به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بعضی از فناوری ها آنقدر در زندگی روزمره اساسی و مهم هستند، که انسان ها انتظار دارند همیشه به خوبی کار کنند. وقتی تجهیزی ساده مثل بوق خودرو که حتی فکر نمی کنیم دقیقا چه زمانی به آن احتیاج داریم، خراب شود؛ احتمالا مضطرب خواهیم شد. بوق خودرو، گاهی اوقات می تواند برای راننده، سرنشینان و حتی عابرین پیاده ایجاد مزاحمت و دردسر کند. از جمله این موارد شرایطی ایت که بوق به هیچ وجه کار نمی کند یا برعکس، نمی توان صدای آن را قطع کرد.
تکنولوژی استفاده شده در بوق خودرو، زیاد پیچیده نیست؛ به گونه ای که سال ها، هیچ تغییر خاصی (حتی برای انواع اتومبیل ها لوکس و معمولی) در فناوری آن به وجود نیامده است. این قطعه هشداری در بیشتر محصولات با کمک دکمه موجود کنار دست راننده به یک رله یا مدار(Rely) یا فیوز متصل می شود. رله به عنوان مرکز اصلی جهت اتصال و همگامی کلید بوق، قطب مثبت باتری ماشین و مدار بوق فعالیت می کند.
زمانی که شخص به اصطلاح بوق می زند، رله برق مورد نیاز را از باطری خودرو گرفته و در مدار انتقال می دهد؛ در نهایت صدا از اتومبیل شنیده می شود. بله به همین سادگی؛ اما گاهی خرابی یک قطعه یا مشکل برق رسانی در آن، همین فرایند ساده را مختل کرده و راننده را دچار دردسر و حتی استرس می کند.
عیب یابی و تعمیر بوق خودرو
«بوق ممتد» و «کار نکردن بوق» دو مشکل اساسی است که در خصوص این قطعه برای اتومبیل به وجود می آید و هر دو این ایرادات، نیاز به تعمیر و حتی در صورت لزوم، تعویض دارد. در این چنین شرایطی، پیش از هر کاری، رله را بررسی کنید که آیا برق را به درستی از باتری دریافت می کند؟ اگر مشکلی وجود نداشت؛ در قدم بعدی، باید به سراغ کلید بروید که در ادامه درباره آن، توضیح خواهیم داد.
در صورتی که با فشار دادن کلید، رله برق را دریافت و انتقال ندهد؛ سیم کشی آن را به دقت بررسی کنید تا دچار قطعی نشده باشد. برای این کار، کابل برق مثبت اهم متر را به فیوز و منفی را به بدنه ماشین وصل کنید. اگر برق مثبت و منفی در جریان بود، به احتمال زیاد نیاز به یک بوق جدید دارید؛ در غیر این صورت، ایراد از سیم کشی آن است.
علت بوق ممتد خودرو چیست؟
اگر بوق خودرو شما به صورت ممتد، شروع به ایجاد سر و صدا کرد؛ به احتمال قوی، کلید یا رله به صورت همزمان یا جداگانه، دچار ایراد شدند. در این شرایطی، اول از همه اگر در محل شلوغی قرار دارید؛ با حفظ آرامش، آن محل را ترک کرده تا اطرافیان خوردو شما اذیت نشوند.
سپس جعبه فیوز برق را پیدا کرده و رله را که خود یک فیوز است، جدا کنید. اگر هم نتوانستید رله را پیدا کنید؛ فیوز اصلی را قطع کرده تا بدون سر و صدا، فرایند عیب یابی را ادامه دهید.
شما برای تشخیص و تعمیر بوق خودرو در چنین شرایطی، نیاز به یک اهم متر یا مولتی متر دارید تا اتصالات را بررسی کنید. بیشتر فیوزهای روی جعبه فیوز شبیه هم هستند؛ بنابراین شما می توانید رله دیگری که شبیه به فیوز مورد نظر شما است را به صورت موقت جدا کرده و در جایگاه مربوط به رله بوق ماشین قرار دهید؛ اگر صدای ممتد آن قطع شد، پس ایراد از فیوز بوده است. سپس قطعه ای که پیش از این از جایگاه دیگری برداشتید را به وضعیت اولیه برگردانید تا مشکلی ایجاد نشود و از فروشگاه لوازم یدکی، تنها یک فیوز جدید خریده و نصب کنید.
در غیر این صورت، دقت کنید که کدام دو سیم فیوز به کلید بوق خودرو وصل است؟ از اهم متر استفاده کرده و برق سیم مذکور را چک کنید. کافیست که کلید را فشار دهید، اگر مقادیر روی نمایشگر اهم متر تغییر کرد؛ پس کلید سالم است.
فرهنگ بوق زدن را جدی بگیرید!
بوق خودرو ابزاری است که راننده از آن جهت هشدار دادن به سایر ماشین ها و عابرین پیاده کمک می گیرد. همین وسیله کوچک می تواند به شما کمک کند که از بروز حادثه یا تصادف جلوگیری شود؛ پس تنها از آن برای اعلام هشدار استفاده کنید.
متاسفانه برخی، تصور اشتباهی درباره کاربرد بوق ماشین دارند و آن را با یک ابزار خبررسان یا اعتراضی اشتباه می گیرند. شما تنها در شرایطی شبیه به موارد زیر مجاز به استفاده از این قطعه هستید:
- زمانی که عابرین پیاده در خیابان، حواسشان به نزدیک شدن خودرو شما به سمت آن ها نیست.
- اگر خودرویی بسیار حد به شما نزدیک شده باشد و شرایط خطرناک شود.
- زمانی که حادثه ای از سمت شما یا اتومبیل دیگری در حال وقوع باشد.
- اگر ماشین حین رانندگی، دچار نقص فنی شود.
توجه داشته باشید که بوق بی جهت، خلاف قانون است و شما را مشمول جریمه می کند. موارد زیر، مواقعی هستند که بوق زدن در آن ها ممنوع است:
- هنگامی که با راننده دیگری در مسیر به دلایل مختلف، دچار مشکل شدید و می خواهید با بوق زدن اعتراض یا عصبانیت خود را اعلام کنید.
- در خیابان های نزدیک به بیمارستان ها، مراکز درمانی و خانه سالمندان که بیماران در آن ها، در حال استراحت هستند.
- تک بوق هایی که افراد پشت چراغ قرمز و از سر بی حوصلگی یا عجله می زنند.
- زمانی که ماشین روبرویی شما دچار نقص فنی شده و مجبور به توقف است.
- اعتراض به راننده ناشی یا تازه کار که مثل شما رانندگی نمی کند.
- در مسیرهای پر رفت و آمد که ترافیک زیادی دارد.