کیا موتورز- KIA - شرکت خودروسازی کره ای است، که زیرمجموعه بزرگی از هیوندای محسوب می شود.
کیا با تولید سالانه بیش از 2.5 میلیون خودرو، دومین خودروساز کره جنوبی محسوب می شود.این شرکت هم اکنون دارای ۸ کارخانه تولیدی در کشورهای آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی می باشد.هیوندای با در اختیار داشتن ۳۳٫۹۹٪ از سهام کیا موتورز، بزرگترین سهام دار آن به شمار می آید.
نخستین خودروی کیا در ایران پراید است که در دهه 70 شمسی به بازار کشورمان وارد شد از آن سال تاکنون، با اشکال اسامی مختلف، به میهمان دایمی خطوط تولید سایپا تبدیل شده است.
سایپا همچنین از سال 1393، به مونتاژ کیا سراتو نسل دوم در ایران نیز می پردازد، در کنار مونتاژ خودروهای کیا از سال 2007 توسط اطلس خودرو به ایران وارد می شوند و از همان ابتدای واردات، همواره جزو خودروهای محبوب بازار کشور هستند.
در نمایشگاهی که در سال 2014 در شهر پاریس برگزار شد شرکت کیا از یک شاسی بلند فول سایز با امکانات فوق العاده رونمایی کرد. یکی از بحث های همیشگی پیرامون کیا سورنتو سایز این خودرو بود که با وجود شاسی بلند بودن، اغلب آن را به خودرو های اس یو وی نزدیک تر می دانستند. اما کیا بالاخره تکلیفش را با کلاس سورنتو مشخص کرد و با افزایش ابعاد آن، این ماشین را در کلاس ماشین های شاسی بلند متوسط قرار داد. این افزایش سایز سورنتو با اضافه کردن یک ردیف دیگر به مدل پایه ی ۵ نفره ی خود، ظرفیت این ماشین را به ۷ نفر رسانده است.
نسل سوم کیا سورنتو در سال 2015 معرفی شد و به بازار ایران هم راه پیدا کرد. سورنتو جدید، از نظر طراحی کاملا متفاوت شده و در مقایسه با نسل قبل، تحولات اساسی را تجربه کرده است. جلو پنجره بسیار بزرگ در جلو و شکل جدید چراغ های جلو و عقب، از مهم ترین ویژگی های طراحی بدنه سورنتو هستند.
سورنتو در داخل کابین هم دستخوش تغییرات زیادی شده و اکنون کابین بسیار شکیل، مدرن و با کیفیتی دارد. یک نمایشگر در مرکز داشبورد دیده می شود و فرمان سه پر خوش دستی برای راننده در نظر گرفته شده است. متریال به کار رفته در کابین کیفیت بالایی دارد و کیا به شکل گسترده از چرم و در بخش هایی از چوب استفاده کرده است.
موتورهای مختلفی برای کیا سورنتو در نظر گرفته شده که مدل وارد شده به ایران، از یک موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر با 188 اسب بخار قدرت و 241 نیوتن متر گشتاور بهره می برد. این موتور با یک جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک همراه شده و قدرت را به هر چهار چرخ انتقال می دهد. این در حالی است که سورنتو همواره در ایران با موتورهای 6 سیلندر عرضه می شد اما به دلیل قانون منع واردات خودروهای با حجم موتور 2500 سی سی و بیشتر، نسل جدید تنها با موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر وارد بازار ایران شد.
معایب کیا سورنتو
ایراد اول: طراحی معمولی
سورنتو را به هیچ وجه نمی توان خودروی نازیبایی عنوان کرد؛ چون این خودرو طراحی قوی و متناسبی دارد؛ ولی با درنظرگرفتن رقبای دیگری که در این بازه قیمتی قرار دارند، متوجه خواهید شد که طراحی سورنتو آن قدرها هم چشم گیر نیست. بازار به طور خاص، برادر ناتنی سورنتو، یعنی سانتافه را بیشتر پسندیده است و حتی طرح هایی مانند تویوتا راو۴ نیز با وجود نارسایی ها، بیشتر مورد توجه بازار قرار گرفته است. سورنتو در مقایسه با دیگر رقبایش در بازار، کم تر بهره ای از عناصر مدرن در طراحی می برد و باید نمای آن را بیشتر محافظه کارانه دانست تا اسپرت. همین مساله سبب شده است تا خریداران جوان کم تری به سمت این خودرو بروند.
ایراد دوم: موتور ضعیف
سورنتو، یک کراس اوور کوچک نیست؛ بلکه با طول، عرض و ارتفاع به ترتیب ۴.۸، ۱.۸ و ۱.۶ متر ابعاد بزرگی هم دارد و با وزن حدود ۱.۷ تن، خودروی سنگینی هم محسوب می شود. با چنین مشخصات فیزیکی، به حرکت درآوردن این جثه و وزن بر دوش یک موتور ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی است.
موتور این خودرو، با قدرت و گشتاور به ترتیب ۱۸۸ اسب بخار و ۲۴۱ نیوتن متر عملکردی کاملا معمولی و حتی ضعیف در شتاب گیری را از خود نشان می دهد. سورنتو در شتاب گیری آن قدر ضعیف عمل می کند که حتی از محصول پایین تر کیا یعنی اسپرتیج نیز کندتر است. با این که اغلب نمونه های این خودرو از سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI) بهره مند هستند، ولی وجود این سیستم، بهبود بسیار جزئی در توانایی حرکتی خودرو ایجاد کرده است و هم چنان، سورنتو خودرویی کند و تنبل به حساب می آید. در این میان، نباید نقش گیربکس ۶ دنده خودکار این خودرو را نیز در کندی حرکت بی تاثیر دانست. بدون شک، این گیربکس از نظر لذت رانندگی و واکنش های سریع در حالت دستی، نمره خوبی دریافت نمی کند.
ایراد سوم: سیستم تزریق مستقیم سوخت
شاید تعجب کرده باشید که چرا وجود سیستم تزریق مستقیم سوخت به عنوان یکی از معایب کیا سورنتو ذکر شده است. سیستم تزریق مستقیم سوخت یا GDI با پاشش مستقیم و تحت فشار بنزین به سیلندر، باعث افزایش قدرت موتور و کاهش مصرف سوخت خودرو می شود. تا این جای کار، همه چیز خوب است و GDI ایده جالبی به نظر می رسد؛ اما چند نکته را هم فراموش نکنید.
سیستم تزریق مستقیم سوخت، حساسیت بالاتری نسبت به نمونه های MPi دارد و چنین موضوعی، بیانگر این مطلب است که باید بیش از پیش، نگران کیفیت بنزین و روغن مصرفی اتومبیل خود باشید. علاوه بر این، در صورت خرابی هر یک از قطعات مربوط به این سیستم، باید نسبت به موتورهای MPi هزینه بیشتری برای تعمیرات بپردازید.
یکی دیگر از ایرادتی که می توان برای سیستم تزریق سوخت مستقیم عنوان کرد، جرم گرفتگی سوپاپ ها است. رفع جرم گرفتگی در موتور خودرو، عملیاتی پرهزینه است و به همین خاطر، وجود چنین سیستمی می تواند هزینه نگه داری خودرو را در درازمدت افزایش دهد.