پودر نارگیل مشتق از میوه نارگیل با نام علمی (Cocos nucifera) با پوست سخت و قهوه ای رنگ می باشد. این میوه ابتدا در جنوب آسیا کشت می شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد.مردم اقیانوس آرام از تمام قسمت های این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می کنند. نارگیل یکی از غنی ترین منابع خوراکی برای الکترولیت ها، کلر، پتاسیم و منیزیم است که البته مقداری هم شکر، سدیم و پروتئین دارد. محتوای بالای پتاسیم این میوه آن را به یکی از محافظان قلب و فشارخون تبدیل کرده است. آب نارگیل همچنین حاوی فیبرمحلول، منگنز، کلسیم، ریبوفلاوین و ویتامین C است . پودر نارگیل به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد به کاهش قند خون و بهبود هضم غذا کمک می کند، برای سلامت قلب مفید بوده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود. در ادامه همراه ما باشید تا با تمامی فواید پودر نارگیل برای سلامتی بدن، طرز تهیه و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شویم.
ارزش غذایی پودر نارگیل (1/4 فنجان)
کالری : 120
چربی : 4 گرم
کربوهیدرات : 18 گرم
پروتئین : 6 گرم
فیبر : 10 گرم
قند : 6 گرم
فواید دارویی و درمانی پودر نارگیل
1. گلوتن ندارد
آرد نارگیل گلوتن ندارد و یکی از بهترین آرد های جایگزین آرد گندم برای افراد مبتلا به سلیاک، سندروم روده تحریک پذیر و افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، شناخته می شود. همچنین پودر نارگیل یکی از بهترین مواد غذایی برای گیاهخواران، افراد وگن و افرادی است که رژیم غذایی پالئو و کتو را دنبال می کنند.
2. قند خون و دیابت
پودر نارگیل شاخص گلیسمی پایینی دارد، حاوی مقادیر کم کربوهیدرات است و مقادیر بالای فیبر موجود در آن با کاهش سرعت وارد شدن قند مواد غذایی به جریان خون باعث کاهش قند خون و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود.
3. معده و دستگاه گوارش
مقادیر بالای فیبر موجود در پودر نارگیل به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. همچنین اسید های چرب زنجیره کوتاه موجود در آن به کاهش التهاب بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری التهابی روده و سندروم روده تحریک پذیر را کاهش می دهند.
4. یبوست
مقادیر بالای فیبر موجود در پودر نارگیل با بهبود حرکات روده و افزایش حجم مدفوع به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
5. کلسترول خون و قلب
تحقیقات نشان می دهد که پودر نارگیل به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن به کاهش چربی خون (کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون) کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. علاوه بر این، لوریک اسید موجود در پودر نارگیل، احتمال ایجاد پلاک در شریان ها را کاهش داده و به سلامت قلب کمک می کند.
6. لاغری و کاهش وزن
فیبر و پروتئین موجود در پودر نارگیل به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شوند. علاوه بر این، پودر نارگیل حاوی MCT (تری گلیسیرید های با زنجیره متوسط) است که با بهبود متابولیسم بدن و افزایش سوخت و ساز به لاغری و کاهش وزن کمک می کنند.
7. ضد میکروب طبیعی
پودر نارگیل غنی از لوریک اسید، یک نوع چربی است که دارای خواص ضد میکروبی طبیعی و قوی بوده و خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی (ناشی از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس)، ویروسی و قارچی را کاهش می دهد.
عوارض و مضرات پودر نارگیل
آلرژی و حساسیت : پودر نارگیل مانند میوه نارگیل ممکن است در برخی افراد باعث واکنش های آلرژیک و حساسیت شود.
طرز تهیه پودر نارگیل خانگی
مواد لازم:
تفاله های نارگیل باقی مانده از تهیه شیر نارگیل
دستور تهیه:
1. تفاله های نارگیل را بر روی کاغذ مخصوص فر بریزید و به مدت 45 دقیقه در دمای 50 درجه سانتیگراد بگذارید تا خشک و بدون رطوبت شود.
(برخی افراد معتقدند که اگر تفاله های نارگیل زمان بیشتری خشک شوند، کیفیت آرد به دست آمده از آن ها بهتر می شود. در برخی منابع گفته می شود که نارگیل را به مدت 4 تا 6 ساعت در فر خشک کنید.)
2. پودر نارگیل را از فر خارج کنید و بگذارید تا سرد شود سپس به مدت 1 تا 2 دقیقه در یک آسیاب یا غذا ساز با سرعت بالا بریزید تا پودری نرم و سفید حاصل شود.
3. پودر نارگیل آماده است آن را در یک ظرف شیشه ای بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
طریقه مصرف پودر نارگیل
پودر نارگیل چرب یا خشک را به عنوان جایگزین آرد گندم برای تهیه انواع دسر، نان، کیک، پنکیک، کوکی، کلوچه، شیرینی، سوپ، خورش، پیتزا و برگر استفاده می کنند.