکه باید تلاش کنید کودکتان را درک و حمایت کنید لازم است به او کمک کنید کودکتان را درک و حمایت کنید لازم است به او کمک کنید که متوجه شود در این موقعیت چه احساسی دارد و آنها را بشناسد. در گوش دادن انعکاسی، موقعیت و احساسات کودک را خلاصه می کنیم و با زبان ساده، یا کلماتی متفاوت اما در همان معنا برایش بازگو می کنیم. در این مثال می گوییم: «پس تو سلام کردی و دوستت جواب نداد...
به نظر می رسه که از دستش عصبانی هستی، انگار غمگین هم هستی، درسته؟» با این کار اولا، شما به کودک نشان داده اید که احساسش را درک کرده و پذیرفته اید. چون او احساسش را با شما در میان گذاشته حال بهتری دارد و ارتباطش هم با شما بهتر خواهد بود. همچنین می تواند روی هیجانش کنترل پیدا کند که با این روش آشنا شدید لازم است که چند نکته را در نظر داشته باشید: قدم اول در مدیریت احساسات این است که بتوانیم آنها را نامگذاری کنیم. لیستی از انواع هیجانات مثبت و منفی را با نام های ساده بدانید و آنها را در جملات خود استفاده کنید. مثلاً احساس غم شادی، خشم و غیره کودک در جملاتش مستقیماً به احساساتش اشاره ای نمی کند. شما می توانید از روی حالات چهره و جملاتش آنها را حدس بزنید. نگران نباشید اگر حدستان غلط بود، دوباره حدس بزنید.
تلاش برای درک احساسات کودکان
ممکن است درک احساسات او در روز های دیگر ، دشوار و مشکل باشد . چشمان او حالت محافظه کارانه داشته باشد و حرفی در مورد رویدادهای مدرسه نزند .
شما نمی دانید چگونه سر صحبت را با او باز کنید و یا این که چگونه او را وادار به حرف زدن کنید . اگر در این خصوص پافشاری کنید ، ممکن است او را رنجانده و نتیجه ای نگیرید .
امکان دارد در روز های دیگر خسته و غمگین باشد و در پاسخ به شما باصدایی که به دشواری شنیده می شود بگوید : فرید به من گفت که منو دوست نداره و دیگه بهترین دوستش نیستم . »
شما در جواب او چه می گویید ؟ چگونه می توانید کمک کنید تا او احساس بهتری داشته باشد ؟
درک احساسات فرزندان از همان سنین کودکی
احساسات نه تنها در همه افراد وجود دارد ، بلکه از بدو تولد همراه ماست . فقط به طفل گرسنه ای که طلب غذا می کند نگاه کنید ، متوجه عواطف متغیر او خواهید شد که در صورت او به شکل خشم ، درماندگی ، شگفتی ، خرسندی و خوشحالی مشاهده می شود . اما چیزهای اندکی وجود دارند که به سختی ، احساسات را مدیریت می کنند .
گرچه درک احساسات کودکان غیر قابل توصیف بوده و ما نمی تواتیم آن ها را لمس کنیم و یا ببوییم . اولین گام برای کمک به فرزندتان توجه به احساسات اوست ، احساساتی که شما نیز با آن ها در گیر هستید .
زمانی که به احساسات خود واقف شدید و آن ها را درک کردید می توانید به فرزند خویش کمک کنید .
کودکان چگونگی واکنش به احساسات را از ما یاد می گیرند . به طور مثال ، زمانی که ما شادی و خوشحالی را تجربه می کنیم و یا این خوشحالی را در چشمان فرزندمان مشاهده می کنیم به او می گوییم : « امروز خیلی خوشحالی ! » و یا اینکه « چرا ناراحتی ؟ » اکثر اوقات کودکان یاد می گیرند احساسات درونی خویش را با کلمات بیان کنند .
شناسایی و تشخیص احساسات و هیجانات کودکان
شناسایی هیجانات ودرک احساسات کودکان یک ابزار قدرتمند است . کودکان زمانی که می توانند چگونگی احساسات خویش را توصیف کنند ، کنترل بیشتری بر احساس های خویش خواهند داشت . به همین علت ، کمک به درک و استنباط دامنه وسیع هیجانات و احساسات کودکان ، امری مهم تلقی می شود .
بنابراین ، این نکته حایز اهمیت است که برای کمک به کودکان جهت یادگیری ، طبقه بندی و درک احساساتشان یاری شوند تا برای بیان این احساس ها ، حسی همراه با ایمنی و اطمینان داشته باشند .
در تحقیق و پژوهش های مربوط به کودکان ، متوجه شدیم زمانی که کودکان احساس ایمنی می کنند ، از صحبت کردن درباره هیجانات خویش لذت می برند ، حتی اگر برخی از این احساس ها زیاد خوشایند نباشند . لازم به ذکر است که این مساله در پسرها نیز به اندازه ی دختر ها نمود پیدا می کند .
ارتباط احساسات و یادگیری در کودکان
برخی اوقات بیان کردن این احساسات ، برای کودکان سخت و دشوار می باشد . به ویژه برای پسران زیرا ، کنترل کردن احساساتی مانند : نا امیدی ، سرخوردگی ، غمگینی ، ترس و خشم برای آنها مشکل می باشد .
در مورد برخی از احساسات مبهم و گنگ ، مانند استرس و اضطراب ، بررسی هایی را انجام داده اند که ریشه ی این نگرانی ها می تواند از برگزاری آزمون ، ثبت نام در مدرسه ی جدید و فشار های هیجانی باشد . همانطور که می دانید استرس ها ، در امر یادگیری مداخله کرده و ایجاد اختلال می کنند .