روغن هسته انار با پرس کردن سرد دانه های انار به دست می آید. این روغن به زیبایی کهربا است و بوی مطبوع میوه ای دارد. روغن هسته انار بسیار مغذی است و برای اهداف درمانی و زیبایی به صورت موضعی بر روی پوست و به صورت خوراکی مصرف می شود.
خواص بی نظیر این روغن باعث می شود تا برای اهداف مراقبت از پوست و مو بسیار کارآمد ظاهر شود و در ترکیب بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند صابون، ژل های حمام، روغن های ماساژ، مرطوب کننده ها و سایر محصولات مراقبت از پوست استفاده شود.روغن هسته انار از ترکیبات موثری چون سابینن، مایکنا، لیمونن، آلفا پینن، ترپیننول و ... تشکیل یافته است که حتی مقادیر ناچیزی از این مواد اثرات درمانی فوق العاده ای دارند.فواید روغن هسته انار هم برای زیبایی و سلامت مو بسیار هست و هم برای پوست. در این مقاله مهم ترین خواص روغن هسته انار برای پوست که طبق تحقیقات علمی به اثبات رسیده اند را به شما معرفی خواهیم کرد.
درمان چین و چروک صورت:
روغن هسته انار برای چین و چروک صورت بی نظیر عمل می کند و یکی از معدود روغن هایی است که تولید کلاژن در پوست را تحریک می کند که خود به جلوگیری از چروک پوستی و درمان چروک پوست کمک می کند. روغن هسته انار به دلیل داشتن اسید پونیسیک و فیتوسترول می تواند تولید کلاژن در پوست را افزایش داده و از بین رفتن کلاژن را به تعویق بیاندازد و به همین دلیل می تواند برای درمان چروک دور لب، درمان چروک گردن و چروک پیشانی فوق العاده باشد. از سوی دیگر اسید اولئیک موجود در روغن هسته انار می تواند به بطرف کردن علائم پیری زودروس پوست از جمله خطوط ریز چهره کمک کند. روغن هسته انار برای دور چشم قابل استفاده نیست زیرا این روغن روغن خاصیت لایه برداری داشته و ممکن است باعث ایجاد حساسیت و نازک شدن پوست دور چشم شود.
درمان اسکار، درمان لک و جای جوش:
روغن هسته انار توانایی لایه برداری پوست و جایگزین کردن لایه سطحی پوست را با لایه ای دیگر را دارد. روغن هسته انار با داشتن فیتوسترول می تواند به تولید سلول های پوستی جدید کمک کند و از همین راه به درمان لک قهوه ای صورت، درمان لک سفید صورت، درمان لکه های قرمز صورت، از بین بردن جای جوش، از بین بردن لکه های قهوه ای جای جوش، درمان اسکار سوختگی قدیمی، درمان اسکار بخیه و سایر اسکارها کمک کند. علاوه بر این روغن هسته انار دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین E است که می تواند به بهبود و درمان انواع لک و اسکار کمک کند.
درمان التهاب پوستی و درمان اگزما پوستی:
روغن هسته انار به دلیل داشتن اسید پونیسیک، اسید لینولئیک و داشتن ویتامین E به درمان سریع التهاب پوست صورت، درمان حساسیت پوستی خارش و قرمزی، درمان اگزما پوستی و حساسیت پوست صورت کمک می کند. روغن هسته انار به دلیل داشتن این مواد داخل خود خواص تسکین دهنده و آرام بخش برای پوست دارد که می تواند پوست را خنک و التهابات را بخواباند.
از بین بردن جوش:
روغن هسته انار برای جوش بی نظیر است. روغن هسته انار سرشار از اسید لینولئیک است. در پوست های مستعد جوش و دارای جوش اسید لینولئیک در چربی یا سیبوم پوست کم تر تولید می شود و به همین دلیل چربی پوست چسبنده شده و منافذ را می بندد و باعث جوش زدن می شود. روغن هسته انار با داشتن این ماده میزان اسید لینولئیک سیبوم پوست را در پوست های مستعد جوش، پوست های چرب و پوست های مختلط کاهش می دهد و از همین راه به درمان جوش چرکی صورت، درمان سریع جوش زیر پوستی، درمان جوش سر سیاه، درمان جوش های بزرگ و دیگر جوش ها کمک می کند. از سوی دیگر ویتامین E و اسید استئاریک داخل روغن هسته انار نیز منافذ را عمیقا از چربی و آلودگی پاکسازی نموده و پوست را ضد عفونی می کند که به از بین بردن جوش برای همیشه کمک می کند.
آبرسان قوی پوست صورت:
روغن هسته انار می تواند به دلیل سبک بودن به لایه های زیرین پوست نفوذ نموده و پوست را در هر سه لایه عمیقا آبرسانی نماید. روغن هسته انار با داشتن اسید اولئیک و اسید لینولئیک پوست را عمیقا آبرسانی کرده و به نرم شدن و مرطوب شدن و ماندن پوست برای مدت طولانی کمک می کند.
عوارض و مضرات روغن هسته انار
جنین و زنان باردار
تحقیقات نشان داده که روغن هسته انار ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی بر روی جنین و زنان باردار به ویژه در ماه های اول دوران بارداری شود.
فشار خون
برخی از اسیدهای چرب موجود در روغن دانه انار می توانند به کاهش فشار خون بالا کمک کنند اما روغن هسته انار با دارو هایی که برای کاهش فشار خون استفاده می شود، تداخل دارویی ایجاد می کند.
معده و دستگاه گوارش
زیاده روی در مصرف روغن هسته انار باعث ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ و اسهال می شود.
طبع روغن هسته انار
روغن هسته انار یکی از روغن های ضروری سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئیدها، پونیسیک اسید، اسید لینولئیک، اسید اولئیک و ویتامین C می باشد.