به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، تویوتا پریوس یکی از معروف ترین و محبوب ترین خودروهای هیبریدی جهان است که تولید آن از سال ۱۹۹۷ میلادی توسط کمپانی اعظم تویوتا آغاز شد و تا به امروز چهار نسل از آن روانه بازارهای بین المللی شده است. بازار کشورمان نیز این شانس را داشت که پذیرای نسل چهارم تویوتا پریوس در قالب مدل های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ باشد.
شرکت ایرتویا به عنوان نماینده رسمی کمپانی ژاپنی تویوتا این خودرو را در تیپ های مختلف روانه بازار ایران کرد؛ تیپ c پریوس فول آپشن ترین نسخه این خودرو به شمار می آید که مدل های سفارش اروپای آن دارای برخی آپشن های بیشتر نسبت به سایر نمونه ها هستند.
با توجه به این که Prius نیز خودروی بی نقصی نیست و معایب و مشکلات مخصوص به خود را دارد، ما در این مقاله تعارف را کنار گذاشته ایم تا به «معایب تویوتا پریوس» بپردازیم.
ایرادات پریوس هیبریدی
در ادامه مقاله به بررسی نقاط ضعف این خودرو خواهیم پرداخت که عبارتند از: طراحی ظاهری غیرمتعارف، طراحی داخلی فضایی، باطن فنی بیش ازحد آرام، باگ آپشن های رفاهی و پیچیدگی فنی و هزینه نگه داری
1. طراحی ظاهری غیرمتعارف
از جمله معایب تویوتا پریوس طراحی ظاهری غیرمتعارف آن است. طراحان نسل چهارم این خودرو، احتمالا قوه زیبایی شناختی خود را پشت درب دفتر شرکت جا گذاشته اند و صرفا تحلیل های هندسی و فرمول های آئرودینامیک را به روی میز مرتبط با پروژه طراحی Prius نسل چهارم برده اند؛ چراکه شمایل ظاهری مدل ۲۰۱۷ سرشار از المان های هندسی با خطوط شکسته است که بیشتر از هر چیز، رعایت اصول علم آئرودینامیک در آن احساس می شود و کمتر توجهی به سلیقه زیبایی شناختی عموم جامعه شده است.
گرچه این طراحی بسیار خلاقانه است، اما با این حال و به دور از تعارف باید گفت که Prius خودروی زیبایی نیست و به همین دلیل نیز سبک خاص طراحی ظاهری آن در زمره معایب این خودرو جای خواهد گرفت.
2. طراحی داخلی فضایی
طراحان بخش داخلی Prius 2017 نیز احتمالا جزو طرف داران پروپاقرص سری فیلم های جنگ ستارگان بوده اند؛ زیرا تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا نمای کلی داشبورد را به سبک سفینه های فضایی در فیلم های علمی تخیلی طراحی کنند.
نمایش گر صفحه کیلومتر نیز به میانه داشبورد منتقل شده است تا میزان حواس پرتی راننده را بیش ازپیش افزایش دهد و نمایی متمایز درون کابین رقم بزند. از سوی دیگر، مطمئنا تا به حال اهرم تعویض دنده ای شبیه به آن چه در تویوتا پریوس استفاده شده است، ندیده اید. محل قرارگیری این اهرم نیز به نحوی است که شاید آن را با یکی از کلیدهای سیستم تهویه اشتباه بگیریم! درمجموع، باید عنوان داشت که گرچه خلاقیت طراحان فضای داخلی این خودرو را ارج می نهیم، اما با کمال احترام، باید عنوان کنیم که بهتر است خلاقیتشان را جای دیگری خرج کنند و اجازه دهند همان طراحی های متعارف و البته زیبا برای ما باقی بماند.
هم چنین ناگفته نماند که به دلیل شیب زیاد سقف و شیشه عقب، فضای سر برای سرنشینان ردیف دوم و به خصوص افراد بلندقد مقداری محدود شده است و آزادی عمل چندانی از این لحاظ برای آنان وجود نخواهد داشت.
3. باطن فنی بیش ازحد آرام
از دیگر معایب تویوتا پریوس ظاهر فنی آرام این خودرو است. یک پیشرانه ۱.۸ لیتری مدرن، قاعدتا در حالت عادی باید بیشتر از ۱۲۰ یا ۱۳۰ اسب بخار قدرت را در اختیار کاربران خود قرار دهد؛ این در حالی است که موتور بنزینی این سدان ژاپنی با حجم مشابه، صرفا ۹۵ اسب بخار قدرت تولید می کند که نهایتا در تعامل با دو الکتروموتور، توان ترکیبی این مجموعه هیبریدی به ۱۲۱ اسب بخار می رسد.
بنابراین، سطح چابکی این خودرو نیز چندان مهیج نیست و نباید از آن انتظار رانندگی های چالاک و پرشتاب را داشت؛ چراکه شتاب صفرتاصد این خودرو حدود 11 ثانیه است و بسته به نوع و شرایط سطح جاده، می تواند به ارقامی بالاتر از این نیز برسد.
4. باگ آپشن های رفاهی
باگ آپشن های رفاهی از دیگر معایب تویوتا پریوس است. این سدان هیبریدی ژاپنی در قالب تیپ های مختلف روانه بازار کشور شده است که به طور کلی، امکانات رفاهی قابل قبولی را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. با این حال، عمده مدل های موجود در بازار کشور معروف به ترتیب C هستند و علی رغم بهره مندی از امکانات مناسب، برخی تجهیزات حداقلی نظیر تنظیم برقی صندلی های جلو، سانروف و روکش چرمی صندلی ها را با خود به همراه ندارند. بنابراین، می توان از این مسئله به عنوان باگ آپشن های رفاهی Prius نام برد؛ به ویژه فقدان صندلی برقی برای خودرویی در این سطح بسیار غیرقابل قبول به نظر می رسد؛ ناگفته نماند که تیپ های پایه این خودرو نیز به طور کلی از فقر امکانات رفاهی مطلوب رنج می برند.
5. پیچیدگی فنی و هزینه نگه داری
خودروهای هیبریدی دارای پیچیدگی فنی بالاتری نسبت به پیشرانه های ساده بنزینی هستند؛ بنابراین، فرآیند تعمیرات آن ها پرهزینه تر است و نیاز به تعمیرکار ماهر جهت انجام فرآیندهای تعمیرات این خودرو وجود خواهد داشت.
از طرف دیگر، باتری خودروهای برقی-هیبریدی در طول زمان دچار استهلاک می شود و نیاز به تعویض پیدا می کند. هزینه تعویض این قطعه به ویژه در مدل های کارکرده، به سایر مخارج نگه داری این خودرو اضافه شده است و شاید میزان صرفه جویی های ناشی از مصرف کم بنزین را به یک باره از جیب مالک خودرو بیرون بکشد؛ به ویژه افرادی که برای مدت طولانی از این خودرو استفاده می کنند، باید به فکر هزینه تعویض باتری آن نیز باشند.