خاصیت بی نظیر خربزه

  یکشنبه، 23 آبان 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
خاصیت بی نظیر خربزه
خربزه در کنار طعم تقریبا قندی و آبدار و خوشمزه منبعی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین A، ویتامین B۶، فیبر رژیمی و اسیدفولیک نیز هست.برای بیماران کلیوی و نیز بیماران قلبی بسیار مفید است. خربزه از جمله میوه هایی است كه خواص زیادی دارد که در ادامه در این مطلب برخی از مهمترین خواص آن ارائه شده است

خربزه نوعی ملون از خانواده کدوئیان است که شامل میوه ها و سبزیجاتی مانند کدو، کدوتنبل، خیار، کدو قلیایی و غیره نیز می شود. رنگ این میوه از زرد کمرنگ تا نارنجی است، گاهی رنگ عمیق تری مانند رنگ سالمون نیز دارد و مانند دیگر ملون ها بر سطح زمین رشدمی کند.این میوه، شکلی گرد یا دراز، بافتی نرم و آبدار با بویی خوش و شیرین دارد که در میوه های کاملا رسیده یافت می شود. حفره مرکزی آن حاوی دانه های کوچک سفید است. خربزه میوه تابستان است و از ماه های آوریل تا آگوست (اردیبهشت تا شهریور) عالی است.

انواع خربزه

انواع مختلفی از خربزه در جهان رشدمی کند. اما به طورکلی، بسته به خاستگاه، دو نوع خربزه در کشورهای غربی رایج است.خربزه امریکای شمالی: این نوع خربزه در ایالات متحده رایج است. این خربزه ها سبز کمرنگ متمایل به زرد با گوشتی شیرین و آبدار هستند.

گرمک

ارزش غذایی خربزه

خواص خربزه برای سلامتی وابسته به ارزش غذایی غنی آن که شامل ویتامین های A، B، C و مواد معدنی به مانند منیزیم، سدیم و پتاسیم است. همچنین خربزه کلسترول صفر، سطح بالایی از ویتامین های B کمپلکس به مانند B1، B2، B5 و B6 است.

خواص خربزه برای سلامتی

طبیعت خربزه معتدل و تر (رطوبتی) است. خربزه هرچه شیرین تر باشد «گرمی و تری» آن بیشتر است. خربزه، جدا از مزه شیرین خوشمزه و بوی فریبنده خود، منبعی عالی از مواد معدنی، ویتامین A، پتاسیم و فیبر رژیمی نیز است. بنابراین فواید متعددی برای سلامتی دارد.

تقویت سیستم ایمنی با خربزه

مصرف خربزه به دلیل دارا بودن ویتامین هایC و A سیستم ایمنی شما را تقویت می کند. این ویتامین ها سلول های سفید خون را که مکانیزم دفاعی طبیعی بدن محسوب می شوند، تحریک کرده و عفونت هایی که بدن را مورد حمله قرار می دهند، از بین می برد. همچنین ویتامینC یک آنتی اکسیدان قوی است که با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کند.

خربزه مفید برای دیابتی ها

مصرف متعادل خربزه برای آدم های مبتلا به دیابت خطرناک نیست. خربزه دارای قند اندکی است – ۱۰۰ گرم خربزه فقط حاوی ۸ گرم قند است.هم چنین، گفته می شود این میوه می تواند متابولیسم (سوخت و ساز) انسولین را نیز در بدن بهبود ببخشد؛ مصرف خربزه باعث افزایش ناگهانی سطوح قند خون نمی شود.پس از مصرف خربزه، قند این میوه به آهستگی وارد جریان خون می شود؛ هم چنین، وجود برخی از فیبرهای غذایی (۰.۹ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم) در خربزه نیز به فواید آن برای بیماران دیابتی افزوده است.

تست قند خون

خربزه مانع سرطان می شود

خربزه مقدار زیادی ویتامین C و بتاکاروتن دارد که می توانند با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه کرده و آنها را ازبین ببرند. این رادیکال های آزاد خطرناک هستند زیرا به سلول های بدن حمله کرده و باعث رشد سرطانی می شوند.

خربزه مفید برای زنان باردار

میزان بالای فولات موجود در خربزه برای زنانی که قصد بارداری دارند و زنان باردار مفید است زیرا فولات به تولید و نگه داری سلول های جدید بدر زنان باردار کمک کرده و از اختلال لوله عصبی جنین جلوگیری می کند و سدیم اضافی از بدن، را دفع و از احتباس آب جلوگیری می کند.

خربزه موثر در کاهش مشکلات قاعدگی

ویتامینC موجود در خربزه باعث تنظیم جریان خون در دوران قاعدگی می شود و کاهش گرفتگی عضلات را به دنبال دارد. مصرف منظم خربزه باعث می شود تا جریان خون لخته نشده و سایر مشکلات قاعدگی نیز درمان شود.

خربزه مفید برای ریه ها

مصرف منظم خربزه، به دلیل داشتن ویتامین A به جوانسازی ریه ها کمک می کند و برای سیگاری هایی که به علت مصرف سیگار ریه هاشان آسیب شدید دیده اند مفید است.

خربزه موثر در بهبود گوارش

خربزه با خاصیت خنک کنندگی و آرام بخش برای معده شما مفید است و حرکات روده را تنظیم می کند. همچنین خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

خواص خربزه و رفع خستگی

محققان فرانسوی به تازگی دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه، وجود دارد که می تواند با استرس و خستگی مقابله کند. به نظر این محققان، این میوه دارای آنزیم اس.او.دی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و از آسیب رسیدن به بافت های بدن پیشگیری می کند. محققان در تحقیق بر ۲ گروه ۳۵ نفری بین ۳۰ تا ۵۵ ساله که از استرس و خستگی شدید می رنجیدند، دریافتند این آنزیم نه تنها استرس، بلکه خستگی را هم از بین می برد.

کاهش فشار خون با خربزه

محققان اعتقاد دارند که مصرف این میوه همانند هندوانه، طالبی و پرتقال دارای مقادیر بسیار زیاد پتاسیم است، که در کاهش فشار خون افرادی که به این بیماری دچارند کمک زیادی خواهد کرد. پس یکی از خواص خربزه کاهش فشار خون در بدن است.

خواص خربزه برای پوست

خربزه هر نوعی که باشد خواص مخصوص به خود برای پوست دارد.

خربزه رطوبت رسان طبیعی پوست

درست همانند بدن، خوردن آب و میوه های آبدار برای پوست ارزشمند و مهم است. وجود آب کافی در سلول های بدن مخصوصا پوست لازم و ضروری است. خربزه دارای ویتامین K و E است که نقش اساسی در تامین سلامت پوست بر عهده دارند. همچنین مقدار زیادی آب به پوست شما با خوردن خربزه یا استفاده از ماسک های آن می رسد. همچنین خربزه همانطور که در ارزش غذایی مشاهده کردید، منبع خوبی برای ویتامین B، کولین و بتائین است که باعث می شود پوست شما بیشتر احساس جوانی و شادابی کند. اگر علاقه مند به استفاده از فواید خربزه برای پوست خود هستید، توصیه می کنیم از ماسک های صورت خربزه استفاده کنید.

خواص خربزه و بازسازی سریع پوست

اگر دوست دارید جوان و همیشه شاداب به نظر برسید خوردن و مصرف خربزه به صورت موضعی را توصیه می کنیم. وجود ویتامین های ث و A باعث بهبود سلامتی پوست می شود و اگر به دنبال جوان سازی پوست خود هستید، می بایست از ویتامین A موجود در خربزه تشکر کنید. همچنین ویتامین ث، کلازن های پوستی را تحریک و به رشد بیشتر ترغیب می کند. به همین دلیل با خوردن خربزه در نهایت شما برنده کاپ زیبایی و طراوت پوست خواهید بود.

تهیه ماسک صورت خربزه کار سختی نیست. چند تکه خربزه پوست شده را در داخل دستگاه مخلوط کن قرار دهید و به هم بزنید، مقداری ماست و جودورسر نیز به آن اضافه کنید تا حالت خمیری خود را حفظ کند. روی صورت و گردن خود ماسکی را که درست کرده اید، قرار دهید و صورت و پوست را با ماساژ انگشتان به صورت دوار تسکین دهید. پس از مدتی با آب گرم صورت خود را بشورید. برای گرفتن نتیجه لازم است که ۳ بار در هفته این کار را تکرار کنید.

خربزه دشمن پیری پوست

خربزه بخورید تا به دوران جوانی خود بازگردید؛ اما چطور این اتفاق امکان پذیر است؟ خب شاید کمی اغراق باشد اما خربزه با وجود اسید فولیک می تواند بازسازی سلول ها را بهبود ببخشد و پوست شما را سالم نگه دارد. خربزه مخصوصا برای بانوانی که به تازگی باردار بوده اند مفید است و می تواند چروکهای بدن را کاهش دهد. همچنین ویتامین ث واکنش رادیکال های ازاد روی پوست را کنترل و از بروز واکنش های رادیکالی جلوگیری می کند. وجود ویتامین ث، رشد کلاژن را نیز تسهیل می کند و مزایای ضد پیری به همراه دارد.

خواص خربزه و بهبود اگزما

یکی از خواص خربزه بهبود اگزماست. اگر دچار اگزما شده اید یا دست شما در اثر برخورد با جسم زمخت و خشن، دچار ساییدگی شده است، می توانید از خربزه به عنوان یک مرهم برای درمان و بهبود استفاده کنید. به همین منظور، برشی از خربزه را روی زخم بگذارید و کمی صبر کنید. سپس آن را بشورید. البته توقع معجزه نباید داشته باشید. این بهبود کاملا تدریجی است.

سلامت قلبی عروقی با خربزه

خربزه سرشار از پتاسیم است که فشار خون را کنترل کرده و از این راه قلب تان را سالم نگه می دارد. این ماده معدنی از پرفشاری خون جلوگیری کرده و مانع از آسیب سدیم به بدن می شود. خربزه سرشار از ترکیباتی به نام آدنوزین نیز هست که برای قلب مفید است زیرا خواص رقیق کنندگی خون دارد. این ماده از لخته شدن خون در سیستم قلبی عروقی جلوگیری می کند. ویتامین C از تصلب شرایین، همان سفت شدن عروق، جلوگیری و فولات نیز به جلوگیری از سکته کمک می کند.

خربزه مفید برای اسپرم

بر اساس تحقیقات متعدد، خربزه حاوی اسیدآمینه به نام سیترولین است که می تواند آرژینین را تولید کند. آرژینین به عنوان محرک عمل می کند و خون رسانی را به اندام های تناسلی افزایش می دهد. خربزه باعث افزایش اسپرم در مردان می شود.

نقش خربزه در کاهش وزن

۹۰ درصد خربزه آب است. یک فنجان خربزه فقط ۶۰ کالری دارد. خربزه با کالری پایین و فیبر بالایی که دارد، می تواند برای کاهش وزن شما مفید باشد. زیرا خربزه به دلیل فیبر، فضای بیشتری از معده شما را اشغال می کند.با استرس مبارزه می کندخربزه سرشار از پتاسیم است که ضربان قلب را متعادل کرده و ذخیره اکسیژن را برای مغز افزایش می دهد و بنابراین باعث می شود احساس آرامش و تمرکز بیشتر داشته باشید. خربزه، سوپراکسیددیسموتاز نیز دارد که با پایین آوردن فشارخون و آرامش عروق، با استرس مبارزه می کند. این ماده از مرگ سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند.

تاثیر خربزه بر افزایش شیر مادر و زیبایی جنین

یکی از بزرگترین دغدغه های زنان باردار زیبایی فرزندانشان است ، جالب است بدانید که خوردن خربزه در دوران باردای باعث زیباتر شدن و باهوش تر شدن جنین می شود. علاوه بر این مصرف خربزه در دوران پس از زایمان و شیردهی باعث می شود حجم شیر مادر زیادتر شود. به همین جهت خربزه می تواند گزینه مناسبی در رژیم غذایی بانوان باردار باشد.

خربزه و کمک به افزایش رشد کودکان

خربزه حاوی مواد قندی و معدنی مفیدی است که در این مواد آنزیم هایی وجود دارد که باعث می شوند سرعت هضم غذا افزایش یابد. از این رو مصرف خربزه در کودکان باعث افزایش اشتها می شود که در نتیجه به رشد و فعالیت بیشتر سلول های بدن کودکان می انجامد.

نوزاد

کاهش ریزش و سلامت موها با مصرف خربزه

خربزه حاوی مقادیر غنی از بتاکاروتن است که پس از مصرف در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. ویتامین A برای سلامت و رشد موها ضروری است. علاوه بر این ویتامین B موجود در خربزه باعث تقویت موها می شود و در نتیجه از ریزش موها جلوگیری می کند.

هشدارهاي مهم در مصرف خربزه

  • خوردن خربزه به همراه عسل خطرناك و مرگ آور است.
  • ‫ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.
  • ‫مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم رود را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.
  • خربزه چون دارای قند است بسیار چاق کننده بوده و از اين رو افراد داراي اضافه وزن در مصرف آن احتياط كنند.

مضرات مصرف خربزه

  • خوردن خربزه كال در كساني كه معده اي ضعيف دارند ممكن است توليد اسهال كند و خلط را افزايش دهد.
  • هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.
  • اين ميوه براي سينه درد و سرماخوردگي بسيار مضر است و باعث تب هاي صفراوي مي شود.
  • زياد خوردن آن هم توليد گرمي مي كند.
  • ‫زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها