به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، در سال 99 ایران خودرو از یک سدان سایز کوچک شهری تحت عنوان پروژه "k132" رونمایی و بعد نام تارا برا آن گزیده شد. تارا اتوماتیک بر اساس پلت فرم پژو 301 طراحی و توسعه یافته و در اولین پیش فروش آن در زمانی انجام شد که هنوز نامی برای این خودرو در نظر گرفته نشده بود. (تیر99)
رونمایی از این خودرو با حواشی فراوان، هم در زمینه ی نحوه اجرای مراسم و هم کیفیت تصاویر اولیه منتشر شده از آن همراه بود.
طبق گفته ایران خودرو کی 132 در 2 نسخه دنده ای و اتوماتیک عرضه می شود. پیشرانه ی این خودرو نمونه ی ارتقا یافته موتور TU5 که با نام EC5 شناخته می شود.
طراحی ظاهری قابل قبول اما نه چندان هماهنگ ایران خودرو تارا کی ۱۳۲
در همان ابتدای رونمایی از پروژه k132 توسط ایران خودرو، ظاهر این محصول که در قسمت جلو و پشت نسبت به پژو ۳۰۱ کاملا متحول شده بود، مورد انتقاد کارشناسان و علاقه مندان دنیای خودرو واقع شد. چراکه استفاده از خطوط تندوتیز و اشکال هندسی هجومی در ظاهر یک سدان کوچک خانوادگی با فرم بدنه ملایم، چندان زیبا جلوه نکرده و به نظر میرسد کج سلیقگی هایی در طراحی این محصول ایران خودرو رخ داده باشد. البته شاید محدودیت های اقتصادی در فرآیند تولید بخش هایی همچون سپر، چراغ ها و جلوپنجره سبب شده تا دست طراحان در ترسیم نمای چهره و ناحیه پشت خودرو تارا چندان باز نباشد و به همین دلیل نیز مجبور به استفاده نامناسب از اشکال هندسی نسبتا ساده با حداقل انحنا شده باشند.
به هر حال این فیس لیفت گر چه حالتی خشن و اسپرت دارد اما از لحاظ هماهنگی با پروفیل جانبی خودرو چندان مطلوب به نظر نمی رسد. با این وجود تارا در قیاس با تولیدات قدیمی موجود در بازار ایران همچون انواع مشتقات تندر ۹۰، سمند و پژو پارس، بسیار مدرن جلوه کرده و می تواند نیازهای مشتریان ایرانی را که در یک بازار کم تنوع مجبور به انتخاب خودرو هستند، به نحوی قابل قبول پاسخ دهد؛ اما در مقایسه با تولیدات روز دنیا باید گفت کی ۱۳۲ چندان دل چسب و خوشایند طراحی نشده است.
ترسیم چراغ های به هم پیوسته عقب نیز با حداقل ظرافت انجام شده و برخلاف نمونه های مشابه خارجی همچون چراغ های سراسری پورشه و یا حتی برخی از محصولات جدید چینی، آن میزان دلربایی که انتظار می رود را از خود به نمایش نمی گذارد. اما همان طور که اعلام شد در قیاس با تولیدات قدیمی فعلی شرکت های ایران خودرو و سایپا می توان نمره قبولی به ظاهر کی ۱۳۲ یا تارا داد.
در مورد طراحی داخلی ایران خودرو تارا k132 نیز باید اعلام کنیم که در زمان نگارش این مقاله هنوز تصاویر رسمی از کابین تارا در وب سایت شرکت ایران خودرو دیده نمی شود اما برخی تصاویر غیررسمی که پیش از این به نمایش گذاشته شده بود، خبر از یک طراحی نسبتا ساده اما مناسب می دهند که می تواند مورد پسند مشتریان ایرانی قرار گیرد. همچنین با توجه به فاصله ۲۶۵۲ میلی متری میان محورهای جلو و عقب تارا، احتمالا کابینی نسبتا جادار و مناسب جهت حضور چهار الی پنج سرنشین را در این خودرو شاهد خواهیم بود. از دیگر نکات مثبت تارا می توان به صندوق عقب بسیار جادار ۶۴۰ لیتری این محصول اشاره کرد که به راحتی می تواند نیازهای مسافرتی خانواده ها را برآورده سازد.
مشخصات فنی ایران خودرو تارا k132
براساس اطلاعات مندرج در وبسایت رسمی شرکت ایران خودرو، این سدان جمع وجور از پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی ۱۶۰۰ سی سی موسوم به EC5 نیرویی معادل ۱۱۰ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه دریافت خواهد کرد. حداکثر گشتاور حاصل از این موتور نیز ۱۵۰ نیوتن متر است که در ۴۸۰۰ دور در دقیقه ایجاد شده و توسط یک گیربکس ۵ دنده دستی یا شش سرعته اتوماتیک به سوی محور جلو ارسال خواهد شد. با توجه به رونمایی ایران خودرو از گیربکس دستی شش سرعته، احتمالا در آینده شاهد عرضه این جعبه دنده روی تارا نیز خواهیم بود. در مورد پیشرانه نیز لازم است یادآوری کنیم که این موتور گرچه با نام ای سی ۵ از سوی شرکت ایران خودرو معرفی شده اما به نظر می رسد همان نمونه به روزرسانی شده موتور TU5 پژو 206 باشد که به سامانه زمان بندی متغیر سوپاپ ها مجهز شده و عملکرد آن ارتقا یافته است. حداکثر سرعت این سدان ۱۱۹۰ کیلوگرمی معادل ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت عنوان شده و شتاب ۰ تا ۱۰۰ نسخه اتوماتیک نیز ۱۱.۵ ثانیه برآورد شده است. این رقم برای نمونه مجهز به گیربکس دستی معادل ۹.۵ ثانیه عنوان شده که در صورت تحقق، نشان از چالاکی مناسب محصول جدید ایران خودرو دارد.
آپشن ها و امکانات رفاهی ایمنی ایران خودرو تارا K132
بر اساس اطلاعات منتشرشده در وب سایت شرکت سازنده ، خودروی تارا به تجهیزاتی نظیر ترمزهای دیسکیABS ،EBD ،EBA ، سامانه کنترل کشش، سامانه کنترل توقف در سربالایی، چهار عدد کیسه هوا، فرمان برقی، سیستم تهویه اتوماتیک، صفحه نمایشگر ۷ اینچی، پورت usb ، بلوتوث، چراغ های دیلایت و مه شکن، آینه جانبی با راهنما و قابلیت تاشوندگی، شیشه بالابرهای برقی با گرمکن، شیشه عقب، ایموبلایزر، سیستم مالتی پلکس یا عیب یابی هوشمند، کمربند ایمنی سه نقطه ای، روکش صندلی چرمی، تنظیمات صندلی راننده چهار حرکته برقی بعلاوه دو حرکته دستی، صندلی سرنشین با تنظیمات دو حرکته برقی و دو حرکته دستی، صندلی های عقب تاشو، حسگر فشار باد تایر، کروز کنترل ، سنسور باران، اتولایت، ورود بدون کلید، دکمه استارت، سانروف، ایزوفیکس و دماسنج سود خواهد برد.