لکه های ریز و قرمز، در واقع، خونریزی های زیرپوستی هستند که بعد از مدتی بهبود می یابند. برخی مشکلات پوستی ممکن است در زمان تولد نوزاد وجود داشته باشد که طبیعی است و بعد از چند روز از بین می رود، مانند:این نقاط ریز و قرمز به اندازه ته سنجاق بوده و در واقع خونریزی های زیرپوستی هستند. این نقاط قرمز به تدریج از بین می روند و به درمان خاصی نیاز ندارند.
لکه های مغولی
این لکه ها، آبی کم رنگ بوده و در زمان تولد، روی کفل ها، پشت و گاهی سایر قسمت های بدن نوزاد وجود دارد و معمولاً در یک سالگی از بین می رود.
جوش های ریز
از ابتدای تولد یا ۳-۱ روز بعد از تولد، جوش های کوچک سفید یا قرمز و گاه تاول مانندی به روی صورت، تنه و اندام ها و حتی کف دست نوزاد به وجود می آید. این جوش ها معمولاً ۷-۳ روز بعد از تولد از بین میروند.
علائم جوش صورت نوزاد کدامند؟
درست مانند آکنه در بزرگسالان، جوش صورت نوزادان نیز به شکل برجستگی های قرمز ظاهر می شوند. ممکن است این جوش ها کامل قرمز بوده یا سر آن ها سفید باشد. این جوش ها می توانند در هر نقطه ای از صورت کودکان دیده شوند، اما رایج ترین محل آن ها، گونه نوزادان است. برخی از نوزادان نیز در بخش گردن و پشت بدن خود، این جوش ها را نشان می دهند.
اگر کودک شما بی دلیل بی قراری و گریه می کند، ممکن است علت آن همین جوش های نوزادی باشد. پارچه های زبر و پتو های خشن، سوزش و ناراحتی ناشی از جوش ها را تشدید کرده و اوضاع را برای نوزاد دردناک تر خواهد ساخت. آکنه های کودک گاهی ممکن است در بدو تولد وجود داشته باشد. اما در بیشتر موارد این بیماری طی دو تا چهار هفته پس از تولد بروز می کند. همین طور ممکن است چند روز یا هفته ادامه یابد، اگر چه در برخی موارد ممکن است برای چند ماه ادامه داشته باشد.
علت جوش های صورت نوزدان چیست؟
عفونت های قارچی
ممکن است فکر کنید تجمع چربی در پوست، دلیل جوش های نوزادن است اما بیشترمی توان دلیل آن را عفونت های قارچی دانست. جوش سر سفیدی که روی بینی یا گونه نوزادان می بینید، طی دو سه هفته از بین خواهند رفت و نیازی به درمان خاص یا استفاده از لوسیون ها نیست. مصرف آنتی بیوتیک در یک دوره می تواند دلیل عفونت های قارچی باشد.
سرما، گرما یا آفتاب سوختگی
احتمالا می دانید که اگر نوزاد را در معرض هوای گرم یا سرد قرار دهید، جوش هایی رو صورتش ظاهر می شود. بهتر است بدانید که اگر نوزاد دچار آفتاب سوختگی بشود، جوش های ریز فرصتی برای بروز پیدا می کنند. برای پیشگیری می توانید از ضد آفتاب های متناسب هر سن، استفاده کنید. همچنین می توانید تا 6 ماهگی، او را در معرض آفتاب مستقیم قرار ندهید تا نوزادتان جوش نزند. برای نوزادانی که دچار آفتاب سوختگی ملایمی شده اند، می توانید یک پارچه خنک به مدت 10 تا 15 دقیقه روی صورتش قرار بدهید. اگر آفتاب سوختگی شدید است، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
اگزما
جوش قرمز رنگی که با خارش همراه است و در واکنش به چیزی به وجود آمده باشد، اگزما نام دارد. اگر در خانواده نوزاد سابقه آسم، درامیت وآلرژی وجود داشته باشد، ممکن است در نوزاد به بروز این مشکل بیانجامد. اگزما، روی صورت کودک به صورت جوش یا تاول بروز می کند و به تدریج خشک و سفت می شود. امکان دارد اگزما را روی سینه، بازو، آرنج و یا پشت نوزاد ببینید. برای از بین بردن اگزما در گام اول سعی کنید عامل تحریک کننده را تشخیص بدهید و از آن را از نوزاد دور کنید.
بوسیدن نوزاد
بوسیدن نوزاد می تواند در برقراری ارتباط عاطفی و رشد هیجانی کودک بسیار موثر باشد. اما به دلیل ضعف سیستم ایمنی نوزاد در ماه های اولیه لازم است که نکات بهداشتی را بسیار رعایت کنید و از بوسیدن طولانی یا بوسیدن لب ها خودداری کنید. این کار علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به انواع بیماری ها می تواند منجر به بروز جوش در صورت نوزاد شود.