علت عرق کردن کف دست کودک

  دوشنبه، 10 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
علت عرق کردن کف دست کودک
دست های عرق کرده یک پاسخ عصبی به اضطراب هستند و طبق گفته سازمان سلامت کودکان این واکنش همراه با ضربان قلب تند، ماهیچه های منقبض، بدن لرزان و معده ای حساس است. به دلیل فوران آدرنالین این علائم پیش می آید و بدن به این اتفاقات واکنش نشان می دهد و همه این اتفاقات زمانی صورت می گیرد که فرد به صورت غریزی احساس تهدید کند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، عرق کردن کف دست و پای کودک عاملی آزاردهنده و موجب خجالت فرزند در حضور دیگران و خصوصاً در هنگام بازی کردن با همسالانش است که در صورت معالجه نکردن و عدم پیگیری توسط والدین منجر به سر شکستگی و عدم اعتماد به نفس کودک و بیماری های روحی دیگر می گردد. در کودکان تعریق بیش از حد کف دست و پا معمولا بعد از بلوغ اتفاق می افتد، اما این مسئله میتواند از سنین پایین تر نیز شروع شود.

عرق کردن نه تنها به خنک کردن بدن کمک می کند، بلکه یک واکنش جسمی مناسب در برابر دمای بالای بدن در هنگام ورزش یا فعالیت های دیگر و هم چنین شرایطی است که ما را دچار اضطراب و عصبانیت یا ترس می کند. نوارهای عصبی اعصاب در بدن فرد، غده های عرق را هنگام گرمای بیش از حد بدن شامل حرکت در اطراف، احساسات متعددی چون هیجان زیاد، شادی، ذوق، عصبانیت، ترس، استرس و اضطراب یا حتی در نتیجه تغییرات هورمونی بدن فعال میکنند. عرق کردن به خصوص در پاها یا کف دست کودکان بیشتر از سایر قسمت های بدن اتفاق می افتد، زیرا این مناطق غدد تعریقی بیشتری نسبت به سایر اندام ها دارند. پزشکان معتقدند که تعریق زیاد در نوزادان طبیعی است، زیرا بدن آنها به اندازه کافی کامل نبوده و هنوز نتوانسته است خود را با دنیای بیرون از رحم مادر تطبیق دهد بنابراین طول می کشد تا دما را تنظیم کند و با گذشت زمان و رشد بیشتر نوزاد، تعریق نیز خود به خود کمتر شده و از بین می رود.

تعریق همچنین یک پروسه طبیعی برای بزرگ شدن و رشد کردن کودکان نوپا و بچه های بزرگتر است. حتی دیده شده است که امروزه به دلیل حضور بیشتر بچه ها در محیط های آپارتمانی و بدون تحرک، تعریق کف دست و پا عاملی شایع تر نسبت به گذشته است زیرا کودکان در محیط های آپارتمانی فضای بازی و تحرک ندارند در نتیجه دچار استرس و اضطراب می شوند و به کرات در کف دست و پای آن ها تعریق دیده میشود. این نوع تعریق به دلیل عدم تحرک و فعالیت بدنی و تنها به دلیل استرس و ناراحتی های روحی بوده که بسیار خطرناک تر و جدی تر از سایر عوامل است.

علت عرق کردن کف دست کودک

هیپرهیدروز(تعرق بیش از حد)

همچنین به این بیماری سندرم عرق کف دست نیز می گویند، این بیماری یک اختلال موروثی است که باعث عرق کردن بیش از حد دست و پاها می شود. طبق نظر مدیر و محقق دکتر ساموئل اس ان در سازمان ژنتیک انسانی، حدودا ۵ درصد مردم آمریکا احتمالا این بیماری را داشته باشند.

درمان هایپرهیدروز برای دست های عرق کرده شامل یک نوع جراحی می باشد که پزشکان عصب سمپاتیک مربوط به عرق را قطع می کنند. این فرآیند تهاجمی آسیبی به مهارت های لمسی و فعالیت های حرکتی دست وارد نمی کند. و طبق گفته دکتر ساموئل اس ان این عمل ۱۰۰ درصد موفقیت آمیز است.

اضطراب

دست های عرق کرده یک پاسخ عصبی به اضطراب هستند و طبق گفته سازمان سلامت کودکان این واکنش همراه با ضربان قلب تند، ماهیچه های منقبض، بدن لرزان و معده ای حساس است. به دلیل فوران آدرنالین این علائم پیش می آید و بدن به این اتفاقات واکنش نشان می دهد و همه این اتفاقات زمانی صورت می گیرد که فرد به صورت غریزی احساس تهدید کند.

در حالی که اضطراب کم یا گاه به گاه ممکن است باعث ناراحتی شود اما اضطراب های دائمی و شدید می تواند باعث ناتوانی و ضعف شخص شود. اگر اضطراب کودک به حدی باشد که باعث ناتوانی عملکردهای نرمال و فعالیت های روزانه او باشد والدین باید از متخصص کمک بگیرند. درمان های رفتاری به طرز موفقیت آمیزی عمل کرده اند و اختلالات اضطراب را برای سال ها درمان کرده اند.

سنکوپ

این بیماری غش کردن و بیهوش شدن نامیده می شود. فشار خون پایین، کم آب شدن بدن، گرمای بیش از حد، استرس و حتی یک تغییر ناگهانی در پوزیشن بدن می تواند به طور موقت باعث نرسیدن خون به مغز شود و باعث شود فرد غش کند. غش کردن هایی که به خاطر ورزش، تپش قلب یا غش کردن های ارثی پیش بیاید ممکن است دلایل نگران کننده جدی ای داشته باشد و نیاز به توجه خاص پزشکی داشته باشد.

نشانه های خطرناک سنکوپ شامل، دست های عرق کرده، حالت گیجی و حالت تهوع می باشد. والدین و بچه ها می توانند با نوشیدن مقدار زیادی مایعات و مراقبت از علائمی که بالاتر اشاره شد از سنکوپ کردن جلوگیری کنند. وقتی این علائم مشاهده شد بچه ها باید بنشینند یا دراز بکشند تا نشانه ها برطرف شوند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها