فواید و خواص انگور برای سلامتی بدن

  دوشنبه، 04 مرداد 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
فواید و خواص انگور برای سلامتی بدن
انگور به‌دلیل طعم و مزه، تنوع و خواص بی‌نظیرش یکی از محبوب‌ترین میوه‌های جهان است. این میوه‌ی بهشتی، خوش‌طعم و دوست‌داشتنی، در تمام مناطق معتدل جهان می‌روید و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.

میوه انگور (Grapes) به 2 نوع دانه دار و بی دانه تقسیم می شود. هر یک از این دو نوع، در رنگهای سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می شوند که بیش از ۶۰۰ گونه را داراست. دم کرده برگ جوان انگور جهت دفع ادرار، بیماری نقرس، زردی و استفراغ مفید است. قند انگور بطور مستقیم و آسان وارد خون می شود و در عضلات و کبد ذخیره می شود. در حالی که سایر قندها باید به قند خون تبدیل شده و بعد وارد خون شوند.

تمام خواص انگور در کشمش است. حتی ارزش غذایی کشمش از انگور بالاتر است. خوردن انگور معده را کاملاً تخلیه کرده، ادرار را زیاد می کند و فضولات معده را از بین می برد. انگور از امراضی مانند ترش کردن، سوء هاضمه، امراض جلدی، خونریزی معده ،ایجاد سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می کند. شیره انگور بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بسیار مفید است.

مصرف روزی یک لیوان آب انگور می تواند حالت های تپش قلب را تسکین دهد. دانشمندان آمریکایی در انگور قرمز نوعی ماده شیمیایی را یافتند که می تواند قلب را از خطرات ناشی از پیری محافظت کند. تحقیقات نشان می دهند که انگور از پرفشاری خون پیشگیری نموده و به سلامت قلب و عروق کمک می کند.

عصاره هسته انگور، پوست را در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کند و از چروک شدن و ایجاد سرطان در آن جلوگیری می کند. این ماده موجب تقویت بافت پیوندی پوست و حفره های چربی شده و موجب جوانی پوست می شود. عصاره این هسته برای تقویت چشم مفید است و برای درمان لکه زرد تخریب شده، آب مروارید و فشار چشم بکار می رود.

خوردن انگور مواد زائد موجود در خون را که باعث ایجاد رسوبات مضر در اعضای بدن می شود دفع کرده و باعث تصفیه خون می شود انگور یکی از مقوی ترین میوه ها بوده و بهترین مرمت کننده اعضای بدن است و از حیث تولید انرژی در بدن بسیار قابل توجه است می توان به جای استفاده از داروهای شیمیایی برای رفع کم خونی و ضعف عمومی بدن از انگور یا آب انگور و در فصولی که انگور وجود ندارد، از شیره انگور استفاده کرد.

ترکیبات شیمیایی انگور

برگ مو حاوی ساکارز ، لوولز Levulose ، اینوزیت Inosite ، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی است.غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک Succinique Acid ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک Glucolique Acid و قند می باشد.دم خوشه انگور دارای تانن ، مواد رزینی ، تارتارات پتاسیم و اسید های آلی است.

ترکیبات موجود در انگور رسیده

  • فسفر 0/4 میلی گرم
  • آهن 0/4 میلی گرم
  • آب 75 گرم
  • پروتئین 1/3 گرم
  • سدیم 3 میلی گرم
  • پتاسیم 175 میلی گرم
  • مواد قندی 20 گرم
  • کلسیم 12 میلی گرم
  • ویتامین آ 100 گرم
  • ویتامین ب 2 0/03 میلی گرم
  • ویتامین ب 1 0/05 میلی گرم
  • ویتامین ب 3 0/3 میلی گرم
  • ویتامین ث 4 میلی گرم

فواید و خواص انگور برای سلامتی

در این بخش به اثرات فوق العاده و خواص انگور برای سلامتی بدن نگاهی می اندازیم:

۱. درمان آسم

انگور ارزش درمانی دارد و از گذشته در درمان آسم استفاده می شده است. علاوه برآن، قدرت مرطوب کنندگی انگور چنان بالاست که می تواند رطوبت ریه ها را افزایش بدهد و از حملات آسمی بکاهد.

۲. تقویت استخوان ها

یکی از خواص انگور تقویت استخوان هاست. انگور منبع بی نظیری از ریزمغذی هایی چون مس، آهن و منگنز است و وجود تمامی این ریزمغذی ها برای تشکیل و استحکام استخوان مهم هستند. افزودن انگور به رژیم غذایی روزانه، جلوی بروز مشکلات مربوط به افزایش سن، ازجمله پوکی استخوان را می گیرد. وجود منگنز در بدن بی نهایت ضروری است و به سوخت وساز پروتئین، کلاژن سازی و عملکرد سیستم عصبی کمک می کند.

۳. پیشگیری از بیماری قلبی

انگور مقدار اکسید نیتریک موجود در خون را، که جلوی تشکیل لخته خون در بدن را می گیرد، افزایش می دهد. علاوه بر آن، آنتی اکسیدهای انگور از اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) که موجب گرفتگی رگ های خونی شده و دلیل اصلی بیشتر بیماری های قلبی عروقی است، جلوگیری می کند. همچنین انگورها مقدار بسیار زیادی فلاونوئید دارند که نه تنها علت اصلی رنگ انگور هستند، بلکه آنتی اکسیدان های قوی ای نیز به حساب می آیند. دو نوع اصلی آنتی اکسیدان های انگور، رسوراترول (resveratrol ) و کوئرستین (quercetin)، می توانند عملکرد رادیکال های آزاد و اثرات مضر کلسترول بد خون روی رگ های خونی را خنثی کنند. درضمن، این دو نوع فلاونوئید آنتی اکسیدانی مانند پاک کننده ها عمل می کند، از تجمع پلاکتی می کاهد و سموم موجود در خون را فیلتر می کند.

۴. درمان میگرن

درمان میگرن یکی دیگر از خواص انگور است. آب انگور رسیده، درمان خانگی مهمی برای میگرن به حساب می آید. برای درمان میگرن باید صبح ها کمی آب انگور خالص و بدون ترکیب با آب معمولی، نوشید. آب انگور و عصاره ی دانه ی انگور سردردهای میگرنی را درمان می کنند. سردردهای میگرنی دلایلی مختلفی مانند عدم تعادل شیمیایی بدن، خواب کم، تغییرات آب و هوایی یا کمبود مواد مغذی در بدن می تواند داشته باشد. آنتی اکسیدان های این میوه به درمان دردهای میگرنی می پردازد.

۵. درمان یبوست

انگورها برای درمان یبوست و برطرف کردن آن، بسیار مؤثرند. آنها در دسته ی خوراکی های ملین قرار دارند، زیرا حاوی اسید ارگانیک، قند و سلولز هستند. همچنین با تنظیم عملکرد ماهیچه های روده و معده، یبوست مزمن را درمان می کنند. انگورها غنی از فیبرهای نامحلول هستند و پس از مصرف، هنگام عبور از مجرای گوارشی دست نخورده باقی می مانند. وقتی حجم فیبر افزایش می یابد، تشکیل مدفوع و خروج آن از بدن به راحتی انجام می شود. اما هنگام وجود مدفوع آبکی یا اسهال، از مصرف انگور باید پیشگیری کرد. فیبر نامحلول نمی تواند آب مدفوع را به خود جذب و آن را خشک کند. انگور، فیبر محلول چندانی ندارد.

۶. تسکین سوء ِهاضمه

خواص انگور تنها به موارد بالا خلاصه نمی شود. انگور نقش مهمی در بدهضمی دارد. این میوه از حرارت بدن می کاهد و سوء ِهاضمه و سوزش معده را درمان می کند. همچنین انگور به دلیل اینکه «خوراکی سبکی» است، هنگام درمان سوء ِهاضمه بیش از درمان کننده های دیگر به کار گرفته می شود.

۷. کاهش خستگی

آب انگور سفید و روشن، بخشی از آهن موردنیاز بدن را تأمین می کند و از خستگی می کاهد. کم خونی مشکل اساسی بسیاری از افراد است که با خوردن انگور می توانند سطح آهن و مواد معدنی بدن را در حدمتعادل نگه دارند. کمبود آهن، فرد را دچار ضعف و خستگی می کند و از کارایی ذهن او می کاهد. آهن ماده ی معدنی مهمی است که روی تعدادی از عملکردهای بدن اثر می گذارد. اما آب انگور تیره نه تنها به مقدار آهن موجود در بدن چیزی اضافه نمی کند، بلکه از سطح آن هم می کاهد. همچنین نوشیدن آب انگور به سرعت به فرد انرژی می دهد.

۸. کنترل دیابت

اخیرا در تحقیقی درباره ی خواص انگور مشخص شده که عصاره ی آب انگور هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) را مهار می کند و می تواند در کنترل دیابت مؤثر باشد.

۹. درمان اختلال های کلیوی

انگور با افزایش ادرار می تواند میزان اسیدیته ی ناشی از اسیداوریک را به طور چشمگیری کاهش دهد. همچنین موجب حذف اسیداوریک از دستگاه ادراری شده و بدین ترتیب از تنش و فشار روی کلیه ها کاسته می شود. انگورهای قرمز نیز اثر پاک سازی بسیاری روی بدن دارند و فواید آنتی اکسیدان های موجود در این میوه نصیب تمام دستگاه های بدن می شود.

۱۰. توازن سطح کلسترول

ترکیبی شیمیایی ای به نام تروستیلبن (pterostilbene) در انگور وجود دارد که باعث کاهش کلسترول خون می شود. این ترکیب بسیار شبیه آنتی اکسیدان سودمند رسوراترول و همچنین فلاونوئید موجود در انگورهاست. تحقیقات اولیه درمورد این میوه نشان داده است که یکی از خواص انگور این است که ویژگی ضدسرطانی و اثری عالی در کاهش کلسترول خون دارد. همچنین تصور بر این است که انگور می تواند از کاهش شناختی پیشگیری کند. علاوه برآن ساپونین (saponins ) موجود در پوست انگور به وسیله ی چسبیدن به چربی ها، جلوی جذب آنها را در بدن می گیرد.

۱۱. فعالیت ضدباکتریایی

انگور قرمز ویژگی های ضدباکتریایی و ضدویروسی قوی ای دارد که می تواند فرد را از ابتلا به عفونت محفوظ نگه دارد. آنها در برابر ویروس فلج اطفال و همچنین هرپس سیمپلکس (herpes simplex) که موجب بیماری هایی چون تبخال لب یا تبخال تناسلی می شود، به شدت مقاومت می کنند. همچنین بررسی ها نشان داده که آب انگور می تواند عفونت های باکتریایی روده و دستگاه های دیگر بدن را برطرف سازد.

۱۲. پیشگیری از سرطان سینه

به تازگی در تحقیقی مشخص شده که آب انگور سیاه یا بنفش در پیشگیری از سرطان سینه مؤثر است. محققان پس از مدتی که به موش های آزمایشگاهی آب انگور دادند، متوجه کاهش چشمگیری در حجم تومور پستانی آنها شدند. آنتی اکسیدان های موجود در انگورها برای پیشگیری همه ی انواع سرطان ها مفیدند، اما هنگام اقدامات پیشگیرانه در برابر سرطان سینه بسیار مؤثر عمل کرده اند. مواد شیمیایی خاصی در انگور وجود دارد که خود را به نواحی پیوند (که واکنش های شیمیایی در آن نقاط انجام می شوند) می رسانند و آروماتاز (تبدیل اندروژن به استروژن) را مهار می کنند. به نظر می رسد مهار ترشح استروژن در بدن زنان از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری می کند.

۱۳. کاهش خطر آلزایمر

رسوراترول، که نوعی پلی فنول موجود در انگور است، از سطح پپتید آمیلوئید-بتا در بیماران مبتلا به آلزایمر می کاهد. بررسی ها نشان می دهد که انگور می تواند سلامت مغز را افزایش دهد و شروع بیماری های تحلیل برنده ی سیستم عصبی را به تأخیر بیندازد. در تحقیقی مشخص شد که آب انگور حتی می تواند عملکرد مغز افراد کهنسالی را که علایم خفیفی از نقص شناختی در آنها بروز کرده، بهبود بخشد. بررسی های بیشتری درحال انجام است تا ارتباط دقیق بین ترکیبات انگور و سیستم های عصبی تعیین شود.

۱۴. پیشگیری از تباهی لکه ی زرد

انگور قرمز می تواند جلوی از دست دادن بینایی مربوط به سن و تباهی لکه ی زرد را بگیرد. در تحقیقی مشخص شد، رژیم غذایی حاوی انگور سلامت چشم را تأمین می کند و آن را از بیماری های مربوط به شبکیه که بینایی را به خطر می اندازد، مصون نگه می دارد.

بررسی ها نشان داده اند که مصرف سه وعده انگور در روز خطر ابتلا به تباهی لکه ی زرد چشم را بیش از ۳۶ درصد می کاهد. انگور می تواند در گذر زمان سلامت بینایی و تمام سیستم های اندامی مان را حفظ کند. آنتی اکسیدان های موجود در هر دانه ی انگور، حساسیت به بیماری و صدمات ناشی از آن در بدن را کم می کنند.

۱۵. تقویت سیستم ایمنی بدن

انگور قرمز نه تنها حاوی فلاونوئید و مواد معدنی است، بلکه انواع ویتامین ها را به وفور در خود دارد. بالا بودن مقدار ویتامین های C ،K و A در انگورها باعث سلامت بیشتر ارگان های بدن مان، به ویژه سیستم ایمنی بدن و نیز باعث جلوگیری از سرماخوردگی مداوم ما می شود.

۱۶. کاهش خطر ابتلا به آب مروارید

فلاونوئیدهای موجود در انگور حاوی آنتی اکسیدان هستند و می توانند خطر رادیکال های آزاد را کاسته و جلوی صدمات آنها را بگیرند. رادیکال های آزاد می توانند موجب بیماری هایی مانند آب مروارید، مشکلات قلبی-عروقی، سرطان و انواع متفاوت بیماری های مربوط به سن شوند. تباهی لکه ی زرد هم یکی از بیماری هایی است که معمولا در سنین بالا رخ می دهد. خوشبختانه، آنتی اکسیدان ها ویژگی های ضدپیری دارند و نه تنها باعث می شوند جوان تر به نظر بیایید، بلکه با دور کردن بیماری های مربوط به افزایش سن، مانند آب مرواید، احساس جوانی هم به شما می دهند.

۱۷. پیشگیری از سرطان

پیشگیری از سرطان هم ازجمله خواص انگور است. انگورها به دلیل وجود رسوراترول ضدالتهاب، ویژگی های ضدسرطانی قوی ای دارند. رسوراترول به ویژه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سینه را می کاهد. آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین موجود در انگور، ویژگی های ضدتکثیری داشته و از رشد عوامل سرطان زا پیشگیری می کنند. آب انگور نه تنها از خطر سرطان می کاهد، بلکه می تواند جلوی رشد و انتشار سلول های سرطانی را بگیرد. رنگ دانه های موجود در انگورها به طور کلی سیستم ایمنی بدن را در برابر طیف وسیعی از بیماری ها، درمان می کنند.

نگه داری میوه انگور

از خرید انگورها با پوست نرم و یا قهوه ای دوری کنید زیرا نشانه فریز و خشکی آن است . انگورهای نشسته را در پلاستیک یا ظروف در بسته نگه دارید و در یخچال بگذارید انگور یک هفته می ماند اما کیفیتش را از دست می دهد.انگور، مانند میوه های دیگر، می تواند تازه یا منجمد مصرف شود. آن ها باید 30 دقیقه قبل از خوردن غذا از یخچال خارج شوند تا آن ها به دمای ایده آل حدود 60 درجه برسند.علاوه بر تنقلات، انگور نیز می تواند بخشی از وعده های شما را تشکیل دهد. اضافه کردن انگور یخ زده به پاستا، مرغ، سیب زمینی شیرین، یا ماهی که می تواند در کنار نان را امتحان کنید.انگور، به همراه پنیر، پیاز شیرین بریده شده و آویشن تازه را می توان با یک تکه نان استفاده کرد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها