ویژگی های حنا
در محیط اسپری به رنگ مطلوب خواهد رسید. در محیط گرم و مرطوب رنگدانه ها شروع به فعالیت می کنند. برای رنگ گرفتن نیاز به زمان دارد. ماندگاری طولانی مدت دارد؛ بنابراین در هنگام استفاده از حنا حتماً دستکش بپوشید، زیرا لکه آن بر روی لباس و یا پرده حمام به سختی پاک خواهد شد.
بیش از هزاران سال زنان مصری در سه ماه سوم بارداری شکم خود را با حنا طراحی می کردند. آنان معتقد بودند که با اینکار زایمانی ایمن خواهند داشت و نوزاد سالم و شادی به دنیا خواهند آورد. طول عمر و ماندگاری حنا بر روی پوست و مو به نوع و شیوه زندگی افراد بستگی دارد؛ مثلاً اگر شغل شما به گونه ای است که دائم در استخرهای شنا، سونا و یا حمام هستید، ماندگاری آن کمتر خواهد بود و در مدت زمان کوتاهی از روی بدن محو خواهد شد. به عنوان یک قاعده کلی می توان گفت طرح های حنا بر روی صورت و گردن، ظرف مدت یک هفته از بین می روند؛ زیرا اپیدرم در این مناطق نازک تر است. طرح های حنا بر روی بازوها بیش از دو هفته دوام خواهند داشت؛ زیرا پوست این مناطق تیره است و کمتر در معرض شستشو قرار دارد. زمانی که به طور طبیعی سلول های مرده پوست از بین می روند، حنا نیز از روی پوست محو خواهد شد.
حنا، خاصیت ضدمیکروبی دارد و مانع از دست رفتن آب بدن می شود. همچنین سفت کننده پوست است و به درمان مشکلات پوستی کمک می کند. از نازک شدن موها نیز پیشگیری کرده و برای درمان آرتروز و جذام مفید است. امروزه در تهیه بسیاری از رنگ موها و شامپوها و محصولات پوستی و رنگ های خالکوبی و مرطوب کننده ها از حنا استفاده می شود. علاوه بر خواص درمانی از ۲۱۰۰ سال قبل از میلاد، از حنا برای تزئین و طراحی بدن استفاده می کردند. در عصر مغول برای تزئین بدن شاهان و ملکه ها، از حنا استفاده می شد.
خواص حنا برای پوست
حنا ماده ای موثر در سلامت و زیبایی است که از دیرباز تا کنون مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه با خواص حنا و تاثیر آن بر روی پوست بیشتر آشنا شوید:
جوان سازی پوست با حنا
حنا سبز به عنوان یک ضد چروک طبیعی شناخته شده است. حنا به دلیل مقادیر بالای آب باعث آبرسانی به پوست صورت و بدن شده و با افزایش الاستیک پوست به کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت و بدن کمک می کند.
سفید شدن و روشن شدن رنگ پوست
حنا به عنوان یک سفید کننده و روشن کننده طبیعی پوست صورت و بدن شناخته می شود، در واقع حنا با پاکسازی و لایه برداری پوست باعث سفید تر و روشن تر شدن پوست میشود.
درمان آکنه و جوش صورت
حنا به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی که دارد که با پاکسازی و کاهش چربی پوست به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.
خاصیت ضد التهابی و التیام زخم
حنا به سبب خاصیت ضد التهابی خوبی که دارد، از عفونت های ناشی از زخم التهاب پوستی جلوگیری کرده و در درمان زخم ها می تواند اثر بخش باشد.
ماسک های رایج حنا برای پوست صورت
در این قسمت معروف ترین ماسک ها را به شما معرفی می کنیم که قادر است با مشکلات پوستی در هر نوعی از پوست مبارزه کند اما قبل از آن باید به نکات زیر توجه داشته باشید . دقت کنید که در تمامی موارد از حنای بی رنگ استفاده کنید.
1. پاکسازی و کوچک کردن منافذ پوست با ماسک حنا:
حنای پودر شده را 30 دقیقه در آب بریزید و سپس کمی پودر پروتئین به آن اضافه کنید و ماسک را به صورت خود بزنید و صبر کنید تا پوستتان به طور کامل خشک شود و در نهایت با آب سرد بشویید.
2. آرام کردن پوست با ماسک حنا :
برگ حنا را به اندازه یک قاشق غذاخوری داخل آب جوش بریزید و بعد از یک ساعت 1 قاشق چای خوری روغن جوجوبا به آن اضافه کنید . 20 دقیقه ماسک را روی صورتتان قرار دهید و بعد با آب گرم شستشو دهید.
3. استفاده از ماسک حنا به عنوان تونر :
2 قاشق غذاخوری حنا را داخل آب گرم بریزید و یک بافت کرمی ایجاد کنید و سپس بعد از خنک شدن ، آن را صورتتان بزنید و بعد از شستشوی آن از یک ماسک تقویت کننده استفاده کنید.
4. ماسک حنا برای لیفت و جوانسازی :
حنا را با چند قطره روغن ضروری ترکیب کنید و به پوست صورت بزنید.
5. پاکسازی کلی و عالی پوست صورت با ماسک حنا :
حنا و خاک رس سفید را به مقدار مساوی با هم ترکیب کنید و با کمی آب آن را خمیر کنید و سپس ماسک حنای بدون رنگ را به صورت بزنید و اول با آب گرم و بعد با آب سرد شستشو دهید و بعد از هر بار شستشو نیز به صورت خود کرم بزنید.
مواد لازم:
- حنای خمیر شده
- کرم اسیدی
- ویتامین آ
- آب
طرز تهیه :
تمام موارد بالا را با یکدیگر ترکیب کنید ، برای اثربخشی بیشتر می توانید کمی روغن زیتون را نیز به آن اضافه کنید.