گرده نخل
گرده های نخل دانه های سفید رنگی هستند که می توانند به رنگ زرد نیز باشند. همچنین می توانیم بگوییم که آنها دانه های مناسبی هستند که با پخش در هوا سریعا تبخیر می شوند. در تعریف دیگری می توان عنوان کرد که گرده خرما ، اولین میوه نخل قبل از تبدیل شدن به خرما است. گرده نخل در یک گلبرگ شبیه به دو قابق رو به بالای متصل به هم رشد می کند. گرده های نخل به مدت طولانی به علت داشتن خواص باروری خود شناخته شده هستند، به میزانی که پزشکان به عملکرد آنها اطمینان دارند.
منشاء نام گرده درخت نخل
گرده نخل معرف دانه های گرده است که توسط زنبورها برای تغذیه ملکه و نوزاد زنبورها جمع آوری می شود. گرده یک مواد خام برای تهیه شاه انگبین به وسیله زنبور عسل است. لازم به ذکر است که زنبورها دارای غریزه طبیعی جمع آوری دانه های گرده سالم هستند و آنهایی که ممکن است موجب ناراحتی و حساسیت افراد شوند را جمع آوری نمی کنند.
ارزش غذایی گرده نخل
ترکیبات شیمیایی گرده خرما شامل 17 درصد نیشکر، 22 درصد پروتئین، 54 درصد کلسیم، ویتامین B و مواد معدنی مانند فسفر و آهن است. این گرده حاوی هورمون های استرون است که تخمدان ها را فعال می کند. همچنین حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C و E، بتا کاروتن و زردینه است.
خواص گرده نخل
گرده نخل از مواد موثر برای سلامتی عملکردهای بدن به شمار می رود که از این رو در ادامه این بخش از مجله ساعد نیوز به معرفی خواص گرده نخل برای شما عزیزان پرداخته ایم.
درمان پروستات از خواص گرده نخل
گرده نخل خرما سرشار از مواد معدنی و دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی فراوان است، بنابراین برای جلوگیری از مشکلات پروستات در مردان و درمان بیماران دارای مشکلات غددی تجویز می شود.
تحریک عملکرد بدن
گرده نخل دوران یائسگی زنان را تسکین می دهد. دورانی که عملکرد بدن به دلیل تولید ناکافی هورمون کاهش می یابد. گرده نخل کمبود این هورمون ها را جبران می کند. علاوه بر این، به احساس ناراحتی شروع دوران یائسگی کمک می کند. لازم به ذکر است که مشاهده شده پس از مصرف گرده نخل، خون تبدیل به یک منبع غنی آهن و ویتامین می شود. این کار به افزایش میزان اکسیژن در بافت بدن کمک می کند.
گرده نخل برای زنان شیرده مفید است
گرده نخل حاوی کلسیم و آهن مورد نیاز برای تشکیل شیر مادر است. این گرده به تشکیل و تقویت سلول های خونی و مغز استخوان نوزاد کمک می کند و رشد آنها را سریع تر کرده و سالم تر و باهوش تر می نماید.
تقویت پوست
یک سری از مطالعات نشان داده است که گرده نخل می تواند به جوان سازی پوست کمک کند. این گرده پوست را از انواع سموم پاک کرده و تسکین می دهد. این گیاه حاوی مواد مغذی برای بهبود شرایط پوست است. پوست در اثر افزایش تولید الاستین، محکم و انعطاف پذیر می شود. همچنین می تواند برای درمان آکنه و اگزما مورد استفاده قرار بگیرد. گرده های خرما برای تولید کرم های مرطوب کننده استفاده می شود؛ زیرا منبع غنی از ویتامین ها، آمینواسیدها، آنزیم ها، شکر و پروتئین است. آنزیم های موجود در گرده خرما جهت تجزیه و تحلیل چربی روی پوست عمل می کنند. این گرده جوش ها را از بین برده و از تشکیل مجدد آنها جلوگیری می کند. این گرده به پوست طراوت و نرمی می دهد.
تقویت استخوان ها
گرده نخل برای درمان نرمی و پوکی استخوان مورد استفاده قرار می گیرد. این گرده باعث تقویت استخوان ها و حفظ یکپارچکی آنها شده و آنها را سالم نگه می دارد.
درمان مشکلات سیستم گوارشی
گرده نخل باعث تحریک هضم، عفونت های روده ای و زخم می شود. این کار باعث خشکی معده شده و اسهال را درمان می کند.
افزایش انرژی
گرده نخل منبع غنی از ویتامین B است که به افزایش انرژی و سرزندگی کمک می کند. همچنین تأکید شده که عملکرد ورزشکاران را بهبود می بخشد و اثرات جانبی شیمی درمانی را کاهش داده و استرس را کنترل می کند. این گرده طلایی موجب تقویت قدرت و استقامت انسان در روزه می شود.
درمان بواسیر از خواص گرده نخل
گرده نخل عملکرد کلیه را بهبود می کند؛ بنابراین یک روش مناسب برای درمان بواسیر است.
تقویت مو
گرده نخل به طرز مؤثری بر موها اثرگذار هستند. این گرده آنها را زخیم تر و شفاف تر می کند.
تقویت ناخن ها
گرده نخل منبع غنی از روی و کلسیم است، که باعث تقویت ناخن ها و جلوگیری از شکستگی آنها می شود.
محافظت از بدن
گرده نخل با خواص آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C، ویتامین E، بتاکاروتن و زردینه شناخته می شود. این ترکیبات به حفاظت از بدن در برابر آسیب های سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.
التهاب ملتحمه و سایر مشکلات چشمی
اصل تکثیر مجدد سلول ها از مشخصات گرده خرما است. شدیدا توصیه می شود که از این گرده برای درمان بیماری های مربوط به چشم مانند التهاب ملتحمه و تراخم به ویژه در اشخاصی که از فرسودگی سلولی رنج می برند، استفاده شود.
درمان بیماری ها با گرده نخل
گرده نخل می تواند برای درمان مسمومیت و خونریزی داخلی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین درمانی موثر برای سردردهای مزمن است و اغلب برای جلوگیری از سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می تواند در موارد اعتیاد به الکل، آسم، آلرژی و سرفه های فلگماتیک مورد استفاده قرار بگیرد. اما، توصیه می شود که قبل از شروع به مصرف آن با پرشک مشورت نمایید. برای درمان بیماری های ذکر شده در بالا، توصیه می شود که گرده خرما را با روغن طبخ کنید.
مکمل های غذایی
گرده نخل در صنایع غذایی طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. این یک مکمل غذایی طبیعی است که به بهبود اشتها و تحریک متابولیسم کمک می کند و به طور مطلوبی بر وضعیت بدن تاثیر می گذارد. گرده نخل سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، عناصر کمیاب، آنزیم ها، آمینواسیدها و زردینه هستند که برای سلامت بدن مفید است.
باروری و درمان نازایی از خواص گرده نخل
همانطور که پیش تر ذکر شد، گرده خرما کمیت و کیفیت اسپرم ها را بهبود بخشیده و باعث تحرک آنها می شود، بنابراین برای زوج ها (زن و شوهرها) با این مشکل می توانند بسیار کمک کننده باشد. پودر نخل تنها مناسب مردان نیست و این گرده چرخه قاعدگی زنان را تنظیم کرده و تولید تخمک ها را فعال می کند و این امر ممکن است؛ زیرا حاوی هورمون استرون است، که یک تقویت کننده جنسی طبیعی در زمینه کم بودن و سردی میل جنسی محسوب می شود.
انرژی زا کلی
گرده نخل به عنوان یک منبع انرژی زا برای سلامت و درمان طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات در کشور چین بر روی حیوانات نشان می دهد که گرده خرما فرآیند پیری را کند می کند و سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
گرده نخل برای مردان نابارور
گرده نخل یک درمان گیاهی موثر برای مردان نابارور است. مشخص شده است که کیفیت اسپرم ها را بدون عوارض جانبی بهبود می بخشد.برآورد شده است که حدود ۵۰ درصد از ناباروری مردان قابل درمان است؛ زیرا به علت شیوه زندگی، محیط و عوامل تغذیه ای به وجود می آید.در حقیقت، ناباروری بر زندگی ۱۵ درصد از زوج ها تاثیر گذار است. با این وجود، افرادی که از ناباروری رنج می برند، ممکن است بخواهند یک درمان طبیعی را برای حل این مشکل امتحان نمایند.دانه های کنجد می تواند به درمان ناباروری مردان کمک کند. جدا از این، مطالعات نشان می دهد که گرده کف نخل می تواند در بهبود کیفیت اسپرم موثر باشد.در ادبیات عوام گرده به عنوان منبعی غنی از ویتامین ها و اسید های آمینه مشهور بوده است که در بدن انسان تاثیر شگفت آوری به خصوص بر تجدید قدرت جوانی و افزایش نیروی جنسی در مردان دارد. اعراب در زمانهای قدیم برای درمان ناتوانی جنسی از گرده خرما استفاده می کردند .امروزه کشف هورمون های گونادو تروپین در گرده خرما ؛ استفاده آن را درمان در عقیمی توسط اعراب بدوی تائید می کند همچنین وجود هورمون های محرک جنسی در گرده ثابت شده است .
درمان کم خونی
به افرادی که از کم خونی (کمبود آهن) و ضعف ایمنی بدن رنج می برند، مصرف گرده خرما به میزان سه بار در روز توصیه می شود. این کار معده را خشک و تقویت می کند. این کار اسهال را درمان کرده و زخم ها و جراحات را بهبود می بخشد.
درمان بیماران دیابتی
پزشکان گرده را در درمان علائم دیابت موثر تشخیص داده اند بر اساس نتایج حاصله از تحقیقات دکتر گاموسگا در یک مرکز تحقیقاتی در لهستان ؛ مصرف روزانه ۲۳ گرم گرده به مدت ۲ هفته میزان قند ادرار را ۸/۴۱ ٪ در لیتر کاهش داده است همچنین به نظر می رسد گرده در بعضی مراحل در بیماری قندو بهبود آن اثر مثبت داشته باشد .
گرده نخل برای درمان بیماری های عصبی
ضعف اعصاب وضعیتی است که بر اثر ضعف عمومی بدن به وجود می آید و عصبی بودن اغلب با کم خونی همراه است افسردگی نیز ناشی ازضعف عمومی است گرده در درمان تعدادی از بیماری سیستم عصبی موثر می باشد. افرادی که به مدت یک هفته از گرده استفاده کرده اند عصبی نشده فعالتر و به زندگی خوشبین تر شده اند به طوریکه این اشخاص علاقه زیادی به کار یافته و حالت افسردگی آنان از بین رفته است
خواص آنتی بیوتیکی گرده نخل
نتایج تحقیقات چاوین و لنو ماند نشان داد که گرده دارای آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین بوده و قادر به جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم ها یی نظیر سالمونلا است همچنین تحقیقات نشان داده است که وقتی موش ها به مدت ۳ ماه با رزیم غذایی محتوی گرده تغذیه شدند، فضولات آن ها فاقد میکروب ( داری هاگ های غیر فعال باکتری بوده است ) و با توجه به نتایج این آزمایشات به نظر می رسد که گرده گل دارای مواد آنتی بیوتیکی فعال می باشد .
استفاده های دیگر از گرده نخل
- پودر نخل علاوه بر داشتن اثراتی برای محافظت در برابر بیماری های خاص، یک مکمل غذایی مناسب برای بهبود عملکرد ارگان های خاص است. بنابراین، به دلیل چربی بالا بدن را تنظیم می کند.
این گرده به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده که مانع از بسیاری از بیماری ها از جمله سرما خوردگی و آنفولانزا می شود. - علاوه بر این، به طور کلی گرده نخل به عنوان تولیدکننده سلول در بدن عمل می کند. با همراه داشتن مقدار بسیاری ویتامین، آنزیم ها و مواد معدنی به بهبود عملکرد مغز کمک می کند.
نحوه استفاده از گرده نخل برای درمان نازایی
نسخه های زیادی در رابطه با گرده نخل برای درمان نازایی وجود داره از جمله:
- ترکیب دوقاشق چای خوری گرده نخل در دو قاشق غذاخوری عسل در دوره ۴۰ روزه بعد از پاکی
- شیرگاو یک لیوان، گرده نخل یک نخود، شیره خرما دو قاشق، شیره انگور دو قاشق، پودر نارگیل یک قاشق چایخوری، پودر جوز یک نخود، پودر ثعلب قلوه نصف قاشق چایخوری،۵ دقیقه میکس و بخورید.تا ۴۰ شب بجای شام.
- ترکیب دو قاشق چایخوری در شیربرنج در دوره ۴۰ روزه بعد از پاکی
- و هم میشه گرده رو تفت داد کرد توی کپسول روزانه به اندازه یک دانه نخود میل شود.
- ریختن دو قاشق گرده در حلوای چهار قلم، این موادِ ترکیبی، گرمی بخش هستند و میل جنسی را افزایش میدهند
آیا گرده نخل برای دوقلوزایی مفید است؟
تاکنون آزمایش و نتیجه قابل اطمینانی در مورد اینکه آیا گرده خرما احتمال دوقلوزایی را افزایش می دهد، منتشر نشده است! پس نمیتوان به این سوال پاسخ مشخصی داد. البته طی یکی از تحقیقاتی که روی موش های آزمایشگاهی انجام گرفته مصرف گرده نخل شانس دوقلوزایی را افزایش داد اما این هنوز بر روی انسان آزمایش نشده، پس نمیتوان نتیجه گیری قطعی گرفت.
آیا گرده خرما برای پسرزایی(پسردار شدن) خوب است؟
در زمینه اینکه مصرف گرده نخل سبب افزایش احتمال پسر دار شدن شود نیز هیچگونه منابع مورد قابل استنادی نمی توان یافت. ولی آنچه قطعی است: مصرف گرده نخل شانس و احتمال بارداری رو بالا می برد.
گرده نخل چگونه تهیه می گردد ؟
گرده نخل را با تکاندن شاخه های تاره جمع آوری می کنند. بایستی در محیطی بسته بدون وزش باد که کف اتاق با کاغذ پوشانده شده باشد تهیه کنند.ذرات گرده نخل آنقدر ریز و نرم است که به هر شیء میچسبد و با کوچکترین حرکتی غبار شده و به هوا می رود. جمع کردن آن با پَر بر روی کاغذ کار را آسانتر می کند.
موارد مصرف گرده خرما
گرده لقاح را می توان به شکل خوراکی و موضعی استفاده کرد. این گرد را می توان هم با شیر و هم با آب مخلوط کرد. در مورد دوز مصرفی گرده نخل نیز بهتر است با متخصص مشورت کنید. برای مصارف موضعی نیز می توان گرده خرما را با شیر مخلوط کرد و بر روی پوست قرار داد.
مصرف گرده خرما و میزان دوز توصیه شده
- گرده نخل دارای طعم اسیدی است. توصیه می شود آن را با عسل مصرف کنید که ترکیب آن را مفید تر کند. یک قسمت از گرده خرما را با 10 قسمت عسل مخلوط کنید. همچنین می توانید در صبح یا قبل از خواب آن را به شیر اضافه نمایید.
- تزریق واژینال: خمیری که با مخلوط کردن یک قاشق غذاخوری و نصف گرده خرما با قطرات آب زمزم یا عسل یا آب تمیز تهیه می شود تا زمانی که یک خمیر غلیظ ایجاد شود. تزریق داخل واژن حدود نیم ساعت قبل از مقاربت صورت می گیرد. این تزریق تخمدان ها و اسپرم را در رحم فعال می کند و باعث حاملگی می شود.
- گرده نخل باید با عسل به طور مرتب و در فواصل زمانی مشخص مورد استفاده قرار بگیرد. این دارو معمولا باید سه بار در روز برای حداقل سه ماه تا حداکثر پنج ماه مصرف شود.
- هنگامی که کودکان از گرده خرما تغذیه می کنند؛ دوز آن باید نصف شود. پایبندی دقیق به توصیه ها برای بدن مضر نیست. شما نباید مقدار دوز گرده خرما را تعیین نمایید، بلکه باید توسط متخصص صورت گیرد.
نحوه مصرف گرده نخل برای مردان
در واقع، گرده نخل به طور گسترده و به صورت درمانی سنتی برای درمان ناباروری مردان مورد استفاده قرار گرفته است. محققان ایرانی در سال ۲۰۱۴ مطالعه تجربی جهت بررسی اثر گرده نخل بر روی پارامترهای اسپرم و همچنین سیستم تولید مثل موش صحرایی بالغ نر انجام دادند. تجویز خوراکی گرده نخل تنها ۳۵ روز پس از شروع مصرف آن، افزایش تعداد اسپرم، کیفیت DNA و تحرک را نشان داده است. تقریبا ۳۶ موش صحرایی در این مطالعه بررسی شده و به چندین گروه تجربی تقسیم شدند که هر کدام از این گروه ها، دوزهای مختلف از گرده نخل را مصرف کرده بود. محققان نمونه خون گرفته تا سطح خون مشخص شود و دریافتند ۱۲۰ و ۲۴۰ میلی گرم/ کیلوگرم از دوز به میزان قابل توجهی بر بهبود کیفیت اسپرم ها تاثیرگذار است. مردان می توانند یک قاشق چایخوری را در آب جوش حل کرده و در صورت دلخواه به همراه یک قاشق چایخوری عسل قبل از صبحانه مصرف کنند. به دلیل اینکه امکان دارد خیلی از افراد از بوی گرده خرما خوششان نیاید، برای مصرف می توان گرده نخل را با عسل و کمی دارچین مخلوط کرد.
گرده نخل را از کجا تهیه کنیم؟
شما برای تهیه گرده نخل، میتوانید در فصل بهار با مراجعه به نخلستان ها، گرده نخل خالص را تهیه کنید. البته در فروشگاه ها نیز گرده نخل خالص و اصل را عرضه می کنند
عوارض گرده نخل
مصرف مقدار مناسبی از گرده لقاح، عوارض خاصی را به دنبال نخواهد داشت. از آنجایی که مصرف گرده لقاح منجر به کاهش سطح کلسترول می شود، احتمال دارد با داروهای تنظیم کننده کلسترول تداخل داشته باشد. بنابراین حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید. علاوه بر این، افرادی که به دلیل نازایی تحت درمان هستند و دارو مصرف می کنند نیز بهتر است در مورد استفاده از گرده نخل با پزشک خود مشورت کنند. چرا که مصرف این گیاه ممکن است با داروهای مصرفی آن ها تداخل ایجاد کند.به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما بی خطر نیستند و دوز، روش مصرف و تداخل آن ها با دیگر مواد غذایی و داروها بسیار حائز اهمیت است. چنانچه به بیماری مبتلا هستید یا در شرایط خاصی به سر می برید، حتما پیش از مصرف روزانه گیاهان دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
جمع بندی
گرده درخت خرما محصول ارزشمندی است که از دوران باستان،ایرانیان به عنوان یک مکمل غذایی مقوی و داروی گیاهی برای درمان و معالجه بیماری های مختلف، به خصوص مشکلات ناباروری در مردان استفاده می شده است. این گَرد ارزشمند در فصل بهار از گلِ درختِ خرمای نر تهیه می شود.
3 سال پیش