به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مسلما بارش برف و باران برای بسیاری از ما می تواند اتفاقی زیبا، خوشایند و فرح بخش باشد، اما در عین زیبایی، رانندگی در شرایط بارانی و برفی می تواند بسیار خطرناک و حادثه آفرین نیز باشد. به طور حتم کم دردسرترین راه برای آنکه مجبور به کنترل خودرو در سطوح برفی و یخ زده و جلوگیری از سر خوردن آن نشوید، استفاده نکردن از خودرو در این شرایط است، اما اگر به هر دلیلی مجبور به این کار هستید باید با رعایت نکاتی از تصادف، سر خوردن و یا عدم تعادل احتمالی خودرویتان در این شرایط آب و هوایی جلوگیری کنید. اگر در چنین وضعیتی قرار گرفته و خودروی خود را در حال لیز خوردن یافتید، چه باید کرد؟ چطور می توان کنترل خودرو را به دست گرفته و از ریسک حوادث بعدی جلوگیری به عمل آورد؟
حفظ خونسردی و تسلط بر اعصاب
پیش از هر چیزی و مهم تر از همه، بر اعصاب خود مسلط بوده و از عکس العمل های هیجانی و پرشتاب پرهیز کنید. برای کنترل خودرویی که در حال لیز خوردن بوده و کنترل آن از دست راننده خارج شده است، نیازمند حفظ آرامش و خونسردی هستیم. در غیر این صورت اوضاع را بدتر کرده و حتی ممکن است لیز خوردن خودرو را به فاجعه ای برای خود و دیگران تبدیل کنیم.
پرهیز از ترمز کردن ناگهانی
به هیچ وجه به یکباره و ناگهانی روی ترمز نزنید. ترمز ناگهانی در زمان لیز خوردن خودرو، اوضاع را به مراتب بدتر کرده و باعث می شود تا چرخ ها قفل کنند. در این صورت به شکل کامل هدایت و کنترل اتومبیل را از دست داده و دیگر تسلطی بر جهت و عملکرد آن نخواهید داشت.
نگه داشتن کلاچ
ضمن آن که ترمز را رها کرده و به سمت آن نمی روید، پدال کلاچ را فشار دهید تا از قدرت و شتاب خودرو کاسته شود.
چرخاندن فرمان به سمت تمایل عقب
حالا زمان تکنیکی ترین کاری که باید حین لیز خوردن خودرو انجام دهید، می رسد. لازم است که با احتیاط فرمان خودرو را به سمتی که اتومبیل از قسمت عقبی به آن تمایل پیدا کرده، بچرخانید.
برای توضیح واضح تر؛ حالتی را در نظر بگیرید که خودروی شما در حال لیز خوردن بوده و سمت عقب آن به چپ گرایش پیدا کرده و به آن سمت کشیده می شود. برای کنترل این خودرو، باید فرمان را نیز به همان سمت، یعنی سمت چپ هدایت کنید. در این صورت موفق خواهید شد تا از لیز خوردن و گرایش خودرو به سمت چپ، تا حدود زیادی ممانعت به عمل آورده و هدایت آن را به دست بگیرید.
این موضوع و انجام دادن این کار، نیازمند همان خونسردی و آرامشی ست که در بند اول به آن اشاره کردیم. در صورت نداشتن خونسردی و آرامش، قادر به تشخیص جهت حرکت قسمت عقبی خودرو و عکس العمل متناسب با آن روی فرمان نخواهید بود.
کاهش سرعت به آرامی
پس از انجام دادن تنظیم جهت فرمان و عقب خودرو، می توانید به آرامی (و نه هرگز به ضرب) ترمز کرده و از سرعت خودرو تا جایی که امکان دارد، بکاهید. بهتر است که آرام روی نوک پدال ترمز زده و آن را یکباره فشار ندهید.
به این صورت خواهید توانست تا خودرویی را که شروع به لیز خوردن کرده و رفته رفته کنترل آن از دست شما خارج می شود، دوباره تحت کنترل دربیاورید.
پیشگیری از لیز خوردن خودرو در مسیرهای لغزنده
اما حتما روش هایی برای پیشگیری از لیز خوردن خودرو در مسیرهای لغزنده وجود دارد. به طور کلی باید اصول رانندگی در زمستان را رعایت کنید. اما در کنار آن، در زیر به اصلی ترین روش هایی که می تواند از لیز خوردن خودرو جلوگیری کند، اشاره می کنیم:
استفاده از زنجیر چرخ
اولین نکته ای که همیشه پلیس راهنمایی و رانندگی و کارشناسان نیز به آن اشاره می کنند، استفاده از زنجیر چرخ است. به یاد داشته باشید که همراه داشتن زنجیر چرخ، کافی نخواهد بود. شما باید از این وسیله استفاده کرده و چرخ های خود را به آن مجهز کنید.
بارها دیده ایم که دوستان با ذکر همراه داشتن زنجیر چرخ، خود را در حاشیه امن احساس می کنند. در حالی که لازم است این زنجیر را به چرخ های خود ببندید!
در حقیقت بدون داشتن زنجیر چرخ خودرو به هیچ وجه نباید در مسیرهای لغزنده و کوهستانی حرکت کرد.
حرکت با دنده سنگین
مورد دیگر حرکت کردن با دنده سنگین در مسیرهای لغزنده است. زمانی که مسیر پیش روی خود را لغزنده و نامناسب مشاهده کردید، حتما با دنده سنگین و به آهستگی حرکت کرده و از گاز دادن زیاد و شتاب گرفتن پرهیز نمایید.