ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

حافظه بلند مدت خود را چگونه تقویت کنیم؟

  یکشنبه، 17 اسفند 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
حافظه بلند مدت خود را چگونه تقویت کنیم؟
اگر دانش آموز هستید، باید متوجه باشید که داشتن تمرکز در هنگام مطالعه باعث می شود که بتوانید حافظه بهتری داشته باشید. بنابراین همیشه و در هنگام درس خواندن سعی کنید از مواردی که تمرکزتان را بهم می ریزد دوری کنید تا بتوانید بهتر درس بخواند و به موفقیت دلخواه تان برسید.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،تقویت حافظه بلند مدت یکی از راه های یادگیری و حفظ اطلاعات می باشد. در واقع همه افراد دوست دارند هرآنچه را که در اطراف خود می بینند، می شنوند و یا مطلبی را که می خوانند در مواقع ضروری به یاد بیاورند. مسلما شما نیز دوست دارید که چنین توانایی داشته باشید پس لازم است دست به کار شوید و حافظه بلند مدت خود را تقویت کنید. در این راه باید سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرید و به مسائل جسمی و روانی از جمله ورزش کردن و کاهش استرس روزمره توجه داشته باشید. در کنار این مسئله باید بدانید که چه اطلاعاتی را نگه داری کنید. همچنین با یادگیری تکنیک هایی، قدرت و توانایی حافظه بلند مدت را افزایش دهید. برای آنکه بتوانید میزان فراموشی و حواس پرتی خود را کاهش داده و اطلاعات بیشتری نسبت به گذشته ذخیره و بازیابی کنید کافی است که چند دقیقه ای با ما همراه باشید

چه تکنیک هایی برای تقویت حافظه بلند مدت وجود دارد؟

یکی از مشکلاتی که اکثر دانش آموزان و دانشجویان دارند این است که هنگام مطالعه تمرکز ندارند و نمی توانند خوب درس بخوانند. یا نمی توانند درس هایی که خوانده اند را به راحتی به یاد بیاورند. این مسئله موجب می شود که نتوانند آن طور که می خواهند نتیجه بگیرند.

کنکور به عنوان یکی از بزرگترین آزمون ها و امتحاناتی که افراد پشت سر می گذارند مطرح است. در این امتحان چند ساعته همه باید بتوانند تمام چیزهایی که به حافظه شان سپرده اند را به یاد بیاورند تا بتوانند موفق شوند. به همین علت تقویت حافظه بلند مدت می تواند باعث موفقیت در این امتحان شود. اما چه راهکارهایی برای این افزایش تمرکز و تقویت حافظه وجود دارد؟

در ادامه چند تکنیک بسیار کاربردی برای تقویت حافظه بلند مدت را بررسی می کنیم:

۱- حواستان را جمع کنید!

توجه کردن و تمرکز حواس یکی از مهم ترین عواملی است که بر تقویت حافظه تاثیر می گذارد. ذهن ما برای یاد گرفتن مسائل باید آن ها را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال دهد. کلید طلایی انتقال مطالب به حافظه بلند مدت توجه کردن به موضوع است.

در هنگام درس خواندن و یا زمان هایی که سر کلاس هستید، از موضوعاتی که برایتان حواس پرتی درست می کنند دوری کنید. این وظیفه بر عهده خود شماست که چیزهایی که حواستان را پرت می کند بشناسید. در مرحله بعدی باید تلاش کنید تا این عوامل را برطرف کنید و تمرکزتان را دوباره به دست آورید.

این کار شاید در ابتدا سخت باشید اما به تلاش جدی شما نیاز دارد. اگر تصویر یا شرایطی در کنارتان وجود دارد که حواستان را پرت می کند از آن دور شوید. اگر دوستان و یا همکلاسی هایتان اجازه نمی دهند تمرکز کنید، از آن ها بخواهید که به شما احترام بگذارند و حواس تان را پرت نکنند.

۲- طبقه بندی کنید

یکی از کارهایی که به تقویت حافظه بلند مدت کمک می کند، طبقه بندی کردن اطلاعاتی است که می خواهید به خاطر بسپارید. طبقه بندی کردن اطلاعات باعث می شود تا بتوانید موضوعات را راحت تر به یاد بیاورید.

طبقه بندی کردن بهتر است براساس مشابه بودن اطلاعات صورت بگیرد. به عنوان مثال اگر می خواهید چند مورد از خصوصیات چند وسیله را به یاد بیاورید، باید طوری یادداشت کنید که هر موضوع برای خودش یک زیر موضوع جداگانه داشته باشد. در این صورت موقعی که می خواهید آن یادداشت را به یاد بیاورید خیلی راحت تر و بی دردسر تر می توانید این کار را انجام دهید.

۳- به مشاور مراجعه کنید

گاهی اتفاق می افتد که همه روش هایی که برای تقویت حافظه بلند مدت و یا افزایش تمرکز انجام می دهید، موثر نیستند و شما نمی توانید چیزهایی که می خواهید را سریع به یاد بیاورید. در چنین شرایطی ممکن است مشکل شما دلایل دیگری داشته باشد که نیاز به بررسی های بیشتر دارد.

بیش فعالی یکی از عوامل اصلی نداشتن تمرکز و حواس پرستی در بین افراد مختلف است. بسیاری از بزرگسالان و نوجوانان ممکن است به دلیل اختلال بیش فعالی که دارند نتوانند تمرکزشان را برای موضوعات مختلف حفظ کنند و به همین دلیل نمی توانند موفقیت های شعلی تحصیلی به دست بیاورند. مشاور می تواند با بررسی شرایط شما درمان مناسبی را برای کنترل علائم بیش فعالی در نظر بگیرد تا بتوانید بهتر درس بخوانید.

پیشنهاد می کنم در این مورد حتما مقاله درمان بیش فعالی بزرگسالان را مطالعه کنید تا با این موضوع آشنایی کاملی پیدا کنید.

مشاور روانشناس، مشکلات تمرکز حواس شما را ریشه یابی می کند. زمانی که این مشکلات حل شود، تکنیک های تقویت حافظه بلند مدت کمک بیشتری به شما خواهد کرد و می توانید به راحتی ظرفیت حافظه تان را افزایش دهید. در این وضعیت نقش یک مشاور قابل اعتماد و متخصص بسیار مهم است.

۴- یادداشت کنید

« چگونه هیچ چیز را فراموش نکنیم؟» پاسخ آسان است. یادداشت کنید. شاید قدیمی ترین و پرکاربرد ترین روشی که برای جلوگیری از فراموشی به کار می رود یادداشت کردن موضوعات است. یادداشت کردن باعث می شود که حافظه دیداری یا حافظه بصری شما هم تحریک شود. این تحریک حافظه بصری، باعث تقویت حافظه بلند مدت می شود.

بسیاری از مشاوران کنکور و یا مشاوران تحصیلی به دانش آموزان توصیه می کنند که مطالب را یادداشت کنند. این تکنیک باعث می شود تا به خاطر سپردن مطالب آسان تر شود. فایده دیگری که یادداشت کردن دارد این است که هر زمان که بخواهید می توانید دوباره آن موضوع را خیلی سریع مرور کنید. این مرور کردن تقویت حافظه بلند مدت کمک می کند و باعث می شود مطالب خیلی راحت تر از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت شما راه پیدا کنند.

۵- بلند بخوانید

یک راهکاری که می تواند به تقویت حافظه بلند مدت کمک کند، خواندن مطالب با صدای بلند است. این کار باعث می شود که مهارت های شنیداری شما هم رشد کند و بتوانید به راحتی مطالبی که فراموش می کنید را به یاد بیاورید. البته برای بلند خواندن باید دقت کنید که این عادت گاهی می تواند آسیب زا باشد.

گاهی اتفاق می افتد که افراد مختلف عادت می کنند که هنگام درس خواندن، درس را بلند برای خودشان بخوانند. این مسئله احتمالا باعث می شود که صدای محیط را کمتر بشنوید و تمرکزتان هنگام مطالعه را افزایش می دهد. اما همین کار ممکن است باعث آزار و اذیت هم اتقی های شما در خوابگاه یا برادر و خواهرتان که با هم در یک اتاق هستید می شود. بنابراین باید بدانید که این راهکار زمانی مناسب است که شرایط بلند درس خواندن را داشته باشید.

۶- مطلب را تکرار کنید

این روش در بین طلبه هایی که در حوره های علمیه درس می خوانند و هم چنین در میان دانشجویان قدیمی، مرسوم بوده است. این کار به این ترتیب انجام می شود که یک نفر نقش استاد را دارد و یک نفر دیگر نقش شاگرد. و به همین ترتیب، کسی که استاد شده، آن درس یا مطلبی را که می خواهد به خاطر بسپارد برای دوست یا همکلاسی اش بازگو می کند.

این روش برای اکثر افراد جذاب است. همین مورد باعث تقویت حافظه بلند مدت می شود. هم چنین زمانی که یک نفر شروع به تدریس می کند مجبور است چندین مرتبه به مطلب برگردد و آن را بخواند تا بتواند درس بدهد. هم چنین کسی که نقش شاگرد را دارد، درس دوباره برایش تکرار می شود و می تواند به راحتی مطالب را به یاد بیاورد.

۷- خوب بخوابید

یک اشتباه بزرگی که بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان در شب امتحان می کنند این است که خوب نمی خوابند. اما حقیقت این است که ساعت های طولانی درس خواندن و نخوابیدن هیچ کمکی به شما نخواهد کرد.

نتایج تحقیقات انجام شده نشان می دهد که خواب نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه بلند مدت دارد و افرادی که خوب نمی خوابند نمی توانند تمرکز خوبی داشته باشند. بنابراین باید همیشه به این نکته توجه داشته باشید که یک خواب آرام و به دور از اضطراب باعث می شود که تمرکزتان هنگام مطالعه بالا برود و بتوانید بهتر و با بازدهی بیشتر درس بخوانید و یا مطالبی را که می خواهید به یاد بیاورید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند (1 نظر) سیما حسینی مسئول خواهران جبهه جهادی گام دوم انقلاب : فضیلت حمایت از توانمندسازی زنان مدت‌هاست که نه تنها به‌عنوان یک اصل بلکه در عمل به اثبات رسیده است (1 نظر) فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) روحانی معروف اینستاگرام پاسخ می‌دهد؛ کدامیک از بازیگران نقش طلبه رو بهتر بازی کردند؟+ویدیو (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) استقبال جالب خلاقانه مردم سرعین از علی دایی، شهریار فوتبال ایران/ زیبا و هوشمندانه+عکس (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر)
تیتر امروز   
آوار فلاکت و بدبختی بر سر بینندگان سریال های نمایش خانگی/ خشونت فاحش در جان سخت، گردن زنی، پوست شیر و...
با این 7 روش معجزه آسا 2 دقیقه ای از استرس رها شو / اگر آدم مضطرب و استرسی هستید ساده نگذر
هاشمی رفسنجانی گرفتار تخیلات و توهمات افسانه‌ای نبود!
کلاهبرداری شوکه کننده و عجیب یک باند از داخل زندان / زندانی که درس عبرت نشد!
حتی فروش نفت به چین هم لنگ FATF است!
مکرون و درس اخلاق به خاورمیانه؛ آیا تاریخ را فراموش کرده‌اید؟
اقدام زیبا و شجاعانه ابرستاره فوتبال جهان برای نجات جان یک هموطن/ مرد 51 ساله چگونه بعد 20 ساعت از خودکشی منصرف شد؟
غلط اضافی طالبان درباره خراسان: نقشه جنجالی از کجا آب می خورد؟
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز چهارشنبه 19 دی 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز چهارشنبه 19 دی 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز چهارشنبه 19 دی 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه 19 دی 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه 19 دی 1403 + جدول
طنز تلخ 70سی؛ غیرت و اخلاق در یک کف ترازو و ثروت در کف دیگر
اتفاقات آخرالزمانی بعد از تحلیف ترامپ: پاناما، کانادا، گرینلند و خلیج مکزیک در وضعیت هشدار!
منتخب روز   
تکریم و قدردانی رهبر معظم انقلاب از والدین جانباختگان پرواز اوکراینی با کلماتی دلگرم‌کننده +ویدیو (ویدئو) افشاگری مهرانه مهین ترابی از دلیل مادر نشدنش/ اگه بچه‌دار میشدم.. (ویدئو) امیر‌مهدی ژوله قربانی سوتفاهم شد/ فقط ببین چجوری هادی کاظمی اداشو درمیاره😂 داغ‌ترین‌های روز/ از تازه ترین خبرهای شناسایی ویروس جدید در ایران تا صرافی های غیرمجاز رمز ارز که سرمایه مردم را به آتش میکشند شاخص آلودگی هوا امروز چهارشنبه 19 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها ابهامات و ادعای عجیب مسئولان مدرسه درباره گروگان‌گیری خانواده رشتی / گروگانگیرها با وثیقه آزاد شدند؟! (ویدئو) افشاگری احمد ایراندوست از ماجرای جنجالی عروسک مرموز بهرنگ علوی/ یه تیم رفت محل حادثه، هیچ خبری ازش نبود! جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 رونمایی گلوریا هاردی از مادربزرگ و فامیل فرانسویش/ مگه میشه دلتنگ این مادربزرگ چشم رنگی نشد؟😍 شیرینی بدون فر/ طرز تهیه چیز کیک نارنگی به روش قنادی+ فوت و فن شل نشدن چیزکیک حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
آخرین ویدیو ها