با مقدار اندک پول نیز می توانید وارد بازار سرمایه شده و سود کنید، میزان سود شما بستگی به میزان سرمایه شما در بازر سرمایه و همچنین میزان مهارت و دانش شما در بازار سرمایه بستگی دارد. اما ما به شما تازه کاران پیشنهاد می کنیم معامله در بورس را با حداقل سرمایه قابل قبول در بازار بورس شروع کنید طبق مصوبهی جدید شورای عالی بورس میزان حداقل سرمایه ی پذیرش شده از سوی این بازار که قبلا 100 هزار تومان بود به 500 هزار تومان افزایش یافته است.
ثبت نام در بورس چگونه انجام می گیرد؟
برای آنکه بتوانید در بورس به سرمایه گذاری بپردازید بایستی به یکی از شعب کارگزاری های مورد تائید سازمان بورس اوراق بهادار مراجعه نمایید و در آنجا ضمن انجام فرایند ثبت نام (به صورت حضوری یا غیرحضوری) در سامانه سجام نیز ثبت نام نمایید. پس از گذشت دو روز کاری (در زمان نگارش این مقاله چنین زمانی جهت صدور کد بورسی زمان لازم بوده است) کد بورسی شما صادر خواهد شد و پس از آن می توانید به معامله در بورس و خرید سهام اقدام نمایید
آیا با سرمایه کم هم می توان در بورس سود کرد؟
شما با هر میزان پولی که اقدام به سرمایه گذاری در بورس بکنید سود و زیان شما درصدی از این سرمایه شما خواهد بود و برای هر مبلغی از سرمایه این درصد سود یا زیان یکسان است.پس این که شما فکر کنید اگر پول کمتری دارید نسبت به فردی که پول بیشتری دارد سود کمتری در بورس می کنید،یک ذهنیت اشتباه است. چرا که درصد سود یا زیان هردو به یک اندازه است و تفاوت آنها فقط به دلیل تفاوت در میزان سرمایه اولیه است.مثلا شما ۱ میلیون تومان سهام می خرید و فرد دیگری ۱۰میلیون تومان. بعد از ۲ روز می بینید که شما ۱۰۰هزار تومان و فرد دیگر ۱میلیون تومان سود کرده اید. هر دوی شما در واقع ۱۰% سود کرده اید و این تفاوت فقط به خاطر متفاوت بودن سرمایه اولیه شماست. نکته آخر اینکه فردی که سرمایه بیشتری دارد لزوما سود بیشتری نمی کند و سود کردن در بورس یک مقوله کاملا متفاوت است.
حداکثر تعداد سهام قابل خرید در بورس (محدودیت حجمی در بازار بورس ایران)
در بازار بورس ایران محدودیت یا حجم هر سفارش خرید/ فروش به شرح زیر است:
۱- حداکثر حجم سفارش وارد شده در سامانه برای نمادهایی که قیمت آنها بین ۱ الی ۵۰۰ تومان است معادل ۴۰۰ هزار سهم می باشد.
۲- حداکثر حجم سفارش وارد شده در سامانه برای نمادهایی که قیمت آنها بین ۵۰۰۱ الی ۱۰۰۰تومان است معادل ۲۰۰ هزار سهم می باشد.
۳- حداکثر حجم سفارش وارد شده در سامانه برای نمادهایی که قیمت آنها بین ۱۰۰۱ الی ۱۰ هزار تومان است معادل ۱۰۰ هزار سهم می باشد.
۴- حداکثر حجم سفارش وارد شده در سامانه برای نمادهایی که قیمت آنها بین ۱۰۰۰۱ به بالا است معادل ۵۰ هزار سهم می باشد.
لازم به ذکر است که چندین شیوه معامله گری در بازار سرمایه وجود دارد که به صورت مختصر در مورد برخی از رایج ترین شیوه ها توضیحاتی را ارائه می کنیم.
الف) سفته بازی (نوسان گیری): این نوع از سرمایه گذاران با توجه به وضعیت نموداری کوتاه مدت سهام اقدام به ورود به سهم کرده و طی چند ساعت و تا حداکثر چند روز پس از رسیدن به هدف قیمتی (عموماً ۱۰ الی ۱۵ درصد بالاتر از قیمت خرید) از سهم خارج می شوند.
ب) سرمایه گذاری در سهام بنیادی: سرمایه گذاران در این حالت در سهامی که پتانسیل بنیادی قوی دارند و درواقع اتفاقات بنیادی مثبتی در سهم در حال وقوع است در نقطه مناسب وارد شده و بعضاً تا چند سال با سهم می مانند و با سود سنگینی از سهم خارج می شوند.
پ) سرمایه گذاری با هدف کسب سود نقدی: سرمایه گذاری در این دسته به این صورت است که سرمایه گذار در یک شرکت که سود نقدی جذابی را هرساله پرداخت می کند سرمایه گذاری می کند و بدون حضور فعال در بازار هرساله سود نقدی مصوب مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را دریافت می کند. لازم به ذکر است که حالتی وجود دارد که بتوان در سهامی سرمایه گذاری کرد که از منافع سود نقدی مناسب و سود ناشی از افزایش قیمت سهم به صورت هم زمان بهره برد که البته شناسایی این دسته از سهام در هرسال راحت نیست.
مجددا تاکید می کنیم، شما از نظر مالی هیچ محدودیتی برای سرمایه گذاری در بورس ندارید و حداقل سرمایه برای ورود به بازار بورس بسیار کم است و سرمایه ای که شما در بورس با آن فعالیت خود را شروع می کنید، می تواند500 هزار تومان یا چندین میلیون تومان باشد؛ اما توصیه می کنیم که تا زمانی که تخصص و مهارت های لازم را بدست نیاورده اید، سرمایه گذاری مستقیم انجام ندهید و ابتدا اقدام به یادگیری اصول صحیح سرمایه گذاری در بورس کنید و بعد از آن، میزان اندکی از سرمایه خود را وارد بازار کرده و با گذشت زمان که آموزش خود را ادامه می دهید و همچنین تجربه بیشتری پیدا می کنید، به مرور این میزان سرمایه را افزایش دهید؛ البته استفاده از صندوق ها و سبدهای سرمایه گذاری هم راه دیگری هستند که می توانید از طریق آن ها مدیریت دارایی و سرمایه تان را به افراد متخصص بسپارید و کمتر نگران نوسانات بازار سرمایه یا حتی درگیر آموزش های بورسی شوید!