ارزش غذایی شلغم چیست؟
برخی از مواد مغذی موجود در شلغم عبارت است از :ویتامین های K، E، C، A؛ فولات ، مس، پروتئین ، ریبوفلاوین ، پیریدوکسین ، نیاسین ، پتاسیم، فسفر، سدیم، روی، منگنز، منیزیم، آهن، مس، کلسیم، چربی های امگا3، اسید پانتوتنیک
آیا میتوان در بارداری شلغم خورد؟
بله. شما در بارداری میتوانید شلغم بخورید و عوارض جانبی ندارد. با این حال اگر به خانواده کلم حساسیت داشته باشید باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
اهمیت و تاثیر خوردن شلغم در دوران بارداری چیست؟
- - خوردن غذاهایی مانند جگر کبابی و شلغم به همراه دیگر غذاها از جمله آبگوشت، سیرابی، کله پاچه و سبزیجات موجب تغذیه، تکثیر و ماندگاری دایم سلول های مغزی و استحکام استخوان مادر و جنین می شود.
- - خوردن شلغم به دلیل داشتن کلسیم و فسفر برای رشد و نمو و استحکام استخوان ها بسیار مفید است لذا خوردن آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.
- - اگر می خواهید در دوران بارداری مقاومت بدن خود را افزایش داده و در برابر بیماری ها مختلف مقاومت کنید، خوردن شلغم را فراموش نکنید، زیرا خوردن شلغم باعث ارتقا سیستم ایمنی بدن مادران باردار شده و توانایی آن ها را برای مبارزه با انواع عفونت ها افزایش می دهد.
- - اگر از اجابت مزاج نامنظم در دوران بارداری رنج می برید، بهتر است گیاه شلغم را در رژیم غذایی خود بگنجانید. خوردن شلغم در بارداری، به هضم راحت تر غذا کمک کرده و سلامت بدن شما را تضمین می کنید. همچنین فیبر موجود در این گیاه سبب کاهش مشکل یبوست می شود.
- - خوردن شلغم برای سلامت ریه ها به ویژه در دوران بارداری بسیار مفید است. شلغم حاوی ویتامین C زیادی است که به حفظ سلامت ریه های زنان باردار کمک زیادی خواهد کرد. مصرف شلغم به طور کلی برای همه مادران باردار، به ویژه زنان بارداری که سیگار می کشند لازم و ضروری است.
- - مصرف شلغم به دلیل داشتن ترکیب سولفورافان، توان مبارزه با بیماری سرطان را به بدن شما خواهد داد. البته سبزیجات دیگری مانند گل کلم و کلم برگ نیز حاوی این ترکیب بوده و طعم تلخ آن ها نیز به دلیل وجود همین ماده است. این ترکیبات در شلغم توانایی مبارزه با سرطان در بدن زنان باردار و جنین داخل رحم را به دنبال خواهد داشت.
نکته: خوردن شلغم در بارداری برای مادرانی که مبتلا به کم کاری تیروئید هستند ممنوع است. این افراد باید از مصرف زیاد مواد غذایی گواتروژن پرهیز کنند و سبزیجات را به صورت پخته مصرف نمایند. مواد غذایی گواتروژن دار شامل انواع کلم، شلغم، روغن گلزا (کانولا) ، بادام زمینی، ارزن و سویا است. با جمع بندی آنچه گفته شد، به این نتیجه می رسیم که شلغم با دارا بودن خواص منحصربه فرد و عالی، هم برای افراد عادی و هم برای زنان باردار و جنین داخل رحم آن ها بسیار مفید است و نتایج خوبی در پی خواهد داشت.
کلسیم موجود در شلغم برای زنان باردار:
در هر صد میلیگرم شلم حدودا سی میلیگرم کلسیم وجود دارد که خوردن آن در دوران بارداری باعث رشد استخوان ها و دندان های جنین میشود.
تامین آهن بدن در بارداری با خوردن شلغم:
با خوردن یک فنجان برگ شلغم نیاز خود را به دریافت آهن برطرف میکنید و خطر کم خونی در شما کاهش می یابد.