به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در دوران بارداری باید کالری بیشتری مصرف کنید، اما نیازی نیست که به اندازۀ دو نفر غذا بخورید. هر زن در دوران بارداری به طور متوسط، روزانه ۳۰۰ کالری بیشتر از میزان کالری مصرفی خود، پیش از باردار شدن نیازمند است تا به وزن ایده آل دوران بارداری برسد. از پزشک خود بپرسید که چقدر وزن باید اضافه کنید. اگر زنی قبل از بارداری وزن متعادلی داشته باشد، هنگام بارداری باید حدود ۱۲ تا ۱۶ کیلوگرم وزن اضافه کند. زنانی با وزنی کمتر از وزن طبیعی، باید در زمان بارداری ۱۳ تا ۱۸ کیلو و ۵۰۰ گرم وزن اضافه کنند و زنانی که پیش از بارداری اضافه وزن داشته اند، باید هنگام بارداری، فقط ۷ تا ۱۱ کیلو و ۵۰۰ گرم وزن اضافه کنند.
در حالت عادی در سه ماهۀ اول بارداری فقط باید یک تا ۲ کیلوگرم وزن اضافه کنید و پس از آن باید به طور متوسط هفته ای نیم کیلوگرم اضافه کنید. در بارداری دوقلو، باید در دوران بارداری ۱۶ تا ۲۱ کیلوگرم وزن اضافه کنید؛ به این ترتیب که در سه ماهۀ اول، یک تا ۲ کیلوگرم و در سه ماهۀ دوم و سوم، حدود ۷۰۰ گرم در هر هفته نیاز به اضافه کردن وزن دارید. وزن گیری درست و مناسب در بارداری دوقلوها، بسیار حائز اهمیت است، زیرا وزن شما تعیین کنندۀ وزن دوقلوها خواهد بود. همچنین به این دلیل که معمولاً دوقلوها زودتر از موعد زایمان متولد می شوند، داشتن وزن بیشتر در زمان تولد برای سلامت آنها مهم خواهد بود. در بارداری دوقلوها، ممکن است حدوداً به ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ کالری در روز نیاز داشته باشید.
دلیل کاهش وزن در سه ماهه اول دوران بارداری
با توجه به گفته های متخصصان، کاهش وزن در سه ماهه اول بارداری غیر طبیعی نیست و خطری هم برای فرزند شما ندارد. حتی ممکن است کاهش وزن خیلی رایج باشد و نمی توان به آن به چشم یک مشکل جدی نگاه کرد.
بسیاری از خانوم ها دچار استفراغ های پی در پی می شود که دلیل معمول آن ناخوشی های صبجگاهی است و البته اگر شدید تر شود به نام hyperemesis gravidarum شناخته می شود. اما به یاد داشته باشید که حالت تهوع شدید ممکن است منجر به کاهش وزن هم بشود. بهترین روش برای کاهش حالت تهوع و استفراغ خوردن وعده های غذایی کوچک تر است. برای نمونه به جای خوردن یک وعده طولانی و سنگین غذایی در روز، 5 یا 6 وعده غذایی سبک و کوچک داشته باشید.
کاهش وزن عمدی در دوران بارداری
در ابتدا درباره کاهش وزن یک توضیح کوچکی دادیم؛ ولی اگر شما حامله هستید و اضافه وزن هم دارید، شما باید اطلاعاتی درباره رژیم و تمرین هایی برای کاهش وزن در دوران بارداری داشته باشید. هرگز سعی نکنید که بعد از دوران بارداری وزن کم کنید. اگر احساس می کند که وزن شما بیش از حد زیاد شده است، صحبت با پزشک خود می تواند به شما راهنمایی خوبی درباره نوع رژیم غذایی شما بدهد.
کاهش وزن در آخرین سه ماهه دوره بارداری، می تواند به فرزند شما صدمه بزند. رسیدن مواد مغذی کافی در این دوران ضروری است. فرزند درون شکم شما در 4 تا 6 هفته آخر در حدود نیم کیلوگرم در هر هفته وزن می گیرد، بنابراین در این دوره زمان خوبی برای کاهش کالری های بدن شما نیست!
اگر شما چاق هستید کاهش وزن در ابتدای دوران بارداری تصمیم سالم تری است. تحقیقاتی در دانشگاه سینت لوئیس نشان داده که خانوم های چاقی که تحت نظارت پزشکی در دوران بارداری کاهش وزن داشته اند، فرزندانی با وزن نرمال تری را به دنیا آورده اند. خانوم های چاقی که هیچ کاهش وزنی نداشته اند، فرزندانی با وزن نامعمول و در مواردی هم با سلامتی کمتر به دنیا آورده اند ( چنین شرایطی را macrosomia می گویند).
بدون توجه به وزن، شما پیش از این که دست به هر اقدامی برای افزایش یا کاهش وزن بزنید، می بایست با دکتر خود درباره رژیم غذایی مناسب صحبت کنید.