حمله به نفتکش ایرانی کار عربستان نیست

  یکشنبه، 21 مهر 1398 ID  کد خبر 47303
حمله به نفتکش ایرانی کار عربستان نیست
شبکه سی‌ان‌ان به نقل از ترامپ گزارش داد: «ما در حال اعزام نیروی نظامی بیشتر به عربستان هستیم و سعودی‌ها بنا به درخواست من موافقت کرده‌اند که هزینه کمک‌های واشنگتن به آنها را پرداخت کنند که از این نظر قدردانی می‌کنیم.»

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مثلث آنلاین، مایک پمپئو گفت که «آمریکا با ارسال تجهیزات و نیروهای بیشتر به عربستان سعودی به دنبال افزایش توانایی دفاعی این کشور است.» همچنین وزارت دفاع آمریکا خبر داد که اعزام 3هزار نیروی بیشتر به عربستان سعودی در دستور کار قرار دارد و دو سامانه دفاع موشکی تاد و پاتریوت نیز به این کشور حاشیه ای خلیج فارس ارسال خواهد شد. وزارت دفاع آمریکا از استقرار دو اسکادران جدید از جنگنده های این کشور در عربستان سعودی خبر داد.» به منظور بررسی این موضوع «آرمان ملی» گفت وگوی کوتاهی با حسین ریوران کارشناس مسائل بین الملل انجام داده که در ادامه می خوانید:

ایالات متحده از اعزام 3هزار نیروی نظامی به عربستان چه اهدافی را دنبال می کند؟

این اولین بار نیست که آمریکایی ها دست به چنین اقدامی زده اند پیش از این نیز آنها نیرو به منطقه اعزام داشته اند همان گونه که پیش از این اعزام نیروهای آمریکایی تغییری در معادلات منطقه ایجاد نکرد بعد از آن نیز نخواهد کرد. آیا اعزام 3هزار نیرو به منطقه تغییری در معادلات منطقه صورت خواهد داد؟ پاسخ منفی است. پس چرا آمریکایی ها در پی چنین اقدامی هستند؟ خروج نیروی های آمریکایی از شرق فرات و همچنین از یکی از پایگاه هایشان در عراق و حتی افغانستان موجب شده تا برخی همپیمانان منطقه ای آمریکا احساس کنند که نیرویی در منطقه حضور ندارد که بتوان به کمک آمریکا اتکا کرد. به همین دلیل هم پیمانان آمریکا نه تنها به دنبال یک متحد دیگر هستند بلکه آنها به دنبال آنند تا مشکلاتشان را به تنهایی حل نمایند. به گونه ای که عربستان، پاکستان و عراق را واسطه کرده تا این مشکل را حل نماید. آمریکا نمی خواهد عربستان را از دست دهد به همین دلیل نیرو اعزام کرده تا از شتاب عربستان به سمت جایگزینی ها بکاهد. همچنین آنها به دنبال آنند تا ریاض را همچنان در گردانه وابستگی خود نگه دارند. چرا نیروهای آمریکایی در کنار چاه های نفتی در عربستان مستقر می شوند؟ چون پاشنه آشیل عربستان نفت است و آمریکایی ها با حضور در کنار چاه های نفتی عملا شاهرگ عربستان را در اختیار گرفته و اجازه نمی دهند تا این کشور هر کاری می خواهد انجام دهد.

ترکیه با چه اهدافی وارد سوریه شد؟ این حمله چه تبعاتی احتمالی برای آنکارا خواهد داشت؟

ترکیه اعلام داشته که ما پذیرای بیش از سه میلیون پناهجوی سوری هستیم بنابراین این مساله می تواند تهدیدی برای امنیت ملی مان تلقی گردد. در نتیجه انجام هر گونه عملیات برعلیه جبهه النصره می تواند حدود دو میلیون نفر دیگر را به سمت ترکیه سرازیر کند با توجه به این شرایط ترکیه به یک منطقه امن نیاز دارد تا این پناهجویان را اسکان دهد. این موضوع به ظاهر منطقی و قابل قبول است. اما مشکل کجاست؟ قرارداد آدنا تصریح می دارد در صورتی که دولت سوریه امنیت مرز را تامین نکند ترکیه می تواند تا عمق 32 کیلومتری خاک سوریه وارد شده و کانون ناامنی را مهار نماید. اولا آمریکایی ها در آن منطقه حضور داشته اند در نتیجه اگر هم ناامنی در نزدیک مرزهای ترکیه به وجود آمده باشد دولت سوریه مسئول آن نبوده است. به مراتبی که آمریکایی ها اعلام خروج کردند ترک ها حتی یک روز به دولت سوریه مهلت نداد تا در مرز مستقر شده و امنیت را برقرار نمایند. پس استناد به قرارداد آدنا یک استفاده رندانه بوده و قابل قبول نیست. مساله دوم اینکه آنچه که صورت پذیرفته از منظر حقوق بین الملل نقض حاکمیت و دخالت در امور یک کشور مستقل تلقی می گردد. این مسائل جزو قواعد آمره بین المللی تلقی می شود که هر کشوری می بایستی پایبند به آن باشد. در نتیجه دولت ترکیه به دنبال ایجاد یک کمربند امنیتی-قومی است. ترک ها به دنبال آنند تا کردها را از یک کمربندی اخراج نموده و آوارگان را در این منطقه اسکان دهند این مساله تغییر دموگرافی و تغییر جمعیتی است. چنین اقدامی از سوی ترکیه از منظر حقوق بین الملل جنایت جنگی است. متاسفانه دولت ترکیه در پی انجام آن است. بنابراین انگیزه دولت ترکیه قابل درک است اما آنچه که ترکیه انجام می دهد مبانی اش تجاوزکارانه و ناقض مقررات بین المللی است. بهانه ترکیه این بوده که ممکن است کردها با یکدیگر متحد شوند که چنین مساله ای می تواند تهدیدی برای امنیت ملی ترکیه باشد به همین دلیل باید یک کمربند قومی میان آنها قرار گیرد تا هیچ گونه ارتباطی میان کردها ایجاد نشود. به نظر می رسد ترک ها مسائل را خیلی ساده می بینند. اینکه دولت ترکیه در پی آن است تا ترکمن ها را در کنار عرب ها قرار دهد، آیا این تغییر دموگرافیک از طرف سوری ها مورد پذیرش است؟ قطعا این گونه نیست و کردها در برابر چنین تغییراتی سکوت نخواهند کرد. تاکنون ترکیه 300 منطقه را بمباران کرده و بیش از 300 نفر کشته شدند در نتیجه این گونه رفتارهایی که همراه با نقض مقررات بین المللی است قطعا با واکنش مواجه خواهند شد.

با توجه به آنکه از یک سو عمران خان به منظور میانجیگری میان تهران-ریاض در پی سفر به تهران است و از سوی دیگر نفتکش ایرانی دچار حادثه ای مشکوک می شود. مشخصا چه کسانی به دنبال افزایش و یا حفظ تنش میان ایران و عربستان هستند؟

عربستانی که خود از عمران خان خواسته تا میان تهران-ریاض میانجیگری انجام دهد بعید به نظر می رسد تا در چنین شرایطی نفتکش ایرانی را با موشک مورد هدف قرار دهد. چنی مساله ای از نظر منطقی قابل پذیرش نیست. سوالی که مطرح می شود این است که پس این اقدام از سوی چه کسانی صورت گرفته است؟ اولا نفتکش در کریدور بین المللی بوده است. به همین دلیل ایران، عربستان را متهم به چنین اقدامی نکرد اما کسانی می توانند دست به چنین اقدامی زده باشند که با نزدیکی ایران و عربستان مخالف هستند. به نظر می رسد ممکن است این جریان در داخل عربستان بوده باشد جریانی که احتمالا مخالف نزدیکی روابط ایران و عربستان است. حتی ممکن است جریانی در سطح منطقه همچون رژیم صهیونیستی دست به چنین اقدامی زده باشد. چون این رژیم نمی خواهد ایران و عربستان به هم نزدیک شوند. حتی آمریکا هم می تواند در این ماجرا مسئول باشد. به احتمال زیاد این اژدرها از یک زیردریایی به سمت نفتکش ایرانی شلیک شده است. چرا آمریکا؟ چون آمریکا به دنبال به صفر رساندن فروش نفت ایران است. اما اکنون آمریکایی ها که می بینند شکست خورده اند و ایران می تواند از طرق مختلف نفتش را صادر نماید. آیا آمریکا ممکن است به منظور جلوگیری از صادرات نفت ایران به چنین اقدامی دست زده باشد؟ پاسخ مثبت است. ایران هیچ تجاوزی را نمی پذیرد و در صورت مشخص شدن عامل اصلی این حمله، حق پاسخ متقابل برای ایران محفوظ است.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
تصویری از چهره درس خوان رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس/ 12 سالگی رهبری در مدرسه (434 نظر) نگاهی به انواع لباس مدرسه دانش آموزان کشور های مختلف/ آمریکا، ژاپن، چین و... (224 نظر) الهام چرخنده امروز صبح به دیدار رهبر معظم انقلاب رفت+عکس/ چهره آرام خانم بازیگر در بیت رهبری (159 نظر) رهبر معظم انقلاب: ترویج موسیقی بر خلاف مذاق اسلام است/ اردوی مختلط دختر و پسر یعنی چه؟! دانشجو بره خارج از کشور که چه کنه؟+فیلم (148 نظر) سحر زکریا: 6 سال همسر مهران مدیری بودم / او جوانی ام را گرفت !+فیلم (148 نظر) پری غفاری معشوقه شاه پهلوی: شاه آرام آرام مشروب می‌خورد و گاهی گیلاس مرا هم پر می‌کرد/ ازدواجی در کار نبود من دستمزدم را می گرفتم! (136 نظر) مروری بر بازیگران مرد ایرانی که از گوشواره استفاده می‌کنند؛ امیر جعفری، ارسلان قاسمی، امین حیایی و...+عکس (93 نظر) روز اول مهر یادی کنیم از اخراج سجاد رضایی فرزند اکبر کلاس دوم ب با گرمکن ورزشی دهه شصتی +فیلم/ من برای لهجه اصفهانیش مُردم شما ادامه بدید (93 نظر) نعیمه نظام دوست: عاشق احمدرضا عابدزاده بودم ، اون بلیزر داشت منم با یه رنو افتادم دنبالش اصلا به من محل نذاشت قلبم خیلی شکست و اومدم خونه عکسهاشو پاره کردم+ویدیو (91 نظر) خانه پدری ساده رهبر معظم انقلاب به روایت تصویر +عکس/ از سقف چوبی و بوفه دکوری ساده تا چراغ نفتی و کابینت های فلزی (88 نظر) اکبر عبدی: 25 سال مصرف کننده تریاک بودم، اینجانب اکبر عبدی 4 سال و نیم یک معتاد+فیلم (82 نظر) دیدار احساسی علی پروین اسطوره فوتبال با رهبر انقلاب در بیمارستان +عکس / ارادت خاص علی آقا به رهبر معظم انقلاب (79 نظر) علیرضا بیرانوند: پرتاب‌های بلندم به خاطر چوپانی کردنم هست؛ به عنوان یک چوپان در کنار خانواده ام همیشه مجبور بودم که با پرتاب سنگ مواظب گوسفندانم باشم (75 نظر) رضا عطاران : من و خانومم تو سینما بودیم همه اومدن برای عکس و امضا که اعلام شد رضا گلزار وارد شده دور و برمون حتی یه نفر هم نموند همه رفتن پیش رضا (74 نظر) خلاقیت هوشمندانه یک مدرسه ایرانی برای استفاده از پله های سالن/ دست مریزاد به این همه نبوغ و ابتکار+عکس👌 (71 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
برای اولین بار نماینده اسرائیل هنگام سخنرانی مسعود پزشکیان به سخنان رئیس‌جمهور ایران گوش داد و سالن را ترک نکرد+ویدیو از نخ بستن به انگشتر برای اندازه شدن تا دکمه‌های متفاوت قبا و نخ نما شدن عبا؛ در مروری بر ساده‌زیستی رهبر معظم انقلاب+عکس خبرنگار شبکه صهیونیستی ایران اینترنشنال در منهتن آمریکا: من دیدم که همسر مسعود پزشکیان از ساختمانی در اینجا خارج شد+ویدیو/ ای کاش به عنوان خبرنگار یک مقدار اطلاعات داشتی! ذوق‌زدگی و خوشحالی خبرنگار ترکیه از "ساغول" گفتن مسعود پزشکیان در نیویورک؛ خبرنگار ترکیه: این رئیس‌جمهور تُرک آذربایجانی است+ویدیو رهبر معظم انقلاب: بعضی‌ها فکر می‌کنند نشاط یعنی رقاصی؛ فلان برنامه موسیقی رو توی تلویزیون پخش کنیم مردم نشاط پیدا کنند، نشاط این نیست+ویدیو تصاویری جالب از مسعود پزشکیان پشت نیمکت کلاس درس در روز اول مهر/ ردیف دوم و چهارم نشینی رئیس جمهور توئیت جدید پزشکیان به زبان کُردی و عربی +عکس وزیر اسبق کشور: رهبر معظم انقلاب یک دوره تندخوانی شرکت کردند و یک کتاب 300 صفحه‌ای را در یک شب می‌خوانند+ویدیو نیکی کریمی از مهمترین اتقاق زندگی اش پرده برداشت ؛ خانم بازیگر : پدرم مرا به این سمت سوق داد تاج گل اعیانی با گل‌های سفید و سیاه محمدباقر قالیباف در مراسم ختم پدر خداداد عزیزی+عکس استاندار بصره راننده شخصی مسعود پزشکیان در سفر به این شهر شد+عکس/ چهره خندان رئیس جمهور سوار بر BMW