فواید گل محمدی برای پوست و مو چیست؟

  دوشنبه، 13 اردیبهشت 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
فواید گل محمدی برای پوست و مو چیست؟
گل محمدی از عطر بی‌نظیری برخوردار است و دارای خواص قابل توجه دارویی و همچنین بهبود پوست و مو و زیبایی است.

گل محمدی حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مفید برای بدن از جمله ویتامینC است و انواع لکه های پوستی و چین و چروک را برطرف می کند. این گیاه یک اسکراب بسیار مفید برای لایه برداری از پوست، رفع چین و چروک، پاک کردن آرایش و برطرف کردن آلرژی های پوستی است.

خواص روغن گل محمدی برای پوست

1. درمان زخم های پوستی

روغن گل محمدی خواص ضدعفونی کننده قوی دارد و اگر آن را بر روی زخم های پوستی بمالید به درمان زخم و جلوگیری از عفونت کمک می کند.

2. درمان آکنه و جوش صورت

در سال 2010 محققان چینی کشف کردند که روغن گل محمدی دارای خواص ضد باکتریایی قوی بوده و می تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند.

3. جوان سازی پوست صورت

روغن گل محمدی با بهبود جریان خون در پوست و افزایش کلاژن پوست به درمان چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کند. علاوه بر این مقادیر بالای ویتامین C موجود در روغن گل محمدی باعث افزایش تولید کلاژن در پوست صورت شده و به درمان چین و چروک پوست صورت و چرئک دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

4. پاک سازی پوست صورت

مقادیر بالای ویتامین C و آمنی اکسیدان های موجود در روغن گل محمدی به پاکسازی پوست صورت کمک می کند و باعث روشن تر شدن رنگ پوست می شود.

خواص گل محمدی برای سلامت و تقویت مو

از ماسک گل محمدی و روغن نارگیل برای داشتن موهای نرم و ابریشمی، افزایش رشد مو و کنترل چربی پوست استفاده کنید. چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته ایم برای تهیه این ماسک2 دقیقه نصف فنجان روغن نارگیل را روی حرارت کم گرم می کنیم و اجازه می دهیم خنک شود، سپس 5 قطره روغن رزماری به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم.سپس 1 قاشق غذاخوری پودر گلبرگ گل محمدی و در پایان 1 قاشق غذاخوری عسل به ماسک می افزاییم. این ماسک را روی ریشه موها و پوست سر ریخته و به مدت 5 تا 10 دقیقه ماساژ می دهیم و پس از 45 دقیقه با شامپو موها را می شوییم. غنچه گل محمدی در آب وان حمام و عصاره آن به عنوان نرم کننده و عطر دهنده مو بکار می رود و علاوه بر آن برای مصارف تزئینی نیز کاربرد دارد.

نحوه مصرف گل محمدی:

می توانید گلبرگ های گل محمدی را به صورت تازه به چای یا آبجوش اضافه نموده و 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد و سپس مصرف نمایید. از این گلبرگ های خوشبو به عنوان یک چاشنی معطر برای خوراک های گوشتی استفاده نمایید. گلبرگ های گل محمدی را به ماست همراه نعناء خشک و خیار اضافه کنید و به عنوان میان وعده مصرف نمایید. از گل محمدی در تهیه کیک، دسر و تزیین ظرف میوه نیز استفاده می شود. از گل محمدی در شربت، مربا، صنایع شیرینی سازی و گلاب آن در بستنی و انواع دسر استفاده می کنند.

طرز تهیه چای گل محمدی

مواد لازم

2 فنجان گلبرگ گل محمدی تازه

3 فنجان آب

عسل (اختیاری)

ابتدا قسمت سفید رنگ انتهایی گلبرگ ها را جدا می کنیم زیرا مزه تلخی دارند و سپس گلبرگ ها را می شوییم. پس از خشک شدن، به ظرف آب گلبرگ های تازه را اضافه می کنیم و روی حرارت کم تا متوسط می گذاریم تا به جوش آید ، پس از جوش آمدن 5 دقیقه صبر می کنیم تا زمانی که گلبرگ ها بی رنگ شوند. چای را از روی حرارت برمی داریم و از صافی رد می کنیم و با اندکی عسل که به آن افزوده ایم میل می کنیم.

عوارض و مضرات روغن گل محمدی

روغن گل محمدی اگر در غلظت های کم استفاده شود، می تواند سردرد را درمان کند اما زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث تشدید سردرد شود. جنین و زنان باردار : گفته می شود مالیدن روغن گل محمدی به کمر برای درمان کمردرد در زنان باردار مفید است اما توصیه شده که بهتر است از روغن گل محمدی در دوران بارداری استفاده نشود چون ممکن است باعث سقط جنین شود. نوزادان و کودکان : هنوز عوارضی برای روغن و دمنوش گل محمدی در نوزادان و کودکان گزارش نشده ولی بهتر است قبل از استفاده از گل محمدی برای نوزادان و کودکان با پزشک مشورت کنید.

طرز تهیه روغن گل محمدی در منزل

شما به دو صورت می توانید روغن گل محمدی را در منزل تهیه کنید؛ در روش اول گل محمدی را با پایه روغن زیتون یا کنجد ترکیب می کنند و در روش دوم مستقیما روغن خود گل سرخ را خارج می کنند.

روش اول

اخطار : این روغن گل سرخ برای مصرف خوراکی نیست.

مرحله اول : چهار لیوان آب را در ظرفی ریخته، بجوشانید و از روی حرارت بردارید

مرحله دوم : یک فنجان روغن جوجوبا یا روغن زیتون را در یک ظرف شیشه ای بریزید . گفته شده که روغن جوجوبا رایحه و عطر و بوی گل سرخ را بیشتر جذب کرده و ماندگاری بیشتری دارد . ولی روغن زیتون هم کاملا مناسب این کار است

مرحله سوم : شیشه حاوی روغن را در ظرف آب جوشی که قبل ذکر کردیم بگذارید . این کار در مرحله بعد به جذب رایحه و اسانس گل سرخ توسط روغن از گلبرگ ها کمک می کند

مرحله چهارم : یک فنجان از گلبرگ گل سرخ را در هاون ریخته و کمی له کنید. گلبرگ ها را داخل شیشه حاوی روغن بریزید و در شیشه را ببندید. می توانید هنگامی که آب جوش در ظرفی که ذکر کردیم سرد شد شیشه را برداشته و در جای آفتاب گیر بگذارید

مرحله پنجم : میتوانید ظرف را از 24 ساعت تا یک هفته به حال خود بگذارید تا رایحه و اسانس گل سرخ در روغن جذب شود

مرحله ششم : گلبرگ های گل سرخ را در آورده و باقیمانده روغن آنها را در شیشه بچکانید

مرحله هفتم : روغن را از صافی ریز عبور دهید تا تمیز و صاف شود

مرحله هشتم : مراحل را با همین روغن و گلبرگ های جدید تکرار کنید و باز هم در مرحله پنجم می توانید روغن را هفت روز به حال خود بگذارید

مرحله آخر : روغن گل سرخ آماده است. آن را همواره در یک شیشه تیره قرار دهید و یا در جای تیره نگه داری کنید

نکته : مرحله پنجم انعطاف پذیر بوده و میتوانید با توجه به میزان دلخواه رایحه ای که انتظار دارید مخلوط گلبرگ و روغن را در شیشه نگه دارید.

طریقه مصرف روغن گل محمدی

روغن گل محمدی را می توان روزی دو بار به طور موضعی برای ماساژ پوست و قسمت های مختلف بدن استفاده کرد، همچنین از روغن گل محمدی می توان برای کمپرس آب سرد و گرم بهره برد. امروزه کپسول های خوراکی روغن گل محمدی هم در داروخانه ها عرضه شده است.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها